Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Atajef - plnene arabske livanecky

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 064 kJ /
5 513 kcal
Bílkoviny174,80 g
Tuky202,10 g
Vláknina42,80 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 429 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy727,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme, čímž vznikne řidší těsto, které necháme 1 hodinu (při pokojové teplotě) odpočívat. Po uplynutí doby těsto znovu promícháme (těsto lehce nakynulo a zhoustlo). Krok 2: Formu (silikonový nebo kovový kroužek o průměru 10 cm) potřeme lehce olejem, vložíme na středně rozpálenou suchou pánev, vlijeme do ní trochu těsta a pomalu smažíme dorůžova. Neobracíme, těsto se smaží pouze z jedné strany (viz.foto). Na vrchní straně nesmí zůstat těsto syrové, spíše jen lehce zatáhnuté. Dávka vystačí na 30 lívanečků. Krok 3: Lívanečky necháme vychladnout. Krok 4: Hrubé namleté ořechy smícháme s cukrem a skořicí. Krok 5: Všechny suroviny na tvarohovou náplň dáme do misky a vymícháme hladkou náplň, která nesmí být řídká. Krok 6: Vychladlé lívanečky plníme náplněmi tak, že na každý lívaneček dáme vrchovatou lžičku náplně, přehneme v půlce a kraje pořádně přitiskneme k sobě. Tím, že je těsto osmaženo pouze z jedné strany, je dobře tvárné (pružně), kraje nepatrně lepivé, čímž se dobře zavírají. Krok 7: Takto připravené lívanečky buď smažíme ve vyšší vrstvě oleje, nebo je při 200°C pečeme 10 - 15 minut dozlatova. Krok 8: Hotové je polijeme cukerným nebo javorovým sirupem a ještě teplé podáváme.

Zveřejněno 15. 11. 2012

Poznámka autorky aisha

1 hrnek = 200 ml

Na smazeni lze pouzit formu na volska oka o prumeru 10 cm.

Plnene livanecky je mozne pred smazenim ci pecenim skladovat v mrazaku a dle potreby kdykoliv pouzit. Pred konecnou upravou se nerozmrazuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Atajef - plnene arabske livanecky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7qX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Atajef - plnene arabske livanecky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7qX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

bofinka: Už pochopila!!!!:-D:-D:-D:-D Karamel mňam! ;-)

Veronika.Hrozna: V naplni orechove se pri druhem smazeni stane z cukru lehky karamel a orechy podrzi pospolu ;-)

bofinka: Jsme se nepochopili , ta tvarohová má mléko, ta je O.K., ale ta ořechová je jen cukr, skořice a ořechy, když to smícháš, je to suchá směs, to tam musíš jen nasypat lžičkou a přehnout a v oleji, ten cukr zůstane křupavý, myslím....

Veronika.Hrozna: Vsak taky proto jsou 2x smazene. Nejprve je smazis jen z jedne strany, nechas vychladnout a pak naplnis na onu nepecenou stranu, prehnes a znovu smazis (nebo dopeces v troube)
www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=atayef%20recipe&mid=5532C7E507C4086C9EC05532C7E507C4086C9EC0&ajaxhist=0

magdalenka: Zarazila me ta orechova napln orechy,skorice a cukr.Dal nic?Vzdyt by to bylo suche a padalo z tech placek,ze ano? Neco chybi, v cem se ten cukr rozpusti.

Musia byť skvele...

Toto na mě vykouklo v náhodných a nemohu než dát bod č. 39;-):-K:-K:-K:yes:

Aisho, Tvé recepty jsou parádní a hlavně fotky jsou zde velkou konkurencí pro některé...parádní!!

Výborný recept a parádní fotka:yes::yes:+

Krásne a výborné lievance, fakt si bod zaslúžia:yes:

very nice... úúúžasné:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

NO hned bych jela ochutnat;-):yes::yes::yes:

Další z Tvých zajímavých a pěkných receptů :-O:-p:yes:

Tomu říkám kuchařský skvost! :-O:yes::yes::yes: Bodík je samozřejmostí. ;-)

Krásný recept i fotky:yes::-):-p

aisha: Moc pěkné:yes:. Máš krásné recepty a úžasné fotky :-K:yes::yes::yes:

:-O:-p:-p:-p:-D:yes::yes::yes:

Úžasné, nádherné foto, co recept to skvost:yes::yes:

Danka: Dekuji za zajem..napln se dava na syrovou (neosmazenou) stranu.

Vsem moc dekuji za chvaliva slova a komentare..moc me to tesi..:-K:-K

... to je skvostnééééé;-);-);-)

Recept vypadá lákavě, ráda bych zkusila. Prosím, na kterou stranu dáváte náplň?

Moc pěkné Aishi, mne se líbí jednakj receptík, ale také to aranžmá, tak květina mi připomíná dovolenou v Tunisu, tam jsem takhle položený květ měla pokaždé na oběd i večeři, je vidět, že je to recept z jiné země, wow:-K:yes:

Znam!!! Co jsem se jich najedla! Jsou uzasny a nemuzu na ne u nas prijit. Diky za recept, moc se bude hodit. Bod jasnej:yes:

To musí být dobrota:-p:yes:

Zbožňuji tvé arabské recepty!!!:yes::yes:

Velice zajímavý recept, krásné foto:-O Zajímavé jsou ty dírky v lívanečkách:-)).:yes:

Aisho na Tvé krásně nafocené jídla je opravdu radost koukat:-KReceptík se mi líbí též;-):-p:yes:

:-O Krása na talíři:yes:

Tý, jó, to musí být dobrota. :-p Určitě vyzkouším. :yes:

Už jsem uložila, protože takové krásné lívanečky musím vyzkoušet:-K vypadá to na velkou dobrotu:yes::yes: jen tak mezi námi...nádherná fotka:yes::yes::-K

Úžasné...:yes:

No to je nádhera, brzy vyzkouším:-K:-K:-K už se na to těším!!!

Tématické fráze:
livanecky politi, cuketové náplně do pita chleba, silikonová forma na lívanečky - recepty, arabske buchty, recepty z jinych zemi, recept na arabské dobroty, z jinych zemi recepty, testo na livanecky, ababske kroupy, livanecký

Suroviny:
mouka hladká, mléko, voda, cukr, droždí sušené, prášek do pečiva, ořechy vlašské, cukr, skořice, tvaroh, žloutek, cukr vanilkový, cukr, mléko, sirup javorový

Přidat fotografie receptu