Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová bábovka s pivem

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 720 kJ /
6 386 kcal
Bílkoviny52,63 g
Tuky371,99 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 4,57 g
Sůl5,09 g
Sacharidy684,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a nadrobno nasekané rozinky. Zahříváme dokud se máslo nerozpustí - nevaříme. Krok 2: Přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Krok 3: Odstavíme a necháme chladnout. Krok 4: Do mísy prosyjeme mouku se sodou a smícháme se solí a oběma cukry. Krok 5: V druhé míse prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Šleháme a postupně přidáváme pivní směs a nakonec postupně přimícháváme sypkou směs. Krok 6: Mícháme dokud nemáme hladké těsto. Krok 7: Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Krok 8: Dáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 40 - 50 minut - zkoušíme špejlí. Krok 9: Po upečení necháme ještě 15 minut ve formě a pak vyklopíme na mřížku. Krok 10: V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme máslo a když se rozpustí, sundáme z ohně a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme dohladka. Necháme trochu zchladnout. Krok 11: Pod bábovku na mřížce dáme pečící papír a pomalu poléváme polevou. Dáme vychladnout.

Zveřejněno 30. 10. 2012

Poznámka autora Dooga

Recept je z časopisu Apetit.

KL - kávová lžička

PL - polévková lžíce

Pivo typu stout - Stout je tmavé pivo typu ale vyráběné z praženého sladu a ječmene, chmelu, vody a pivních kvasinek (svrchně kvasící). Tato piva jsou charakteristická hustou pěnou, tmavou barvou a příchutí po praženém sladu, někdy s ovocnou příchutí. Často se jedná o silná piva (podíl alkoholu může být i 8%). Stout je podobný pivům Porter, jejichž historický vývoj byl podobný, nicméně stout se liší použitím praženého ječmene.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová bábovka s pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AK77

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová bábovka s pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AK77

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Vynikajici👌

Přidávám foto, dělal jsem podle stejného receptu ;-)

Trochu jsem se bala toho, jak to bude chutnat s pivem, ale vysledek byl naprosto dokonaly :-)

Dnes jsem toto těsto použila jako dortový korpus. ;-) Promazala jsem ho pikantní marmeládou a potáhla marcipánem. Je to jednoduchý a přitom velmi efektivní receptík. :yes:

zajímavé, vyzkouším ;-):yes:

Vypadá nádherně šťavnatě - ráda vyzkouším ;-)

krásná bábovečka:-p:-p:-p:yes::yes::-K

Vašku:-OTy mě snad nakonec donutíš, postavit se čelem k troubě;-):-D
Máš to mňamkovní:-K+15:-p:yes:

Dajda: Víš co, každý má tu hranici někde. Co je pro jednoho málo může být pro jiného už moc. Pokud bys zkoušela, tak cukr uber.;-)

Dooga: Díky za informace, nedovedla jsem si moc představit, že by nějaké černé pivo mohlo být hořké. Takže výsledná chuť asi nebude příliš sladká. Jen ty sacharidy uvnitř zůstanou, ale stejně mě to hodně láká:-!

Dajda:Toto pivo je naopak dost hořké + k tomu instantní káva a čokoláda má být min. 60% (já měl 80%) a ta je také hořká. Třtinového cukru je 185 g.

aaura: Máš pravdu, ten základ je podobný.

On ten recept na dort z piva je také z Apetitu, docela často se vrací k nějakým receptům z různými obměnami - a Vašek se vždy chytne těch sladkých a ještě k tomu s pivem. :-D

Asi jsem blázen, ale nemáš ho tu dvakrát? http://www.toprecepty.cz/recept/24687-cokoladovy-p...
tedy ne úplně stejný, ale velký rozdíl v tom nebude.....no nic na tom nemění, že bude asi dobrý :-p

Zajímavá kombinace, láká mne a proto ukládám k vyzkoušení:yes:

:-KNejdřív,když jsem si přešetla název,jsem si představila,jak zapíjím čokoládovou bábovku pivem a otřepala jsem se.Ale po přečtení celého receptu jsem nadšená.Myslím,že to může být fantastický kulinářský zážitek.Vypadá ohromně-Vašíku bod už letí.:yes::yes:

Vypadá to nádherně a ten popis, jak se vláčná čokoládová chuť rozplývá na jazyku, se skoro nedá vydržet, aniž by se člověk nedal rovnou do pečení. Co mě ale odrazuje, je ta spousta cukru a k tomu ještě čokoláda, rozinky a pivo sladké chuti! Já vím, rozmělní to další suroviny, ale přeci jen na 1 bábovku skoro půl balíku cukru a k tomu třtinového, který má sladší chuť...??

Vím, že už jsi dělal ten pivní dort a sklidil u vás velký úspěch, tak tohle bude určitě stejně dobré:-p:yes: Hlavně to vypadá velmi šťavnatě a to já cením:yes:

Taky mě v časopise Apetit padla do oka! ;-) Vypadá opravdu krásně. :-):yes:

aisha:Tak ti to alespoň popíšu: Vláčná,vlhká chuť plná čokolády která se rozplývá na jazyku. Alkohol se při pečení vypaří a zbyde jen ta sladovokaramelová chuť. :-p

Tak to by mne fakt nenapadlo!:-O

Velmi zajimava kombinace..vubec nemam predstavu, jak by mohla chutnat..ale vypada hodne dobre, jen se zakousnout..:yes::yes:..teda ja vlastne s pivem nesmim...:-8..

Zajímavá kombinace:-O:-p:yes:

jarda Kadic::-D:yes:
Vašíčku, je nádherná, ta tvoje bábovička.. luxusní receptík:-K;-):-):yes:

:-)) dobrý:yes:

spagetka:Jedno z druhů je Primátor - máš pravdu jako vždy. Další může být Harrach nebo Guinness. Možná jsou i další.

jarda Kadic: Musím fotky přidávat postupně - nějak mi to PC nechce pochroupnou dohromady - je asi přesycen. ;-)

jarda Kadic: NEŽ jsem to nadatloval, bylo i foto- no toto!:-)):-)):-))

Vasku, máš bod,i když jsi tu babovku zbod, proto není foto.No, toto?:-)):-)):-))

vašku nejsem pivař, ale nedělá se u nás náááhodou pod značkou Primátor? Já že mám kamaráda, který, jak mám pocit, tomuto typu piva holduje a nějak mi to takto vysvětloval.
Jinak jak už jsem písla na Pokecu, vypadá velmi mňamkově :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
pivní bábovka, cokoladova babovka, pivní bábovka recept, babovka s černým pivem, čokoládová bábovka recept, čokoládový pivní dort z apetitu, bábovka s čokoládou, cokoladova poleva se zakysanou smetanou, buchta s pivem, bábovka, čokoládová pivní bábovka, bábovka pivní, recept na bábovku, buchta z piva, cokoladovababovka, recept na pivni babovku, bábovka cokoladova, bábovka recept, tmavá pivní bábovka, recepty

Suroviny:
pivo světlé, voda, káva instantní, rozinky, máslo, čokoláda, mouka hladká, soda jedlá, sůl, cukr krupice, cukr třtinový, vejce, smetana zakysaná, extrakt vanilkový, smetana ke šlehání, máslo, čokoláda tmavá

Přidat fotografie receptu