Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové

Hodnocení receptu je 4,9 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 589 kJ /
1 575 kcal
Bílkoviny53,60 g
Tuky10,00 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy311,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibuli a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným česnekem a pak protlakem s kečupem (případně trochou cukru). Krok 2: Přidáme bobkový list a jalovec a trochu zalijeme vodou. Krok 3: Pečeme přiklopené. Upečená stehýnka vyndáme. Krok 4: Vzniklý sós promícháme se zeleninou.

Jiřina Bohdalová vařila jako přílohu domácí halušky, já se spokojím i s kupovanými špeclemi.

Zveřejněno 7. 11. 2012

Poznámka autorky Dajda

Tenhle recept předváděla před léty v televizi Jiřina Bohdalová - i s tím kořením, které v receptu, který tu už je, chybí. Tonda je zřejmě režisér Moskalyk.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13PG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13PG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Prvně jsem toto velice dobré jídlo vařil den poté co jsem ho vyděl v levizi.Bylo to v lednu 2004.Předváděla to Jiřina Bohdalová.Jako přílohu mam rád housku.

Tak jsem Tondovo kuře vyzkoušela, trošku ho poupravila, ale omlouvám se, je to žrací, s těstovinou, muž s knedlíkem a zítra udělám noky, je to hrozně dobrý a dělala jsem ho v remosce a nechala ho dva dny uložený se zeleninou, protlakem, nemá chybu<3<3<3

Jarmila: :-D:-D

Toto dělám přesně podle Jiřiny Bohdalové i s noky ,ty jsou k tomu opravdu výborné.Díky za tento svělý recept.:yes:

Skvělý recept,taky dělám,zkoušela jsem i vepřové medailonky.Jako přílohu rýži.Zelenina se sósem je excelentní.:yes:

Podle tohoto receptu dělám kuře již několik let, je to vynikající. Vyzkoušela jsem i králíka a také byl super. Jako přílohu dělám brambory.

Tématické fráze:
tondovo kuře recept, tondovo kure, bohdalová, bohdalova recepty, recepty bohdalová, tondovo kuře na zelenině, kuře moskalyk, jiřina bohdalová salát z červené řepy, kuře tonda, recepty bohdalové, květákové placičky podle bohdalové, receptyjirinybohdalovy, recepty od bohdalové, ořechové rohlíčky jiřiny bohdalové, recept tondovo kuře, tondovo kuře s noky, noky bohdalova, bábovka podle bohdalové, recept na červené maso od jiřiny bohdalové, květákové placky podle bohdalové

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, zelenina kořenová, protlak rajčatový, kečup sladký, bobkový list, koření provensálské, pepř, česnek, jalovec, olej, cukr, mouka hrubá, mléko, sůl

Přidat fotografie receptu