Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské vdolečky

Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si s hruškovými povidly, které dodají lahodnou chuť a šťavnatost.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 10 min

160 min (150 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 419 kJ /
2 729 kcal
Bílkoviny76,59 g
Tuky64,46 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 697 mg
Sodík 692 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy452,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout. Krok 2: Do prosáté mouky přidáme špetku soli, vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný vlahý tuk, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout. Krok 3: Vykynuté dáme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát a kulatým vypichovačem vykrajujeme vdolečky. Narovnáme je na pomoučené prkno a necháme ještě kynout. Krok 4: Po vykynutí vytvoříme uprostřed důlek a touto stranou vdolečky vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme zvolna po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme prochladnout. Krok 5: Důlky ve vdolečcích naplníme marmeládou, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zzv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zzv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

Vynikající vdolečky :yes: S těstem se krásně pracuje, nelepí. Ukládám do oblíbených :-K

Výborné,nadýchané.Tuk jsem dala sádlo a přidala půl dcl mléka.Kvasnice sušené s vlaštovkou..:-)

Právě teď jsem dodělala tyto naprosto úžasné,krásně nadýchané vdolečky.Dělala jsem z 1kg mouky a přidala jsem asi 1dcl mléka a asi lžíci lihové rumové tresti (neměla jsem bohužel rum).Vykrajovala jsem skleničkou o průměru 6 cm a měla jsem jich 60ks. Jsou vážně mňam,mňam,mňam :yes::-K

Úžasný!!!!! Chutnají výborně!!!!!:yes:

Jitkas: Aha, díky za připomenutí:-K:yes:, o tom článku vím, jen jsem na něj zapomněla:-8 O prázdninách vyzkouším :-)

zizala_: Na strankach cathleen je kvasek, zvany ananasove reseni. Ja zvolila pomeranc, je to primo famozni. Vypada slozite, ale kdyz jsem to pochopila ja, ty levou zadni.

Jitkas: Vážně, vlastní kvásek se mi nějak nedaří :-8:-8:-/
Ať žijí kváskoví cvoci :-)):-K:yes:

zizala: Tak tomu neverim, ze nemas bunky. Problem je, ze tady nikdo nema pojem, co je zitny kvasek, natoz vyrabet zitny chleb. Mysli si, ze jsem cvok!! Ale pak, kdyz jim delam topinky, si naramne libuji.

Jitkas: ;-) zábava to je :yes: Já už mám od pondělí v ledničce nový kvásek, opět darovaný, protože na výrobu vlastního nějak nemám buňky :-8 Lépe zacházím s darovaným :-) Ať se Ti daří :-K

zizala: Musim ho krmit venku z ladnice do nedele, pak bude "silny" a pecu. Ten stary, mi "umrel" po dvou letech, chudak. Nasla jsem novy recept od cathleen, tak zkousim, ale v podstate je to zabava.

Jitkas: Pokud se jeví kvásek takhle živě, není třeba ho už krmit tak často, zkus po 3-5 dnech, jen nech malinko rozkvasit a dej ho do ledničky. Po 5ti dnech opakuj. Já jsem (než jsem si zapomněla odebrat při pečení chleba, čímž jsem o něj dočasně přišla:-8) krmila v pohodě po týdnu, v pátek nakrmila, v sobotu upekla chleba a nový rozkrmený dala do ledničky. Do pátku vydržel úplně v pohodě ;-)

Jo, to jsem tez udelala, neb mi doslo. S cathleen jsem conzulovala, ale musim ho krmit kazdych 12hod, takze se snazim, abych k nemu nemusela vstavat, jako k miminku. V mem veku, dost absurdni.

Jitkas: :-) Tak ho udělej hustší - dej víc mouky, on vždycky trochu zřídne tím kvašením, ale úplně tekutý je moc náchylný ke zničení ;-) Cathleen by Ti to vysvětlila fundovaněji :-8

zizala: Potvrzuji, cos prave moudre rekla, neb vyrabim uz tyden zitny kvasek a on mi utika kudy muze!

Madalenka: V těchto horkých dnech kyne těsto mnohem rychleji, za polovinu až třetinu doby, která je běžně udávaná. Těsto spadlo proto, že překynulo a kvasinky už pak neměly sílu se znovu zmátořit. Správně vykynuté těsto se pozná tak, že když do něj zaboříš prst, udělá se důlek, který drží tvar. Málo vykynuté těsto odpruží, překynuté těsto spadne, udělá se po píchnutí prstu kráter.

Tématické fráze:
bavorske vdolky, bavorské vdolky jednoduché, bavorske vdolky recept, recept na bavorské vdolky, bavorské vdolečky s povidly a tvarohem, vdolky recept, vdolky z domácí pekárny, domácí vdolky, domácí vdolečky, recept na domácí vdolky, recept bavorské vdolky, domaci vdolky recept, recept na domácí vdolečky, maminčiny recepty vdolky, recept na domácí vdolky na oleji, nejlepší bavorské vdolky, bavorsky vdolky, bavorské vdolečky-babiččiny recepty, vdolky, bavorský vdoleček

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, cukr, vejce, žloutek, tuk, kůra citronová, sůl, olej, tvaroh na strouhání, marmeláda, šlehačka

Přidat fotografie receptu