Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bleskový koláč s broskvemi a kokosovou drobenkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

baudischova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 227 kJ /
5 312 kcal
Bílkoviny89,36 g
Tuky197,07 g
Vláknina27,80 g
Cholesterol 788 mg
Sodík 395 mg
Sůl1,23 g
Sacharidy781,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vložíme všechny sypké suroviny na těsto, pečlivě promícháme, abychom správně rozmíchali prášek do pečiva. Poté přidáme vejce, mléko, olej a mandlové aroma a pořádně zpracujeme. Těsto má klasickou litou konzistenci. Krok 2: Pak se pustíme do drobenky, těsto si alespoň chvíli odpočine. Krok 3: Máslo si necháme změknout, nebo ještě lépe popustit v mikrovlnce (rychlejší varianta). Do něj zapracujeme, hrubou mouku, cukr a kokos a dáme do lednice trošku zpevnit. Krok 4: Plech vymažeme olejem nebo máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto, bohatě poskládáme broskvemi a posypeme drobenkou. Pečeme na 180 stupňů přibližně 30-50 min.

Zveřejněno 6. 11. 2012

Poznámka autorky baudischova

Koláč je možné zpestřit ještě měkkým tvarohem (250g), který trochu naředíme mlékem a zapracujeme do něj přes polovinu vanilkového pudinku v prášku. Touto směsí pak polijeme těsto a na ni teprve klademe broskve.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový koláč s broskvemi a kokosovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWA5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový koláč s broskvemi a kokosovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWA5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Pokud máte lité těsto,jako toto,co píšete,tak musíte mít drobenku udělanou ještě dříve než těsto.Kypřící prášek má začít pracovat v troubě a nikoli nechat ještě těsto odpočívat.Prostě nachystat si drobenku a broskve a pak teprve dělat těsto.Nalít těsto na plech,dát broskve a hned sypat drobenkou.Pak dát plech do vyhřáté trouby.Teda podle mně.Nemám patent na rozum,ale tak se to dělává u lité buchty.

Tématické fráze:
kolác s broskvemi, buchta s broskvemi a drobenkou, broskvový koláč s drobenkou, tvarohový koláč s broskvemi, broskvový koláč s kokosovou drobenkou, koláč s broskví, buchta s broskvemi s drobenkou, koláč s broskvema, litý koláč s broskvemi, litá buchta s drobenkou, drobenkový koláč s broskvemi, koláče s broskvemi, buchta s broskví a drobenkou, tvarohový koláč s broskvemi a drobenkou, koláš s broskvemi, lita buchta s broskvemi, koláč z broskví, drobenkovy kolac s broskvi, lity kolac s tvarohem a broskvemi, s broskvemi

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, mléko, prášek do pečiva, olej, mandlové aroma, máslo, mouka hrubá, cukr krupice, kokos, broskve

Přidat fotografie receptu