Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše z kyšky

Nadýchané langoše si můžeme připravit i sami doma. Výborně chutnají se sýrem, kečupem a česnekem nebo tatarkou. Někdo ale preferuje langoše na sladko, potom na něj volí marmeládu nebo ovoce.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kyšku s moukou, solí a sodou vypracujeme na vláčné těsto. Krok 2: Z tohoto těsta pak děláme placky, které vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme. Krok 3: Hotové odkládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný olej. Krok 4: Potřeme česnekem a posypeme strouhaným sýrem.

TIP: Časté chyby při přípravě langošů: Jak se jich vyvarovat

Zveřejněno 26. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše z kyšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJVD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše z kyšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJVD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bezva recept.

Je to super , nadýchané jako obláček a jednoduché a rychlé.

Výborný! Jiný už nedělám :yes:<3<3

Výborná rychlovka.:yes:

Ostravak :tak ať se zadaří;-)

Jdu si to uklohnit :-))

Marianna76: klidně kefír, jakékoliv kyselé mléko;-)

Tiež som nevedela, čo je kyška... ale už viem ... je to rýchle, mňam, dala bych si.... :-8

Májo, to asi nedáš, nejsi přihlášená, ale i tak ti moc děkuji!!:-))

Mája Janečková 12. 11. 2010 13:03
8Výborný recept, rychle, levně a hlavně s mastnou česnekovou pusou!! ))) :-D:-D:-D Dávám bodík :yes:

jankohrasko určitě ano:-!

dobrá alternativa pokud nemám nakynutý kvásek,místo kyšky lze použít i bílej jogurt.

misza díky, to jsem ráda;-)

Jani, ztratila jsem svůj odzkoušený recept a tak jsem udělala tyto. Kyšku jsem neměla, ale pomáslí. Jsou úžasné a jednoduché.:-p Ještě teď se olizujeme:-D Dávám velkého boďana;-)

Sindy, ne, droždí se nedává, je tam soda a kyška a ta to pořádně nafoukne;-)

:-S:-? a droždí ne?! hm ale zkusím

no ale zase....ja si pamatam, ze stary ludia pouzivali slovo kyska, ono sa to asi pomaly vytratilo tak nejako do stratena.

Výbušná - genau, zakysanku som kedysi mala u kamaradky v Bratislave k brynzovým haluškám. Tak sa mi to vybavilo.

vybusna, to bude asi ono.;-) Nikdy jsem si nemyslela, že na Slovensku nebudou vědět, co je to kyška. to je takový univerzální název... To vaše ťava, čučoriedky,žeriav-to jsou spíš slova, které hned asi každý neví.No,ti naši zákonodárci to pořádně pohnojili s tím rozdělením republiky, naše vnoučata už slovensky nebudou umět nic :-( a je to škoda,slovenština je krásná...

jaaaaaaj...tak to hej...tu mame veru zakysanku...nie je to klasicke kysle mlieko a pije sa to k haluskam, k pecenym zemiakom a pod.

Myslím, že na Slovensku se prodává ZAKYSANKA, tedy pokud se nepletu a není to zakysaná smetanana. Kyška je prostě jen obchodní název pro zakysané (acidofilní) mléko.

Syrovátku bych raději nezkoušel. Jinak lze použit vše a k tomu i podmáslí - *cmar*.

Ďakujem za vysvetlenie, Albert u nás nie je, ale bežne dostať syrovátku, kefír, acidofilné mlieko a ešte čosi kyslé:-D:-D Môžem použiť, však ?:-D

Kyšku přece prodává i Kaufland, Billa a Lídl. A všechny tři řetězce na Slovensku jsou. Zejména Billa je hodně rozšířená. Já ji moc ráda nemám, protože je oproti jiným řetězcům moc drahá

www.ahold.sk/jnp/sk/ahold/sit_a_znacky/mapa_prodejen/index.html?region=all - tady na této stránce je seznam všech obchodů na Slovrensku, které vlastní Ahold (tedy Albert i Hypernova);-)

Albert i Hypernovu vlastní stejná zahraniční společnost.Síť Albert jsou supermarkety a Hypernova jsou hypermarkety.

Jen má sídlo v Amsterodamu, což Belgie tedy není :-(

Tématické fráze:
langoše z kefíru, langoše z podmáslí, domácí kyška, recept na langoše z kefíru, kefírové langoše, langoše s podmáslí recept, kyška a zdraví, langoše s kyškou, co na langoše, langoše z acidofilního mléka, langoše s kefíru, langoše s podmáslí, langoše s kefírem, langoše kefír, langoše z kyselého mléka, langoš z kefíru, recepty na langoše z kefíru, langoše podmáslí, langoše s podmáslím, recept na langoše

Suroviny:
kyška, mouka hladká, soda jedlá, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu