Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jabčák s krémovou náplní

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 053 kJ /
1 208 kcal
Bílkoviny37,57 g
Tuky21,70 g
Vláknina13,75 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy208,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu (22x22 cm) vyložíme pečícím papírem či alobalem. Dno posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a jablky. V troubě při 250°C zapečeme (asi 15 min). Krok 2: Než cukr začne karamelizovat, připavíme piškotové těsto. Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme po lžících teplou vodu a zvolna vmícháme mouku s práškem do pečiva. Krok 3: Nalijeme na předpečená jablka, uhladíme a vrátíme do trouby. Když je piškot upečený (poznáme špejličkou), vyndáme ho a ještě teplý vyklopíme na podložku. Krok 4: Vrstvu jablek, která teď bude nahoře, potřeme nachystaným krémem a povrch posypeme strouhanou čokoládou. Necháme vychladnout, ztuhnout a můžeme podávat. Krok 5: Krém: Uvaříme vanilkový pudink v mléce (jen 250 ml), do něhož hned po odstavení vmícháme zakysanou smetanu.

Zveřejněno 11. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jabčák s krémovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWVv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jabčák s krémovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWVv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tenhle jednoduchý(jak pro koho)a zajímavý recept jsem přehlédl.Před chvilkou jsem si nechtěně škrl o obrazovku tabletu a on mě naskočil.Proto urychleně ukládám.a spěchám s přidělením bodíku:-p:-p:-p

Piškot je suchý, přestože jsem přidala několik lžic oleje. Kdo má rád šťavnatější těsto, může svařit dohromady 10 dkg másla, 10 cukru, vanilkový cukr a šálek černé kávy (+ štamprli rumu, neměla jsem, jde to i bez rumu)a těsto (seshora napíchané) zalít ještě před namazáním krému. Protože jsem měla už krém namazaný, nalila jsem tekutinu opatrně ze strany - obrácený koláč byl znovu na pečícím papíru v pekáči. Chuť je vynikající, jen je potřeba nechat pár hodin prosáknout (uležet).

:-K:-p:yes:

Krasny receptik, rada vyzkousim..:yes::yes:

Perfektní.Oceňuji,že není zbytečně nabušený tukem a cukrem.Konečně takový lehoučký moučník:-8Takže ukládám a bodík už letí.

:yes:dobrůtka:-K:-K:-K

Taky se mi líbí:-p:yes:

recept je super:-p:-p:yes::yes::-)):-K

týjo, vipadá to moc dobře určitě to někdy skusím:-8:yes:;-)

Hezký recept:yes::-p

Takové řezy se mi líbí:yes:

:-)) To vypadá moc pěkně :yes:

Tématické fráze:
jabčák s krémem, karamelovo jablečné pohlazení, koláč s krémovou náplní recept, kremova napln na kolac recept, domácí jabčák, jablečný poteseni, top recepty s krémovou náplní, jablká s krémovou náplní, koláče s krémovou náplní, obracený jablkový koláč s nápni, krémová náplń recept, jablkovy kolac aple, jabčáky s tvarohem, jabčok-recept, moucnik z jablek akremem nahore potreny cokoladou, krémová nápln, madarský obracený koláč, jablečný krémový sen, krémový jablečný sen, krémový jablečník

Suroviny:
cukr vanilkový, skořice mletá, jablko, vejce, cukr moučkový, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, pudink vanilkový, mléko, smetana zakysaná, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu