Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso v rajské omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HorstFuchs

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 281 kJ /
545 kcal
Bílkoviny117,48 g
Tuky5,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, poté přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Krok 2: Až je maso hotové přidáme rajský protlak a asi půl litru vody, omáčku zahustíme, ochutíme solí a pepřem. Krok 3: Pokud je kyselá, přidáme cukr nebo sladký kečup, podáváme s těstovinami.

Zveřejněno 2. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso v rajské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2Dg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso v rajské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2Dg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Anna Kocikova: Aničko, koření dávám taky, jako Ty i srettka, tak vyzkoušej jiný protlak, jinou značku, já ho fakt dávám hodně a je to v pohodě. Nemám tedy žádnou oblíbenou značku, ale že by omáčka zhořkla, se mně ještě nestalo:-)

maris:Díky za pochvalu:-8:-K
Možná by měl autor receptu upřesnit,jaký používá protlak.Já většinou používám pasírovaná rajčata"Tomatoes passata" zn.Clasic-500g krabičkové balení z Kauflandu.Tentokrát jsem měla doma plechovkové 14Og balení a omáčka je opravdu z celého množství nahořklá.Mám to odzkoušeno.Jinak když dělávám rajskou podle sebe,také tam kořeníčko nesmí chybět:-pAle chtěla jsem se držet uvedených surovin,když to není můj rcp:-):yes:

maris:taky me udivilo to mnozstvi.:-O tyyjo, ja do rajske davam klidne 2 ty vetsi krabicky po 500ml a k tomu jeden malej a ted jsem delala z peti asi 200ml. My radi echt rajskou:-8 A nahorkla nebyla. Ikdyz nekdy ty maly protlacky jsou trosinku nahorkly, to je fakt. Z tech bych si kotel omacky nelajzla:-SJooo a nejdriv na tuku rozvonim korenicko, my radi korenenenou (nove koreni, cely pepr, bobkovy list, hrebicek a tymianek). No, rajska je u nas dost casto:-)

dobrota :-P

Anna Kocikova: Aničko - opět máš nádherné fotky - jako vždy.:-):yes: Chci se ale zeptat, proč myslíš, že kdybys dala celý protlak, tak by byla omáčka nahořklá. Já dávám třeba dva a hořká není.:-)

Já bych tento receptík nezatracovala;-)Kuřecí plátek v rajské omáčce a kolínka k tomu jsem mívali i v nemocnici:-)
Horste,dovolila jsem si přidat fotky i s postupem vaření.Jen jsem si gramáž přizpůsobila pro 2 osoby a maso-kuřecí prsa(300g) jsem nekouskovala,ale udělala plátky.Protlaku jsem na 1/2l vody dala 3/4 balení.Z celé plechovky by byla omáčka nahořklá;-)
Za fajn receptík máš první bodík:-)):-p:yes:

pecka :-D:-D

Autor si myslí, že tyto stránky jsou pro lidi s mdlym rozumem, ale sám je asi nějak postižený.....

srettka::-D ale ja sa tu už ničomu nedivím...

tak to je masakr:-S

Tématické fráze:
rajská omáčka s kuřecím masem, rajská omáčka z kuřecího masa, maso k rajské omáčce, omáčka z rajského protlaku, omáčka z kuřecího masa, rajska z kuřecího masa, omáčky z kuřecího masa, kuřecí maso s rajskou omáčkou, rajská omáčka s kuřetem, kuřecí prsa v rajské omáčce, kureci rajska omacka, rajska omacka z kurete, rajská z kuřecího, kureci prsa s rajskou omackou, rajska s kurecim masem, kureci rajska, rajská omáčka z kureciho, recepty z kuřecího masa, rajská omáčka s kuřecího masa, rajska z protlaku

Suroviny:
maso kuřecí, cibule, protlak rajčatový, sůl, pepř, cukr, kečup sladký

Přidat fotografie receptu