Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková "pikantní" pomazánka po x...

Máte již sklizené první ředkvičky? Ty jarní jsou opravdu šťavnaté a chutné. Vykouzlete z nich snadnou pomazánku, která je vděčnou svačinou, nebo snídaní. Její chuť nejlépe vynikne v kombinaci s čerstvým pečivem.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 071 kJ /
256 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky16,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 32 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,80 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme dobře umyté ředkvičky a okurky. Osolíme a necháme alespoň půl hodiny vypotit. Krok 2: Poté přemístíme do cedníku s drobnými oky a rukou pořádně vymačkáme tekutinu. Krok 3: Vložíme opět do misky, přidáme pomazánkové máslo, hořčici, vidličkou důkladně promícháme a dáme vychladit do lednice. Krok 4: Mažeme na námi oblíbené pečivo, sypeme čerstvou petrželkou.

Zveřejněno 1. 11. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pročetla jsem si všechny zde uvedené ředk.pomazánky, našla jsem samé podobné, tak přidávám i svou verzi, kterou má naše rodina v oblibě. Bude-li se někomu zdát, že je zbytečné nechávat nastrouhanou ředkvičku vypotit, klidně může pomazánku umíchat hned. Ale po namazání začne pečivo brzy nasakovat a nám to nechutná.

Použila jsem “Francouzskou hrubozrnou hořčici“ značky Kand, zakoupenou v Kauflandu. Tyto a jim podobné mívají také v Lidlu a Albertu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková "pikantní" pomazánka po x...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqBO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková "pikantní" pomazánka po x...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqBO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

yanull::-)Jani,chvilku jsem zde nebyla:-8ale kdybych věděla,že si chceš nabídnout,nechala bych Ti u sousedů;-):-D:-DDěkuji Ti:-K:-*

Ani, chtěla jsem si nabídnout, ale už na mne nezbylo, tak alespoň posílám 11. bod, já vím, že bys mi dala, že nejsi žádný škrob ;-):-p:yes::-K:yes:

misza:Jsem moc potěšena:-Ka za foto děkuji:-*Lučina je také príma do pomazánek:yes:
Za hezké kometíky i hodnocení všem děkuji:-):-K

Pěkná pomazánka pochutnala bych si:-p:yes::yes:+10

Svěží zeleninové pomazánky máme moc rádi a tahle se Ti povedla :yes::yes::-!:-K:-K

Pomazánky dělám dost často, většinou z rybiček a co lednička dá:-D. Z ředkviček to má určitě pikantní chuť a to my rádi:-p Možná bych si přidala malililinko sardelové pasty, ale určitě vyzkouším. Posílám zasloužený bodík:yes:

Aničko, super tip na lehkou večeři. ;-) Místo pomazánkového másla jsem dala krémovou Lučinu. Bodíka jsem už dala a ještě přidávám fotku.

Urcite bych si moc pochutnala..:yes:

:-K;-):yes:

:-p:yes::yes::-))

Aničko, já bych si určitě pochutnala :-p Lákavé fotky +1:yes:

Tématické fráze:
ředkvičková po, po.pomazanky, řekvičková pomazánka, recept na ředkvičkovou pomazánku, dušená řekvičková pomazánka, ředkvičková pomazánka s rybičky, ředkvičková pomazánka, 12 x pomazanka, dušené ředk, teplá ředkvičkova pomazánka recept, řekvičková pomazánka recept, ředkvičková, ředkvičková pasta, ředkvičková pomazánka z dušených ředkviček, pomazánka z ředk, řekvičková po, recepty albert ředkvičková pomazánka

Suroviny:
ředkvičky, okurky sterilované, pomazánkové máslo, hořčice hrubozrnná, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu