Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková sekaná"Korbáčik"

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 817 kJ /
2 346 kcal
Bílkoviny168,48 g
Tuky158,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 606 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy61,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe večer v míse důkladně promícháme bůček s mlékem a kořením a dáme v uzavřené nádobě do lednice přes noc uležet. Pokud připravujeme tentýž den, necháme uležet alespoň hodinu. Krok 2: Odpočatou směs znovu promícháme, rozdělíme na 2 části a z každé vytvoříme“šišku“, jako na klasickou sekanou. Krok 3: Do každé šišky navlhčenou rukou utvoříme hlubší žlábek, který vytřeme hořčicí. Pak vysypeme cibulovou natí a vtlačíme 3 copánky sýra. Krok 4: Takto naplněné šišky uzavřeme, povrch navlhčenou rukou uhladíme a dáme do pekáčku na nakrájenou cibuli. Krok 5: Podlijeme 1 dl horké vody, vložíme do předehřáté trouby a na plný výkon (mám plynovou) pečeme 15 minut. Krok 6: Poté ubereme na polovinu a za občasného podlití horkou vodou a přeléváním výpekem pečeme 20-25 minut do hezké zlaté barvy. Krok 7: Hotovou sekanou podáváme jako hlavní chod s tím, co máme rádi. Krok 8: Druhý den se hodí nakrájená na tenčí plátky jako vydatná snídaně nebo večeře na výpekem namazaném čerstvém chlebu.

Zveřejněno 11. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková sekaná"Korbáčik"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYz2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková sekaná"Korbáčik"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYz2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:yes: <3 :-Q

saxik: :-8:-K

Andri,Tome-díky Vám;-):-)):-K
Tome-díky za príma nápad s kombinací bůček/plecko;-)Manžílek má právě rád tuhle bůčkovou sekačku bez všech surovin,které se dávají do klasické sekané,takže mu ji peču celkem často,hlavně do práce na svačinu.S tím pleckem na půl to nebude taková cholesterolová pecka:-O:-D:-D

Pěkná sekačka a fajn nápad :yes:
já ji dělám taky jen z vepřového ale bůček/plecko.

Moc pěkná sekačka Aničko;-):yes:

Za milé komentíky,které mě potěšily i za hodnocení děkuji:-):-K
Manžel nakoupil korbáčíků trošku větší množství a mě se nechtěla vymýšlet žádná složitější náplň:-8Byl to takový hokus-pokus,který vyšel;-)Jen jsem do každé šišky nacpala po 4copáncích a z jedné to decentně vyteklo:-STak jsem v surovinách uvedla menší množství.
Ta prdnutá byla včera k obědu se zelím a bramborem a dnes byla postudenu na snídani.Opravdu je sekaná lepší na druhý den,zvláště tahleta bůčková(i bez naplnění),kterou dělávám velice často:-p

ta je teda Ani, krása:-p:yes::yes::-K

;-) vypadá dobře i za studena, mám ji radši, jak teplou sekanou, mňam:-K;-):yes:

Aninko, máš prima nápady a hezkou mozaiku na té sekané. Vidím, že jste jí jedli jak teplou, tak i na studeno. Bezva a 11.bod:yes:je tvůj:yes:

Hm dobrý nápad a myslím, že i po uležení 3.den v lednici to ještě bude žravé (jestli zbude):-p:-p:yes::yes:

senky::-D já klidně i bez chleba, beztak se na něj těžce dělá:-8:-D
Aninko, vypadá překrásně;-):-):yes:

Joj:-O;-) na krajíc čerstvého chleba, lehce hořčice a okereček do ruky:-8:-8:-D:yes::yes:

Aničko, moc pypadá, pochutnala bych si nejen na teplé ale na té studené variantě:-):yes:

Super nápad :)

:yes::-* :-K

Ty korbáčiky - copánky jsou fajn nápad:yes::-))

Tématické fráze:
součet čísel korbáčik, buckova sekana, součet čísel korbáčik 52, receptář prima nápadů 11.11.2012, sekaná z bůčku, sekaná z mletého bucku, součet všech čísel korbáčik, korbačik, recept na korbáčik, buckova sekaná recept, sekana z plecka, tome napad, sekaná bůčku s mlékem, sekana s plecka, bůčková sekaná s mlékem, mail seka.pl loc:cz, korbáčik recept, sekaná bůčková, recepty babicovy dobroty ze dne 11.11.2012, buček s tatra mlekem

Suroviny:
maso mleté, mléko tatra, podravka, hořčice kremžská, cibule lahůdková, sýr korbáčky, cibule

Přidat fotografie receptu