Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chinios - francouzké pečivo

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alondra alondra

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 025 kJ /
3 352 kcal
Bílkoviny88,20 g
Tuky114,62 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 375 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy484,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do dna dortové formy zavřete pečicí papír. Krok 2: Část těsta vyválejte na tenko a vložte do formy na dno. Zbytek těsta rozválejte a potřete uvařenou a vychladlou vanilkovou kaší a posypejte vyždímanými rozinkami. Krok 3: Zarolujte jako roládu. Krájejte cca 4 cm dlouhé kousky a řezem skládejte do formy jeden vedle sebe. Pokud vám nějaký krém vyteče, dejte ho navrch. Nechte kynout 20 minut. Krok 4: Troubu nastavte na 170°C a pečte 10 minut, poté snižte teplotu na 160°C a dopečte cca 20 minut. Krok 5: Lehce vychladlé potřete cukrovou směsí, kterou připravíte tak, že dvě lžíce moučkového cukru rozmícháte s lžící vody (nebo třeba rumu, pokud vám zbyl z rozinek.

Zveřejněno 29. 10. 2012

Poznámka autora alondra

Do hotového krému zašlehejte vnitřek z půlky vanilkového lusku (můžete sice přidat vanilkový cukr, ale prostě ta chuť je jiná, když je to pravá vanilka...)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chinios - francouzké pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DyV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chinios - francouzké pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DyV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dělala jsem již několikrát a je výborný

Alexiss: tie pudingové záviny sú tu asi trikrát, podľa receptu ak robíš, nič nevytečie, naozaj.

Jitkas: bežne pečiem tzv. copy http://www.toprecepty.cz/recept/3972-pudinkovka/
s veľmi husto uvareným pudingom, ostáva aj po upečení hustý. A v tomto prípade nemá ani kam uniknúť.

Jitkas: Po opakovaných neúspěšných pokusech (chtěli po mně doma pudingový závin) jsem se někde dočetla, že je třeba uvařit dvojnásobný puding (na 0,5 l mléka 2 pudingové prášky). Funguje to, nic nevyteklo. :-p;-):-))

magdalenka: Nevim, ale myslim, ze pudink se pri peceni priliz roztece. Jako kdyz zahustis omacku skrobem a pak ji ohrejes- zridne.

Tiež si myslím, že by tam mohol ísť aj puding. Keď som cesto natierala, napadlo ma, že ten krém je vlastne ako puding.

mickajm:Myslím, že by pudink taky mohl být, ale nikdy jsem to nezkoušela;-)

myslela jsem že nápln je puding a ono se to vaří ze žloudků .Nešlo by to i z pudingu ?

Dnes som sa konečne dostala k tomuto "číňankovi". Je skvelý, pridávam foto a bod!

:yes::yes::yes:

:-p:yes::yes::-K

To vypadá tak krásně, že bod si jistě takový recept zaslouží. Je to krásné!

Tématické fráze:
francouzské pečivo, francouské pečivo, francouzké koláče, francouzké recepty, recepty na francouzské pečivo, francouzké moučníky, francouzské pečivo recept, recept na francouzské pečivo, francouske kolace, recepty francouzské pečivo, francouské recepty, francouzské pečivo recepty, recepty francouzké kuchyně, francouzké droždí, francouské moučniky, francouzské kynuté pečivo, celozrne pecivo recept, slane pecivo kynuté plnene, slane pecivo kynuté plnene, francouzké jídla

Suroviny:
mléko, máslo, vejce, cukr krupice, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, droždí, rozinky v rumu, mléko, cukr krupice, žloutek, mouka hladká

Přidat fotografie receptu