Bavorské vdolečky
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si s hruškovými povidly, které dodají lahodnou chuť a šťavnatost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 419 kJ / 2 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,59 g |
Tuky | 64,46 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 692 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 452,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout.
Krok 2: Do prosáté mouky přidáme špetku soli, vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný vlahý tuk, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout.
Krok 3: Vykynuté dáme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát a kulatým vypichovačem vykrajujeme vdolečky. Narovnáme je na pomoučené prkno a necháme ještě kynout.
Krok 4: Po vykynutí vytvoříme uprostřed důlek a touto stranou vdolečky vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme zvolna po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme prochladnout.
Krok 5: Důlky ve vdolečcích naplníme marmeládou, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
Moje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 10 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 15 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 6 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 8 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 10 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 11 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 11 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 11 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 12 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 12 hodinami
Tématické fráze:
bavorske vdolky,
bavorské vdolky jednoduché,
bavorske vdolky recept,
recept na bavorské vdolky,
bavorské vdolečky s povidly a tvarohem,
vdolky recept,
vdolky z domácí pekárny,
domácí vdolky,
domácí vdolečky,
recept na domácí vdolky,
recept bavorské vdolky,
domaci vdolky recept,
recept na domácí vdolečky,
maminčiny recepty vdolky,
recept na domácí vdolky na oleji,
nejlepší bavorské vdolky,
bavorsky vdolky,
bavorské vdolečky-babiččiny recepty,
vdolky,
bavorský vdoleček
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr,
vejce,
žloutek,
tuk,
kůra citronová,
sůl,
olej,
tvaroh na strouhání,
marmeláda,
šlehačka
Komentáře (58)