Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 093 kJ /
1 934 kcal
Bílkoviny4,90 g
Tuky212,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,60 g
Sacharidy0,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem, skořicí, pokapeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny v chladu. Krok 2: Takto naložená stehýnka vložíme do pekáčku, podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou do výše cca 2 cm a pečeme v rozehřáté troubě na 160°C.

V polovině pečení přidáme med, který rozmícháme ve šťávě, která se nám zatím při pečení vytvořila v pekáčku okolo stehýnek. Maso občas podléváme, aby nám pak vznikla pěkná křupavá kůrčička. Krok 3: Když stehýnka začínají hezky zlátnout, přidáme omyté sušené švestky, lžíci drcených mandlí, na kostičky pokrájenou slaninu a ještě krátce dopečeme. Krok 4: Stehýnka podáváme se šťouchaným bramborem, s restovanou mladou cibulkou a slaninkou.

Zveřejněno 6. 11. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Zadávala jsem si do vyhledávače několikrát, ale nikdy mi to nevyjelo, tak jsem recept přidala, ale může se klidně vymáznout. Pekla jsem stehýnka vcelku, tak snad je to trochu jiné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoXn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoXn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

varilamyskakasicku::-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes:

Jana Remkova::-D:-)) tož piji, pila jsem včera Jani, ano, Stěpánek je na vině :- už jsem měla tady na top10 dort, pak pohár, pak tlačenku, teď kuřátko, tak už jsem pila 4 x :-D:-D:-D, ale jsi hodná, že si to pamatuješ, -D:-D

varilamyskakasicku: Gratuluji ti k TOP 10. Neříkala jsi, že se opiješ?:-D Opila bych se klidně s tebou..nebo, možná už jsem "požila", ale mohou za to naši tenisti, hlavně Radek Štěpánek:-8, karviňák:-8

Helena: vše záleží na troubě, já jsem je pekla na 160 stupňů a když začala stehýnka zlátnout a mít zlatavou kůrčičku, tak jsem si kousek odřízla, ochutnala a pak jsem je podávála. /takže dobu přesnou nebudu psát/ je to na druhu trouby. Pečeme je dozlatova. /do 25 minut by měla být hotová /:-K

A jak dlouho přibližně pečeme?

Jana Remkova: děkuji i tak, to jsi mne potěšila Jani:-K

varilamyskakasicku: Ivi, Miška už ti bobek bod nemohla přidat, není tady zaregistrovaná:-D a četla si tady receptíky, které zbožňuje pod mým nickem;-). No, další kuchařka z rodu Remků na obzoru!:-D Ale tvůj recept se jí moc líbil;-)

Jana Remkova: Tak děkuji, že jste mi přidali krásný bodík, děkuji Míšo;-):-)

Paní Ivčo, to musím někdy udělat. Máte ode mmě 1 bod, ten největší na světě.:-p;-):yes:Míša. Vnučka od babičky Jany R.

1974andrea: děkuji, bylo to moc dobré, dělala jsem podle časopisu celé, tak to příště zkusím, jak píšeš;-):-K

Ivčo, to je vemi pěkný recept;-):yes: A fotku máš opravdu krásnou:yes: Já bych asi tu slaninu osmahla jako první, aby pustila šťávu a vůni, ale stejně to bude moc dobré:-p

BILKOVAI: díky Ivetko, potěšila jsi mne moc:-K

Děvčata, děkuji všem za milé a hezké komentáře, na tento způsob jsem kuřátko opravdu dělala poprvé a sama jsem zvědavě pokukovala po manželovi, co bude říkat, on není moc na velké "novoty" maso jinak a on ani nemrkl,:-) ba dokonce říkal, že ten druhý den mu to chutnalo ještě o něco více, takže jsem ráda, že to doma prošlo a snad projde i jindy:-K;-)

Hmmm,švestičky a z vlastní zahrádky.To bych si nechala líbit.:-p:-p:yes:

Bodík už jsem přidala;-), tak teď ještě komentář: Bože, to musí být dobrota :yes::yes::yes::-K

Tak tu sem: no nevím, již jsem vyzkoušela poměrně dost receptů z těchto stránek a vždy velmi chutné. A nevím, proč by měly být falešné v lichocení.Já, když si přečtu tento recept a vidím foto velmi jedlé, tak také falešně lichotím?
A tak tedy Ivčo, bašta:yes::-D a věř, není to falešné lichocení:-D

