Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tapiokovo-parmazánové lívanečky s česnekovým špenátem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 065 kJ /
2 884 kcal
Bílkoviny83,33 g
Tuky154,33 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 661 mg
Sodík 2,60 g
Sůl5,80 g
Sacharidy282,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tapiokovou mouku smícháme s rozšlehanými vejci a teplým olejem a vytvoříme hladkou hmotu. Krok 2: Přidáme jemně strouhaný parmazán, osolíme a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom vytvořili středně husté těsto na lívance. Necháme odstát. Krok 3: Na lžíci másla pomalu rozehřejeme česnek, nakrájený na plátky, přidáme nasekaný špenát, osolíme a necháme zavadnout. Krok 4: Hotový špenát zalijeme smetanou a necháme probublat do zhoustnutí. Krok 5: Z připraveného těsta smažíme lívanečky tak, aby byly po obou stranách osmažené dozlatova. Krok 6: Podáváme samostatně jen se špenátem, nebo společně jako přílohu k minutkovému masu.

Zveřejněno 9. 11. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tapiokovo-parmazánové lívanečky s česnekovým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JWxy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tapiokovo-parmazánové lívanečky s česnekovým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JWxy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Krásně připraveno:-*:-K+6:-p
Díky za odkaz na mouku,ráda jsem si vše přečetla a je fajn,že se dá nahradit i tím škrobemem.Ten mi doma nikdy nepochybí:-)

Elizo, tapiokovou mouku neznám, proto si vůbec nedokážu představit, jak to chutná... Má ta mouka nějakou specifickou chuť, nebo je spíš neutrální? Je na výsledné chuti poznat, že to je děláno z jiné mouky, než pšeničné?

Livanecky vypadaji skvele, v kombinaci se spenatem budou velmi chutne..:-p:-p..u nas se prodavaji sladke brambory (koren manioku), z tech se tapiokova mouka vyrabi, ovsem samotnou mouku neznam, ani jsem nevedela, ze ma tak siroke vyuziti..zase jsem o neco chytrejsi..;-):yes:

No, vypadá to dobře, ale poprvé slyším výraz tapioková mouka, jsem děsně nevzdělaná!!:-8

varilamyskakasicku: Měli jsme k tomu plátek z nízkého roštěnce, jen tak přírodně (nechat odležet, potřít olejem, opepřit - na železné pánvi po každé straně 4 minutky opéct a potom osolit, nechat chvíli odpočinout...a pak už si jen pochutnávat:-p:-p )
Ale recept je především o těch lívanečkách, které jsou moc dobrou přílohou k čemukoli dobrému, ovšem chutnají i samostatně...:-p

Eli, vypadá to podle surovin, i podle fotek, moc pěkně, podávala jsi lívanečky asi s minutkový masem, něco tam dobrého vidím,:-p mám tyto kombinace - špenát, maso, parmazán moc ráda, takže chuť musí být výborná:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
recepty z manioku, maniok recepty, tapioková mouka recepty, maniok recept, parmazánové sušenky, parmazánové lívance, špenátové lívanečky, tapioko, parmazánové sušenky recept, co je tapioko, tapiokova mouka, maniok top recepty, parmazanove bochánky, tapiokovo -parmazánkové lívance, česnekové lívance, lívance z manioku, tapioková kaše diskuze, perličky z manioku recepty, tapioková mouka parmezan, recepty tapiokova mouka

Suroviny:
mouka tapioková, parmazán, vejce, olej olivový, sůl, mléko, olej, špenátové listy, česnek, máslo, smetana, sůl

Přidat fotografie receptu