Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč s mangoldem a václavkami

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 386 kJ /
1 287 kcal
Bílkoviny41,18 g
Tuky97,26 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 406 mg
Sodík 352 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy59,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do múky rozmrvíme zmäknutý margarín, osolíme. Vajce rozšľaháme s 2 PL vody a rukou zapracujeme do múky, postupne pridávame vodu - toľko, aby sme dostali vláčne cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odstáť - kľudne aj niekoľko hodín. Krok 2: Václavky očistíme, pokrájame, dáme variť do slanej vody, varíme cca 15 minút, potom prihodíme rapíky mangoldu, varíme cca minútu, potom prihodíme pokrájané listy a necháme iba zavädnúť. Všetko scedíme a necháme vychladnúť. Krok 3: Huby s mangoldom, cottage, kyslú smotanu a rozšľahané vajíčka zmiešame, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak do zmesi. Krok 4: Do okrúhlej koláčovej formy dáme vyvaľkané cesto (nie je potrebné vymazávať), popicháme vidličkou a dáme do rúry na cca 15 minút - 200°C horkovzduch. (Je vhodné použiť tzv. slepé pečenie - na cesto dáme peč. papier, posypeme fazuľou, hrachom ryžou a pod. a spolu pečieme - aby sa cesto nezdvihlo. Po upečení papier s fazuľou odstránime.) Krok 5: Na predpečené cesto dáme náplň a ešte cca 15-20 minút dopekáme, prípadne podľa svojich skúseností s vlastnou rúrou.

Zveřejněno 4. 11. 2012

Poznámka autora magdalenka

Chutí teplé, vlažné i studené...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč s mangoldem a václavkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6PB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč s mangoldem a václavkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6PB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Skvelá správa. Mangold je úžasná zelenina.

Vyzkoušeno, ale bez hub. Dala jsem ricottu, která mi zbyla. Jinak byl moc dobrý. Mangold mám poprvé na zahradě, Tak zkouším do různých receptů.

Dnes som vytiahla na tento koláč z mrazničky václavky. Použila som do náplne nielen mangold, ale aj medvedí cesnak a žihľavu. Myslím, že to nebola zlá voľba.

Ďakujem za záujem a body!:-K

:-p:yes::yes::-K

Jitkas::-D:-D:-D

No jasne ,pochopila!!Co je rizek se salatem proti kotletam potrenym horcici, kecupem a Majolkou®.To vse pak obalene v sestibalu (6),usmazene,dane do trouby s cibuli,angl.slaninou,kusy masla(nebo lepe margarinu),zalite smetanou a pecene.A aby toho nebylo malo,podavane se smazenym bramborem a restovanou cibulkou.Zapomela jsem na tatarku,nekam ji tam prihod.Magdalenko ,nas rizek s br.salatem je uplna ptakovina.Jeste jsem zapomela, ten kotlet prikryt strouhanym syrem-dej ho, kam se ti zda nejlepe a pak si dej ty rizky treba dva.

Jana Remkova:tie potvory rastú a rastú a ja nosím a nosím domov stále ďalšie. Zas som robila tú čalamádu, aj s feferónkou!;-)

Jitkas:reagovala som na tvoju vetu:"Jsi tzv.jednicka stridmosti,vis to?"

:yes::yes::-p

No,to se ti zda neco preplacaneho?To je primo pohadka stridmosti!!Ja ho mam radataky.

Jitkas: nemyslím si to. Nepreháňaj, prosím.;-) Moje najobľúbenejšie jedlo je beztak rezeň. Obyčajný - viedenský a k tomu zemiakový šalát.

Magdalenka,je mi to jasne!To je to slepe peceni a taky to,ze tam jsou dobre veci.Bez tuny syru a salamu!!Jsi tzv.jednicka stridmosti,vis to?

Jitkas: ďakujem, koláč je dnes ešte lepší ako včera, to cesto sa uležalo.

Ten hrach ,fazole ci ryzi, po upotrebeni na slepe peceni uschovejte,muzete pouzit priste.Moc krasny kolac!

Tématické fráze:
slaný koláč, mangold koláč, slaaný koláč s mangoldom, cesto na slany kolac

Suroviny:
margarín, vejce, sůl, voda, mangold, sýr cottage, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu