Bavorské vdolečky
Smažené kynuté bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si je s hruškovými povidly, které jim dodají netradiční chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 419 kJ / 2 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,59 g |
Tuky | 64,46 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 692 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 452,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí promícháme se lžičkou cukru, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do prosáté mouky přidáme zbytek cukru, špetku soli, vejce, žloutky, citrónovou kůru, kvásek, zbylé mléko a nakonec i rozpuštěné vlahé máslo.
Krok 3: Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple asi 1 hodinu vykynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Krok 4: Vykynuté těsto přesuneme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát a pomocí skleničky z něj vykrajujeme vdolečky.
Krok 5: Urovnáme je na pomoučenou pracovní plochu a necháme ještě 15-20 minut kynout.
Krok 6: Mezitím v širším hrnci rozehřejeme olej.
Krok 7: Po vykynutí vytvoříme uprostřed každého vdolečku důlek a touto stranou vdolečky vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme zvolna, z každé strany asi 3 minuty, až jsou krásně zlatavé.
Krok 8: Po usmažení je osušíme na papírové utěrce, aby se odsál přebytečný olej a necháme je prochladnout.
Krok 9: Důlky ve vdolečcích naplníme povidly, do kterých můžeme přidat trochu rumu (pro děti vynecháme), posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
Moje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
Nejnovější recepty
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno před 15 hodinami
Kančí nudličky
Přidáno před 15 hodinami
Nakládaný křen
Přidáno před 21 hodinami
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa
Přidáno před 21 hodinami
Jablečná přesnídávka
Přidáno 12. 9. 2025 08:00:03
Filé s kapary
Přidáno 11. 9. 2025 20:45:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Bertas před 3 minutami
Extra rychlé lívance
Cecilka21 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
Ellen1 před 1 hodinou
Koprová omáčka
albatevi před 1 hodinou
Brambory zapečené s nivou a porkem
bohdana před 1 hodinou
Polévka z uzeného vývaru s mrkví a brokolicí a smaženicí
trdlo před 1 hodinou
Kulajda z naložených a sušených hub
albatevi před 2 hodinami
Moučník s tvarohem a jahodou
Kakoska před 2 hodinami
Trochu zdravější tvarohový koláč
Janicee před 2 hodinami
Helenské rohlíky
Fitulka před 2 hodinami
Tématické fráze:
bavorske vdolky,
bavorské vdolky jednoduché,
bavorske vdolky recept,
recept na bavorské vdolky,
bavorské vdolečky s povidly a tvarohem,
vdolky recept,
vdolky z domácí pekárny,
domácí vdolky,
domácí vdolečky,
recept na domácí vdolky,
recept bavorské vdolky,
domaci vdolky recept,
recept na domácí vdolečky,
maminčiny recepty vdolky,
recept na domácí vdolky na oleji,
nejlepší bavorské vdolky,
bavorsky vdolky,
bavorské vdolečky-babiččiny recepty,
vdolky,
bavorský vdoleček
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
vejce,
žloutek,
máslo,
kůra citronová,
sůl,
olej,
tvaroh na strouhání,
povidla švestková,
rum,
šlehačka
Komentáře (65)
Ať žijí kváskoví cvoci