Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselá vepřová játra

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 361 kJ /
2 476 kcal
Bílkoviny98,39 g
Tuky180,55 g
Vláknina29,34 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 4,09 g
Sůl10,40 g
Sacharidy102,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na menší proužky a v rozehřátém kastrolu osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme na tenké půlměsíčky pokrájenou cibuli a cca 5 minut restujeme. Krok 2: Opláchnutá a osušená játra nakrájíme na proužky, zasypeme pepřem, solamylem a promícháme. Krok 3: Játra vložíme do kastrolu na orestovanou cibuli, promícháme, přidáme sojové omáčky, kečup, kousek nadrobno pokrájené pálivé papričky, plátky česneku a podlijeme 300ml vařící vody. Krok 4: Vše znovu promícháme a pod pokličkou na slabém plameni dusíme doměkka. Krok 5: Chvíli před koncem přidáme hříbky, které jsme v cedníku propláchli a nechali okapat, na jemné proužky pokrájenou žlutou papriku a ještě 5 minut povaříme. Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s knedlíkem, nebo s rýží.

Zveřejněno 31. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselá vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EW7m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselá vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EW7m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Jana Remkova:Jani,omáčky jsou zakoupené v Lidlu;-)Indonesia je nasládlé chuti,Japanes Style je říznuta slanokyselkavou chutí.Ale dají se v pohodě nahradit jakoukoliv naši sladkou a slanou sojovkou.Nějak jsem nepochopila,jak to myslíš s tím nálevem.U tohoto rcp jsem hříbky propláchla a dala bez nálevu,který je"soplíkové"komzistence a společně s játry obalenými v solamylu by výsledná šťáva byla dost hustá.
Podobně jsem dělala vepřové nudličky a tam jsem už použila hříbky i s nálevem.Ten soplík udělal své a už se ničím nezahušťovalo.Vím,že jsi hříbečková,ale ještě mi nevyšel čas receptík přidat:-8Snad zítra:-))
Všem díky za zájem:-K:-)

Vééééélmi zajímací :-p. To se musí prubnout.:-p:yes:

játra nejím - tedy nemůžu jíst, ale toto je opravdu nádhera:yes::-D zkusím pro ostatní členy rodinky - ty je můžou:-p

Hmm, ty omáčky vůbec neznám:-S, ale jinak to bude dobré. Jen si nejsem jistá, že bych nedala raději houby bez nálevu;-)

majda 2:Majdi,jsem ráda,že Tě recept zaujal;-)To nevadí,že výsledná chuť nebude sladkokyselá.Zato Ti tam krásně vyniknou ty hříbky:-p:yes:
Za komentíky i hodnocení všem děkuji:-):-K

Dobrůtka od Aničky na jedničku:yes::yes:

Krásné.

Vypadá to dobře!Zítra to bude asi k obědu,jen hřiby použiju z mražáku,mám jich tam plno:-)).Pak to asi nebude sladkokyselé,ale to nevadí,hlavně,že jsem našla nějaký tip:-p:yes:+6

sladkokyselé a ostré mám ráda;-):-p:yes::yes:
vypadá to úúúžasně;-);-):-):yes::yes:

Vepřová játra s Gazdovskou slaninou a kyselými houbičkami, Aničko, to musí být dobrota:-p. Moc povedené papání:-*:yes:

Jatírka můžu na jakkoli upravená a toto bude bašta:yes::yes:+1

Tématické fráze:
vepřová játra, vepřová játra recepty, játra recept, vepřové játra recepty, vepřová játra recept, vepřové játra, vepřová játra omáčka, játra recepty, vepřová játra na omáčku, recept na jatra, recepty vepřová játra, recepty na vepřová játra, příprava jater před vařením, recepty-vepřová játra, recepty na vepřové játra, recept játra, recept s játry, recept vepřova jatra, recept na vepřová játra, recepty z jater

Suroviny:
játra vepřová, slanina gazdovská, houba hřib, cibule, česnek, paprika čerstvá žlutá, paprika sušená pálivá, solamyl, omáčka sojová indonesia, omáčka sojová japanese style, kečup ostrý, pepř mletý, sůl, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu