Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Párky se zelím (Polské jídlo)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 254 kJ /
1 017 kcal
Bílkoviny74,98 g
Tuky35,42 g
Vláknina8,95 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 4,36 g
Sůl10,10 g
Sacharidy56,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu na sádle osmahneme cibuli a párky.
Postupně přidáváme mrkev, brambory a zelí.
Přidáme dvě snítky rozmarýnu, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme do měkka.
Podle potřeby přidáme vodu.

Zveřejněno 24. 10. 2012

Poznámka autora evosheek

Jak říkají Poláci: "Jedzcie, pijcie i popuszczajcie pasa" což znamená "Jezte, pijte a buďte veselí".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Párky se zelím (Polské jídlo)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMDl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Párky se zelím (Polské jídlo)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMDl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

lukaš ondetka 11. 5. 2014 16:42
:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Je to jedna z mnoha obměn polského"bigoše"který má teta,bydlící v Bytomu u Katowic vařívala hodně často.Je pravda,že po válce to mívali bez uzeniny(masa)ale i tak si na tom vždy moc pochutnávali:-)
Tvou chutnou variantou bych nepohrdla:-p+8:yes:ale také bych si naložila víc;-):-))

evosheek:dovolím si upresniť preklad, znamená to: "jedzte, pite a popúšťajte si opasky!" (teda - uvoľnite si opasky);-)

Tak to bych si dala :-p

Pro ty méně chápavé jsem název trochu pozměnil.

Klara:Asi proto, že je to polský recept, ne??
Vy na Slovensku neznáte papriku, že musíte vařit maďarský paprikáš:-?

Zajisté bylo myšleno, že toto jídlo, nikoliv suroviny pochází z Polska, kdo to nepochopil, nepochopí nic!!!!!

To v Čechách nieto zelí:-?:-?

Proč z Polska??? Už by jsme mohli přestat dovážet "maso" z Polska, ať si tam ten jejich hnus nechají!!!

A já myslela, že "Jezte do polosyta" podle porce na talíři. Já bych snědla trojnásobek:-8:-)):yes:

Že by??

Tématické fráze:
recepty na pokrmy z párků, párky se zelím, jidlo se zelim, párek se zelím, polskejidlo, jídlo s párkem, jidla s parkem, jídla se zelím, bikos recepty, párky v zelí, párky a zeli, parky na zeli, řecký bikos, bikos recept, parek sezelim, bikoš pokrm, recept na pokrm z párků, parky zeli, polske recepty, polska jidla.cz

Suroviny:
klobása, cibule, zelí, voda, víno bílé, mrkev, brambory, sůl, pepř, rozmarýn, sádlo

Přidat fotografie receptu