Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky po kremžsku

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 826 kJ /
436 kcal
Bílkoviny4,74 g
Tuky32,10 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 377 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy27,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa zlehka přejedeme po obouch stranách nožem a uděláme jemné zářezy. Naklepeme zlehka. Osolíme, opepříme po obouch stranách. Krok 2: Ve vyšší nádobě si rozmixujeme hořčici, olej a dvě papriky zbavené jader a pokrájené na kousky. Do marinády dáme maso a necháme aspoň hodinu odležet. Čím déle, tím lépe. Krok 3: Potom rozpálíme pánev s jednou lžičkou oleje. Z plátků lehce setřeseme marinádu a na pánvi je opečeme - zatáhneme. Dáme bokem. Krok 4: Do pánve dáme asi 1cm vody a výpek odvaříme. Krok 5: Cibuli nakrájíme na kostičky a na 2PL oleje a kousku másla jí zasmažíme jen lehce do hněda. Na hotovou cibuli dáme zbytek marinády, smícháme a lehce osmahneme. Přihodíme maso, bujony, dolijeme vodou tak, aby maso lehce vyčuhovalo. Dusíme do měkka, případně během dušení podlíváme vodou dle potřeby (milovníci papiňáku uvaří v tlaku ;-). Krok 6: Měkké maso dáme bokem a držíme v teple. Šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Není třeba potom dohušťovat, o to se postará rozmixovaná cibule. Krok 7: Na másle orestujeme třetí papriku na kolečka a těmi dozdobíme jídlo na talíři.

Zveřejněno 19. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky po kremžsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3VJr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky po kremžsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3VJr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:yes: ...vypadá to opravdu velice lákavě! :-)

:-p nňam:yes::-K

Kremžskou přidávám do jídel raději,než plnotučnou;-)a tahleta"kravka"se Ti srettulínku opravdu moc povedla:-p+21:yes::-K

Krásné a určitě chutné:yes::yes:

Dala bych si hned,vypadá to velmi lákavě:-p;-):yes:

Bezva nápad, mám hovězí maso doma, takže nezbývá, než vyzkoušet:-K;-):yes:

Jana Remkova:je to v poho, chute bych rekla tak akorat;-)

Chambord:bingo;-) rozmaryn:-)

Inspirativní a jistě chutné. Ta bylinka v rýžovém kopečku je rozmarýn?

Hmm, já dávám plnotučnou hořčici. Z kremžskou jsem ještě nezkoušela. Není to pak moc sladké??

Oblíbené jídlo i u nás. Často přidávám hořčici do šťávy z hovězího masa. :yes::yes::yes:+

Bibinka:děkuju:-8:-K původní záměr byl hovězí maso, impuls z mozku do pravačky byl taky hovězí, teda maso, ale pak se to nějak vymklo. takže kravka byla opravdu kravkou a kravkou nadále oficielně je:-8:-D

Bibinka::-D:-D ale to ona právě sreti neví, zda to bylo fakt hovězí:-8:-D:-D pro "jiné":-D:-D:-D:-D:-D:-D

srettka:Šreti, tak to by u nás bylo oblíbené papů. Dávám ti jasnýho 3.boda:yes: Akorát to zařaď do hovězího masa;-)

srettka:No já právě podle tvaru:-D

1974andrea:vypadalo to tak, znáš to, nepopsaný balíček masa v mrazáku:-8:-)) tvarem by to odpovídalo,pokud se tedy manžel s tím nesoustružil:-D

no krása:-K:-K:-K mám moc ráda chuť hořčice s masíčkem:-p:-p;-):yes:
krásné foto:-K:-K celé je to mooc povedené:-):yes:

Hm, dobrota:yes::-p. Co jsi měla za maso? Falešnou svíčkovou?

Tématické fráze:
hovězí maso aby bylo měkke, hovezi platky, jak udělat měkké hovězí, kuřecí po kremžsku, aby hovezi maso bylo mekke, hovězí plátky recept, hovězí plátek, hovězí s kremžskou hořčicí, jak uvařit hovězí aby bylo měkké, aby bylo hovězí maso měkké, jak udělat hevezi platky, měkké hovězí, hovězí plátky s kremžskou hořčicí, jak udělat měkký hovězí plátek, kuřecí maso po kremžsku, přové plátky na hořčici, měkké hovězí plátky, hovězí platek recept, jemné plátky hovězího, recepty hovězí maso plátky

Suroviny:
maso hovězí, hořčice kremžská, olej, paprika čerstvá bílá, cibule, pepř, sůl, kmín drcený, bujón hovězí

Přidat fotografie receptu