Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše z kyšky

Nadýchané langoše si můžeme připravit i sami doma. Výborně chutnají se sýrem, kečupem a česnekem nebo tatarkou. Někdo ale preferuje langoše na sladko, potom na něj volí marmeládu nebo ovoce.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kyšku s moukou, solí a sodou vypracujeme na vláčné těsto. Krok 2: Z tohoto těsta pak děláme placky, které vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme. Krok 3: Hotové odkládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný olej. Krok 4: Potřeme česnekem a posypeme strouhaným sýrem.

TIP: Časté chyby při přípravě langošů: Jak se jich vyvarovat

Zveřejněno 26. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše z kyšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJVD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše z kyšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJVD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Je to super , nadýchané jako obláček a jednoduché a rychlé.

Výborný! Jiný už nedělám :yes:<3<3

Výborná rychlovka.:yes:

Ostravak :tak ať se zadaří;-)

Jdu si to uklohnit :-))

Marianna76: klidně kefír, jakékoliv kyselé mléko;-)

Tiež som nevedela, čo je kyška... ale už viem ... je to rýchle, mňam, dala bych si.... :-8

Májo, to asi nedáš, nejsi přihlášená, ale i tak ti moc děkuji!!:-))

Mája Janečková 12. 11. 2010 12:03
8Výborný recept, rychle, levně a hlavně s mastnou česnekovou pusou!! ))) :-D:-D:-D Dávám bodík :yes:

jankohrasko určitě ano:-!

dobrá alternativa pokud nemám nakynutý kvásek,místo kyšky lze použít i bílej jogurt.

misza díky, to jsem ráda;-)

Jani, ztratila jsem svůj odzkoušený recept a tak jsem udělala tyto. Kyšku jsem neměla, ale pomáslí. Jsou úžasné a jednoduché.:-p Ještě teď se olizujeme:-D Dávám velkého boďana;-)

Sindy, ne, droždí se nedává, je tam soda a kyška a ta to pořádně nafoukne;-)

:-S:-? a droždí ne?! hm ale zkusím

no ale zase....ja si pamatam, ze stary ludia pouzivali slovo kyska, ono sa to asi pomaly vytratilo tak nejako do stratena.

Výbušná - genau, zakysanku som kedysi mala u kamaradky v Bratislave k brynzovým haluškám. Tak sa mi to vybavilo.

vybusna, to bude asi ono.;-) Nikdy jsem si nemyslela, že na Slovensku nebudou vědět, co je to kyška. to je takový univerzální název... To vaše ťava, čučoriedky,žeriav-to jsou spíš slova, které hned asi každý neví.No,ti naši zákonodárci to pořádně pohnojili s tím rozdělením republiky, naše vnoučata už slovensky nebudou umět nic :-( a je to škoda,slovenština je krásná...

jaaaaaaj...tak to hej...tu mame veru zakysanku...nie je to klasicke kysle mlieko a pije sa to k haluskam, k pecenym zemiakom a pod.

Myslím, že na Slovensku se prodává ZAKYSANKA, tedy pokud se nepletu a není to zakysaná smetanana. Kyška je prostě jen obchodní název pro zakysané (acidofilní) mléko.

Syrovátku bych raději nezkoušel. Jinak lze použit vše a k tomu i podmáslí - *cmar*.

Ďakujem za vysvetlenie, Albert u nás nie je, ale bežne dostať syrovátku, kefír, acidofilné mlieko a ešte čosi kyslé:-D:-D Môžem použiť, však ?:-D

Kyšku přece prodává i Kaufland, Billa a Lídl. A všechny tři řetězce na Slovensku jsou. Zejména Billa je hodně rozšířená. Já ji moc ráda nemám, protože je oproti jiným řetězcům moc drahá

www.ahold.sk/jnp/sk/ahold/sit_a_znacky/mapa_prodejen/index.html?region=all - tady na této stránce je seznam všech obchodů na Slovrensku, které vlastní Ahold (tedy Albert i Hypernova);-)

Albert i Hypernovu vlastní stejná zahraniční společnost.Síť Albert jsou supermarkety a Hypernova jsou hypermarkety.

Jen má sídlo v Amsterodamu, což Belgie tedy není :-(

Tak už to mám - je to pod sítí AHOLD a určitě na Slovensku je:-)

ale něco jako hypernova ano - to taky patří k tomu,Belgičani to teď přejmenovávají a já mám pocit, že na Slovensku to už je pod společným názvem, ale prostě si teď nevzpomenu, vím, že v tom novém názvu je něco z obou (Albert -Hypernova). Zkusím zapátrat, ale určitě to někde k dostání je. ....:-S:-)

no ja nie som si ista, ale na slovensku podla mna siet albert neexistuje

Terezko, tak promiň, až teď vidím, že to psala spagetka, ale i u vás by to měli v Albertu mít

Terezko, ano, je to obyčejné kyselé mléko, přesně to, co píšeš mají u vás v Albertu. Určitě by to šlo i z kefíru, nebo domácího kyselého mléka.

Tejaja,u nás v Albertu prodávají Valašskou kyšku v zeleném nebo červeném kelímku (śe sníženým obsahem tuku a s tukem) a ve složení je napsané - mléko, živé mléčné bakterie,ABT kultura atd. A myslím, že pokud máš domácí mléko, které zkysne, tak určitě je to prakticky totéž. Dělám to i z domácího podmáslí a je to dobré

Janka, ale kyška je obyčajné kyslé mlieko ?

jojóó ty já můžu :-p

jaj to som sa schuti zasmiala:-D

Moje dceruška samozřejmě přehání,ale pravda je, že recept mám od ní, dělají se u nich v restauraci pro veliký zájem hostů;-)

Tyto langoše jsem naučila moji mamku.Je docela tele na vaření,ale zvládla to!!:-D:-D:-D.

Skvělé. Díky. Langoše můžu. Hned se na ně vrhnu.:-p:-p

Ano, Ladi, můžeš použít "prdopeč" :-))

Jani, když nemám sodu (já ji nepoužívám),lze použít prdopeč?Já myslím že jo,ale nejsem si jistá.

vybušna, ano, je to kyselé mléko.:-)

jezis...ja neviem co je to kyska....:-//
kysle mlieko?

Tématické fráze:
langoše z kefíru, langoše z podmáslí, domácí kyška, recept na langoše z kefíru, kefírové langoše, langoše s podmáslí recept, kyška a zdraví, langoše s kyškou, co na langoše, langoše z acidofilního mléka, langoše s kefíru, langoše s podmáslí, langoše s kefírem, langoše kefír, langoše z kyselého mléka, langoš z kefíru, recepty na langoše z kefíru, langoše podmáslí, langoše s podmáslím, recept na langoše

Suroviny:
kyška, mouka hladká, soda jedlá, sůl, olej

Přidat fotografie receptu