Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čaj s pečeným ovocem

Pokud patříte mezi milovníky pečeného čaje, zkuste si připravit vlastní směs pečeného ovoce pro jeho přípravu. Ovoce můžete zavařit a uchovat ve spíži, takže kdykoliv budete mít chuť, stačí rozdělat sklenici a zalít horkou vodou.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

700413

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 235 kJ /
1 729 kcal
Bílkoviny11,30 g
Tuky3,00 g
Vláknina56,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy386,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka pečlivě omyjeme, očistíme a vykrájíme z nich jádřince. Nakrájíme na menší kousky. Z citrónů a 1/2 pomeranče vymačkáme šťávu. Krok 2: Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a pokrájíme na menší kousky. Maliny a rybíz opláchneme a necháme okapat. Krok 3: Všechno ovoce dáme do mísy, přidáme šťávu z citronů a pomeranče a promícháme. Krok 4: Ovoce rozprostřeme na plech s vyšším okrajem, posypeme krupicovým cukrem, přidáme badyán, hřebíček, mletou skořici a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut. Krok 5: Po upečení můžeme naplnit do sklenic a zavařit, nebo ihned podávat - vložíme do oblíbených šálků a zalijeme vodou nebo ovocným čajem. Dozdobíme plátkem citronu.

TIP: Jaké ovoce použít do pečeného čaje?

Zveřejněno 16. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čaj s pečeným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKE9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čaj s pečeným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKE9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

eliska: Ještě bych Ivulinku doplnila. Šípky jsou natolik unikátní a zdrávé do čajů, že bych je do této směsi určitě nedala, ale dělám a suším jen šípky samotné a pak vařím čaj normálním způsoběm :yes::yes::yes:

eliska : to bych ti vůbec nedoporučila, sice myšlenka to není špatná, ale já bych měla strach z těch chlupatých semínek, dokáží v ústech nadělat pěknou paseku, pokud ovšem na šípkách trváš, zabalila bych je plátýnka, aby se mi ta semínka nedostala mezi pečené ovoce;-)

mozem k ovociu pridat aj sipky a tak piect alebo nie,:-?

Peťa:Předpokládám, že autor/ka spletl/a počet čajů:-! Podle množství surovin jich bude daleko daleko víc...

Nevím, někdo si rád vyhraje, ale mně se zdá připravovat 4 šálky čaje 40 minut ztráta času , protože mi nechutná. Ale já pila jen pečený kupovaný.:-8

Tématické fráze:
meruňkový pečený čaj, meruňkový pečený čaj recept, švestkový pečený čaj, domácí pečený čaj v troubě, pečený švestkový čaj, jak se delá domácí pečeny čaj, pečený čaj v troubě s badyanem, pečený čaj švestkový, pečený čaj meruňkový, pomerančový pečený čaj, pomerančový pečený čaj recept, pečený meruňkový čaj, domácí pomerančový čaj, pečený čaj se švestkami recept, pečený čaj se šípkem, pečený čaj v troubě z pomerančů, merunkovy caj, malinový pečený čaj, švestkový pečený čaj recept, pečený čaj pomerančový

Suroviny:
rybíz, cukr krupice, badyán, koření hřebíček, skořice mletá, citron, pomeranče

Přidat fotografie receptu