Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši

Hovězí maso, rozpadající se na jazyku, okořeněné pepřem a česnekem, dušené ve vývaru s hebkou bramborovou kaší. Klasická úprava hovězího masa, která je ideální jako sváteční oběd nebo večeře.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 932 kJ /
1 896 kcal
Bílkoviny128,02 g
Tuky101,06 g
Vláknina18,78 g
Cholesterol 393 mg
Sodík 449 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy110,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a utřeme se solí. Krok 2: V kastrole rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Do tohoto základu přidáme kousky masa, opečeme ho ze všech stran dohněda, osolíme, přidáme drcený pepř, utřený česnek a zalijeme horkým vývarem do poloviny výšky masa. Krok 3: Teplotu ztlumíme na minimum, přiklopíme pokličkou a dusíme půl hodiny (kontrolujeme a případně doléváme malé množství teplého vývaru). Krok 4: Po půlhodinovém dušení odstraníme pokličku, teplotu zvýšíme na maximum a výpek vysmahneme na tuk. Krok 5: Zaprášíme prosátou hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme zbytkem teplého vývaru. Dobře rozmícháme a maso dodusíme doměkka. Často mícháme. Krok 6: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a ušleháme s máslem. Krok 7: Během šlehání (elektrickým šlehačem) přiléváme horkou smetanu. Kaši dosolíme a servírujeme s hovězím s pepřovou omáčkou.

TIP: Jak připravit hebkou bramborovou kaši

Zveřejněno 20. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lE6J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lE6J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Pokud tam dáte 2-3 lžičky pepře, tak je jídlo pro normální lidi a děti nepoživatelné. Nemělo být třeba 2/3 lžičky pepře? ;-(

:-)<3:-K

Dobrý den, přidávám fotečku. Je to vynikající. ????

Dala jsem jen jednu lžičku pepře a jídlo je velmi palive, tak nevím, zda to syn vůbec bude jist. :-(

No, není to na bramborové kaši ale S bramborovou kaší :) Recept je to pěkný, fotka super, na kostičky bych si to dala s těstovinami a na plátky s rýží :-)

vyzkoušeno, přidala jsem trochu majoránky, je to výborné.

monikapunek 14. 10. 2015 13:41
Pro maso musíte do makra, dobrej výběr a hovězí - původ CZ:yes:

:yes:

mnam mnam:yes::-)

Mňam - a s tou br. kaší :yes::-p

božské jídlo:yes::-D

:-p:yes: krásný receptík:-K

Já mám otázečku - možná trošku hloupou, no ale co :-)) co je loupaná plec? Čím se to dá nahradit? Já to mám vše popsané - přední, zadní, kližka a tím to hasne :-( Určitě vyzkouším :yes:

Jana Kučerová 3. 12. 2016 08:56
buryna: Loupaná plec je maso odloupnuté od kosti - nejsem si jistá jestli od lopatky. Je to kvalitní přední šťavnaté maso.:yes:

Hovězí guláš miluju, ani nemusí být loupaný, stačí kvalitní kližka :yes::-))

Bibinka: já jsem teď měla hovězího jen kousínečeček, ale už jsem si ho uvařila jen tak v tlakovém hrnci, byla z něj polévka prima a vrhla jsem se na něj jen tak s hořčicí a chlebem, moc mi to chybělo, dříve jsem to tak jedla i s křenem a hořčicí, ale teď už jen hlídám mallý kousek masa, příště a takový kousek udělám k omáčce, ale moc jsem so pošmákla a Eli, Tobě dávám samozřejmě za tuto dobrotu bodík, tu kaši k tomu zbožňuji:-K:-K:yes:

Moc všem děkuji, zvláště Chambordovi za poeticko-gastronomický komentář...:-):-K
Bibi, já bych snad bez hovězího nemohla existovat...;-):-8 Něco jsem četla o krevní skupině 0 (kterou mám), že to jsou totální masožravci - něco na tom asi bude...