Bodíkuji,kulatím:-p+20:yes:Parádní porcičku v tichosti závidím;-):-*Myško,máš to opět mňamkovní:-p:yes:

Stavnate a provonene..:yes:

:-p:-p:yes::yes:+14

Jana Remkova: Jani, skořice je moc zdravá ve všech směrech.. ale to asi víš a díky:-K;-)

Hmm, ta skořice je zajímavá!!! Když já ji teď fakt dost používám.:-p

Růženko, Iness, Rebi, Eli, Ivetko, aaadobromilko, Jenny, Evi, šretti, moc děkuji;-):-K:-K

Foto je k sežrání....a jídlo,jako takové ....prostě mám na to chuť:-p:-p:yes::yes::yes:Ivi to se ti povedlo a jídlo bude božské a za to ti náleží bodík:yes::yes::yes::yes::yes::-)):-p;-)

To vypadá úžasně:-!a určitě to i tak chutná:-p

Není co dodat:-p:-p:yes:

Tak sem tu : A proč falešný? :-O Tyhle stránky jsou o vyměňování receptů a když se někomu jídlo povede, tak to zveřejní. Je to skoro jako v reálu, kde padají otázky: "co dneska budeš vařit?", "Já už nevím ,co vařit" apod. "Dělala jsem to a to, bylo to dobrý" a další už to vaří třeba v sobotu.;-) Jako s kamarádkami v realitě - když probereme novinky, dostaneme se k porodům (můj manžel říká, že když se sejde víc než jedna žena, stočí se hovor k porodům) a pak se začne vařit...;-):-D:yes:

Jé, tak tohle je fakt krásný recept !!! Ten sosík na stehýnku přímo teče z monitoru a říká, olízni mne ;-) :-D Fakt paráda!! a bod také dávám. Recept řadím mezi ty mé imaginární složky "skvělé recepty" zde v Topreceptech.

ale do prčic, to je teda žraso:-O;-):-p:yes::yes:

:yes:+7:yes:to bych si mohla udělat zitra do práce...:yes:;-)

Tak sem tu 6. 11. 2012 21:25
holky, vy jste tak falešný, jak si lichotíte, fuj, tak milé a přeslazené si lezete do sedínky jedna druhé a říkala mě jedna známá, že si tu hrajete na svoji soukromou stránku, tak se chci přesvědčit a ono jo :no: :no::no::-//

tedy myšoune, ty jedeš:-O jedna mňamina za druhou:-p to je zase zátišíčko:-p přímo k sežrání:-p:yes:

Ivu, tyhle Tvoje fotky jsou k sežrání - jsou tak šťavnaté, i když vím, že je to jen dojem počítačového monitoru...Pracuješ přesně s kombinací surovin, kterou mám v oblibě. Posílám bod bez vyzkoušení, protože to prostě musí být dobrůtka. :-p:yes: Skoro bych řekla, že až moc velká laskomina pro všední úterní večer.;-)

Ivi, to je nádhera. Moc pěkný recept a krásné fotky!:yes:

varilamyskakasicku:Tvůj recept je jiný;-). Poslední dobou nevím co vařit a tohle vypadá náramně, tak určitě vyzkouším;-):-K.

Iness::-))děkuji, ale hledala jsem recept, nic mi nevyjelo, teď vidím, že tady je ;-)no nic, stalo se a tak je masíčko jinak pečené a jiné, ale mi to měli k oběcu poprvé v životě:-K

Ivuško, to musí být lahůdka :-p. Máš 1 bod (největší na světě;-)):yes:

Tématické fráze:
kuřecí stehna se švestkami, pecene kure se svestkami, kureci stehna na svestkach, kuřecí stehýnka na medu, kuře s medem a švestkami, kuřecí spodní stehýnko, medová krusta na kuře, kureci platek se svestkou a slaninou, kuře na mandlích a se švestkami, kureci stehna se svestkami a mandlemi, kuřecí stehna se sušenými švestkami, kuřecí kousky se se švestkami, medová omáčka s mandlemi, kuřecí kousky se švestkami, kuřecí maso z medem a svestkami, kureci stehna spodni na medu, medová omáčka se švestkami, kuřecí stehínka na švestkách s mandlemi, kuřecí stehna v medové krustě, pečené kuřecí stehna se švestkami

Suroviny:
stehno kuřecí, olej olivový, skořice mletá, med, švestky sušené, slanina anglická, mandle drcené, sůl, pepř mletý, vývar

Přidat fotografie receptu