Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kostky s václavkami

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 681 kJ /
1 119 kcal
Bílkoviny131,23 g
Tuky40,06 g
Vláknina28,41 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 321 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy48,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, přidáme utřený česnek, pepř, sůl, 1pl oleje, promícháme a necháme hodinu v lednici. Krok 2: Cibule očistíme, nakrájíme na jemno, osmahneme na 1 pl oleje, přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme kmín, podlijeme a dusíme. Krok 3: Václavky si očistíme a nakrájíme na kousky. Krok 4: Připravíme si jíšku, na oleji osmahneme mouku do světla. Krok 5: Až je maso téměř hotové, přidáme nachystané václavky, 5 minut dusíme, podlijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme jíšku, provaříme. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 20. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kostky s václavkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qL83

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kostky s václavkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qL83

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

magdalenka: já to ve zlém neberu;-), ale jíšku vařím v pokrmu ještě min. 10-15 minut a maso bylo ve finále tak akorát. Já mám ráda maso hodně měké, dětičky;-). Ale opravdu jsem netušila, že václavky jsou potřeba tak dlouho vařit, ještě jednou díky za radu a jsem ráda že nebyla doma žádná žaludeční nevolnost:-). Václavky mám opravdu ráda:-p.

to je jako houbová sopka, místo lávy pěkně šťavnaté hubky s masíčkem:-p:yes:

Rýžový kopeček plný hub, to je samá chuť, buď jak buď:-p;-):-K:yes:+8:yes:

Musím souhlasit s Magdalenkou, asi bych nejdřív dusila václavky a maso přidala až tak po 15 - 20 minutách. Nic se nemusí stát, ale někdo může být na václavky fakt citlivý a nemusí o tom vědět. Jinak recept se mi líbí, osobně václavky miluju ;-):-p:yes:

Ahoj, v recepte píšeš "Až je maso téměř hotové, přidáme nachystané václavky, 5 minut dusíme" - teda ja som to asi zle pochopila, lebo kuracie je za chviličku hotové. Nič v zlom, samotné václavky by dom dusila 20 - 30 min.

aisha:Budu nezdravě zvědavá, sice mám Velkou světovou houbařskou encyklopedii, ale nechce se mi ji vytahovat, je velmi neskladná. V Izraeli nerostou houby?

Opet se kocham pri pohledu na tu krasu na taliri..ach ty houby..bohuzel je u nas nemame..kazdopadne pridavam bodik..:yes::yes:

Houbová delikatesa;-);-);-)

Děkuji všem:-K

magdalenka:děkuji, celkově i s jíškou jsem je vařila cca 20minut, to nestačí? Díky za odpověď, to jsem vážně netušila:-(.

Povedené, jen ty houby u nás nejsou, ale jinak:-p:yes::yes:+4

Nofříku;-) krásný, sezonní recept plný chutí a vůní:-* foto úžasně papatelné:-K:-p;-):yes: máš za 1:yes::-K

Nofronka, máš to veľmi pekné...:yes:
Len by som doporučovala václavky variť dlhšie, citlivým osobám môžu spôsobovať tráviace problémy, až ľahšie otravy...

Kde bych vzala václavky, tady se to s nima jen hemží, moc pěkný receptík s houbičkama:-K;-):yes:

Tématické fráze:
maso na václavkách, kuřecí maso otrava, václavky pod maso, otrava z kuřecího masa, otrava václavkami, kuřecí maso s václavkami, kuřecí na václavkách, kureci kostky, houby václavky recepty s masem, maso s vaclavkami, kureci prsa na vaclavkach, recept václavky a kuřecí prsa, otrava kuřecím masem, kuřecí kostky recept, otrava s kuřecím masem, vaclavky s masem, recepty s vaclavkou, otravy z kureciho masa, lotrava z kureciho masa, vaclavka otrava

Suroviny:
prsa kuřecí, houby václavky, cibule, česnek, kmín drcený, pepř, sůl, olej, voda, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu