Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní losos s nádivkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 622 kJ /
627 kcal
Bílkoviny90,80 g
Tuky4,80 g
Vláknina30,40 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 927 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy51,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme nádivku. Cibulku nasekáme na nudličky. Papričku podélně rozkrojíme, vyndáme jádřinec a semínka a nakrájíme ji na nudličky. Stejně na nudličky nakrájíme i oloupaný zázvor. Krok 2: Oloupaný česnek nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulku (část si necháme na dozdobení), zázvor, papričku a česnek. Krok 3: Na středním plameni opékáme do změknutí (asi 5 minut). Pak přidáme kokosový krém a vaříme do zhoustnutí. Pokud použijeme mléko, trvá to déle. Krok 4: V případě, že použijeme syrové krevety (šedé), přidáme je asi 4 minuty před koncem a mícháme dokud nezrůžoví. Vypneme a odstavíme. Pokud použijeme krevety předvařené, přidáme je až po vypnutí. Směs necháme trochu vychladnout. Krok 5: Očištěné filety lososa osolíme, opepříme a do kůže uděláme ostrým nožem zářezy ve tvaru X (aby nám kůže nepopraskala). Krok 6: Plech vyložíme pečícím papírem, položíme si na něj nastříhaný potravinářský provázek a na ten položíme první filet kůží dolů. Na filet rozprostřeme připravenou nádivku. Položíme druhý filet kůží nahoru a filety k sobě svážeme provázkem. Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 15-20 minut. Než se ryba upeče, v rendlíku si ohřejeme limetkovou šťávu, přidáme med a po rozpuštění sójovou omáčku. Krok 8: Druhou chilli papričku podélně rozkrojíme, vyndáme jadřinec a semínka. Papričku nakrájíme na tenké nudličky které smícháme s cibulkou, kterou jsme si nechali na zdobení. Krok 9: Po dopečení lososa přendáme na servírovací talíř, přelijeme omáčkou a dozdobíme cibulkou s papričkou.

Zveřejněno 22. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní losos s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PWKl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní losos s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PWKl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jůů,tak to bych si dala:-p+12:yes:

:-p:yes::yes::-*

:-p mňam:yes:

TAK toto je bomba paráda:yes::yes::yes::yes:

Děkuji za chválu. Chutnalo všem a moc. ;-)

... tak tady si někdo extra vyhrál s obsahem mořííí. Netradiční a velmi rád bych zkusil tu plejádu chutí.Velmi povedené.;-);-);-)

:-O:-O:-O:-O:-O to je paráda!!! Nemám víc co dodat, krása :-p :yes:

dokonalý luxus:-!:-!:-!:yes::yes::-K:-K:-K

No není to příliš levné jídlo;-). Ale krásně připraveno, všechno by mi to chutnalo, super:-p:yes:

krásně připraveno, to by mi chutnalo:-p:yes::yes::-)

Tématické fráze:
recepty na lososa, smažený losos na pánvi s pečícím papírem, syrové krevety vaříme, recept na pikantního lososa, losos s limetkovou omáčkou, fotka losos s limetkovou omáčkou, pikantní losos, losos s pikantní omáčkou, losos s pikantní omáčkou, taliř ve tvaru ryby

Suroviny:
losos, sůl mořská, pepř, cibulka jarní, chilli paprika čerstvá, zázvor čerstvý, česnek, olej slunečnicový, krém kokosový, krevety, šťáva limetková, med, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu