Suroviny
Porce: 40ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 425 kJ / 2 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,15 g |
Tuky | 156,72 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 909 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 290,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu dáme svařit se sádlem nebo Herou.
Krok 2: Až začne voda vařit, přidáme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nelepí na vařečku.
Krok 3: Odstavíme, chvíli necháme vychladit a přidáváme vejce jedno po druhém ( dáme jedno vejce a zašlehat, až se těsto spojí, pak další vejce atd ).
Krok 4: Těsto dáme do pytlíku a tvoříme malé věnečky. V troubě nabudou.
Krok 5: Troubu při pečení neotevírat. Mám elektrickou troubu, předehřeji ji na 200 °C, jak věnečky vyskočí, stáhnu na 180 a peču asi 10 až 12 minut. Někdy se zdá, že věnečky jsou už hotové a když je vytáhnete, nestačíte se divit. Spadnou. Teď už vím, že je tam musím nechat déle až jsou hodně zlatavé. Po vytáhnutí musí být povrch takový tvrdší a věnečky nespadnou, krásně drží tvar.
Krok 6: Teplé rozkrojíme a necháme vychladnout. Krém ten uvařím takto: v litru mléka uvařím 4 hustší vanilkové pudingy s cukrem, záleží na tom, jak kdo, má rád sladké.
Krok 7: Po vychladnutí do pokojové teploty přidám másla také pokojové teploty a rum. Vyšlehám šlehačem na hladký krém, popřípadě ještě přidám cukr.
Zveřejněno 20. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky, větrníčky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6JW
Moje poznámka
Věnečky, větrníčky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6JW
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 47 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
větrníky z odpalovaného těšta,
věnečky z odpalovaného těsta,
domácí větrníky odpalované těsto,
odpalované větrníčky,
nejlepší větrníky z odpalovaného těšta,
větrniky odpalovaného těsta,
odpalované těsto se sadlem,
vanilkové věnečky z odpalovaného těsta,
odpalované těsto větrníky,
větrničky z odpalovaneho těsta,
odpalovane těsto na větrniky,
bezlepkové větrníky z odpalovaného těsta,
recept na odpalované těsto,
větrníky z odpalovaného,
nejlepší domáci větrníčky,
bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta,
testo na vetrniky,
recept na odpalované těsto větrníky,
bezlepkove vetrniky,
nejlepší odpalované věnečky
Suroviny:
vejce,
voda,
sádlo,
mouka hladká,
rum,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
rum,
cukr
Komentáře (9)