Elí, sice klasika, ale výborná, také jsem docela často dělávala, až poslední dobou, kdy je hovězí drahé, ho ani nekupuju, ale věř, že už se mi po něm stýská...teda chuťově, snad ho i brzy koupím;-)....jo a máš to krásně nafocený. Dávám ti 17.bod:yes:

V tomto jídle je schovaná nesmrtelnost duše krávy-či býka. Zbožňuji loupanou plec. V Týnci jsem jí kupoval, ale pak jsem několikrát narazil na starou krávu ve věku 64 měsíců a výsledek byl k nepožití. Úplně nejlepší je ta "flaxa" uprostřed plece. Krása.

Pěkný receptík;-)už jsem dlouho nedělala na pepři,tak to budu muset napravit:-p;-):yes:

Krásná klasika,:yes::yes: hovězí na pepři bývalo často na jídelních lístcích:-). Loupaná plec je vynikající, taky ji moc ráda používám:-)

Hmmmmm mňam:-p to vypadá ukrutně k sežrání:-p fotka jako řemen;-):yes::yes::yes:

Tak nám tento klasický způsob úpravy hovězího masa také moc chutná:yes::yes: A i u nás je problém nejen s kvalitním hovězím masem, ale poslední dobou se aspoň u nás snížila nabídka hovězího masa vůbec. Všude převažuje vepřové. V supermarketu nenakupuji maso, chodím do výseku do řeznictví.:yes:+

:-K:-Kkrásný recept,pravdou je, že dobré hovězí je vzácností:-O.Ale jednou za čas se dá sehnat a to si pak člověk pochutná:yes::yes:

Krásně připraveno:-KA omáčka vypadá parádně:-p+4:yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes:Tohle jídlo dělám poměrně často, a i s tou kaší:-p:-p:-p:-p

Delavam podobne, je to velka lahudka. Loupana plec patri k mym oblibenym kouskum..:yes::yes:

Ladi, já v supermarketech maso kupuju už jen v případě, kdy není jiná možnost. Vlastně se tomu raději vyhýbám, po špatných zkušenostech. Ani cenově výhodné to nijak není.
Jinak recept v podstatě vychází z receptur teplých pokrmů. Poslední dobou tu klasiku používám čím dál častěji. A myslím, že s úspěchem. Doby experimentů mám zřejmě za sebou...;-):-)

Krásné a prudce jedlé:-p

no mňam:-p;-) ta třetí fotka je k sež...í:-8:-p:-D:yes::yes:

Tak tohle jsem nedělala už hezky dlouho, přitom recept mám ve Vrabcově kuchařce. Jediný problém - sehnat kvalitní hovězí. Balené v Albertu jsem už přestala kupovat, protože jejich údaje na etiketě absolutně pravdě neodpvídaj. Ale díky za osvěžení recepu;-):-p:yes:
Tys to ani v tlakáči nedělala, viď? Mělas kvalitní masínko, já co minule dělala guláš z kližky v tlakáči, tak jsem po 2 hodinách prohlíásila, že už mě do Albíka pro maso nikdo nedostane :-S:-S:-S

Tématické fráze:
hovězí kostky na pepři, hovezi loupana plec, loupana plec, hovězí loupaná plec recept, hovězí plec recept, hovězí zadní plec recepty, recepty hovezi loupana plec, loupaná plec recepty, hovězí zadní plec recept, hovězí plec, loupaná hovězí plec, hovězí zadní z plece, recepty z hovězí plece, loupana plec hovezi, hovězí zadní loupaná plec, hovězí zadní plec, hovezi loupana plec recepty, hovězí plec recepty, recepty hovězí maso plecko, loupaná hovězí plec recept

Suroviny:
plec hovězí loupaná, cibule, sádlo, pepř černý, česnek, mouka hladká, vývar masový, sůl, brambory, máslo, smetana na vaření, sůl

Přidat fotografie receptu