Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Martinské kynuté rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky jsou podzimní klasika. Ať už zvolíte náplň ořechovou, makovou nebo třeba jablečnou, nikdy nešlápnete vedle. Upečené krásně do zlatova, ale uvnitř vláčné a plné lahodné nádivky, ozdobí každý sváteční stůl.

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doby kynutí

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

asi 25 ks (dle velikosti)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 159 kJ /
2 428 kcal
Bílkoviny69,61 g
Tuky66,65 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,54 g
Sacharidy378,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odebereme trochu vlažného mléka, rozdrobíme do něj všechno droždí a přidáme pár lžic mouky (odebrané z celkového množství). Pořádně rozmícháme a necháme v teple vzejít kvásek. Krok 2: Ostatní suroviny a zbytek mléka s moukou dáme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné a hladké těsto. Krok 3: Těsto dáme na teplé místo vykynout. Po vykynutí rozválíme na plát asi 1 cm vysoký a překrojíme na široké pruhy, které pak rozkrajujeme na trojúhelníčky. Krok 4: Na základnu trojúhelníčků dáme libovolnou náplň a svineme. Přesuneme na vymazaný plech a necháme ještě chvilku kynout. Před vložením do trouby rohlíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Můžeme pomazat také zbylým bílkem. Krok 5: Povrch rohlíčků můžeme posypat drobenkou. Místo drobenky lze použít třeba posekané mandle, ořechy nebo mák. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40 minut na 200 °C. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Krok 7: Hotové, upečené rohlíčky pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

TIP: Tradiční svatomartinské pokrmy

Zveřejněno 11. 11. 2012

Poznámka autorky ruzena

Těsto jde také zadělat v domácí pekárně, kde nejprve dáme tekuté suroviny a nakonec sypké a nastavíme si program "těsto". Po vykynutí pracujem stejně, jak jsem uvedla v postupu.

Tento recept mám z kuchařky našeho venkova a inspirovala se jím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Martinské kynuté rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWV5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Martinské kynuté rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWV5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

A co cukr do těsta,nic?

nóóó taky bych si dala mňam:yes::-D

Růženko, uložím si Tvůj receptík, určitě se hodí:-K;-):yes:

:yes::yes::yes: vypadají úžasně:-K

Hned bych si dala ke kafínku,hergot a pak člověk nemá být při těle...:-p

:yes::yes::-K

Krásné:yes::yes: u nás s tvarohem:-*:-*

Povedené rohlíčky:-K:-p:yes:

hm.. tak s jablíčky můžu, teda i s mákem, ale jablíčka jsou po ruce :-p:-p:yes::yes:

krásné je máš:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
kynute rohlíčky s mákem, martinské rohlíky postup, martinské rohlíčky, kynuté martinske rohliky, martinské rohlíčky s mákem, martinské rohlíky kynuté, martinské rohlíky bez kynutí, recept martinské rohlíčky, postup martinské rohlíky, martinske podkovy, kynuté martinské ořechové rohlíčky, makové martinské rohlíčky, recept na martinské rohlíčky ořechové, kynuté rohlíky s mákem, kynute martinske domácí rohlíky, martínské rohlíky, martinske rohlicky z kynuteho testa, martinské rohlíčky recept, kynuté rohlíčky s tvarohem, kynuté rohlíčky

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk, cukr krupice, žloutek, droždí, mléko, sůl, vanilka, kůra citronová, drobenka, vejce, cukr moučkový, tuk

Přidat fotografie receptu