Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Směs na topinky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie961 kJ /
230 kcal
Bílkoviny8,60 g
Tuky0,59 g
Vláknina19,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy45,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Osmažíme topinku na oleji po obou stranách, musí být teplá, než se na ní dá směs. Zespodu ji trochu potřeme stroužkem česneku (nemusí). Krok 2: Nivu nebo balkánský sýr trošičku povolíme v mikrovlnce, ale jen mžik, aby povolil a šel rozmačkat vidličkou, přidáme česnek, paštiku, Harissu a podle chuti i sůl a vše promícháme. Krok 3: Potom to natřeme na teplou topinku, pocákáme trošku kečupem a dáme nastrouhaný sýr. Krok 4: Můžete dochutit podle vlastní fantazie. Můžete smažit i po půlkách topinky, ne celý krajíc, pak můžete tu směs dát jen prostředkem.

Zveřejněno 17. 11. 2012

Poznámka autorky Zdenka +++

Vhodné na Silvestra nebo různé akce.

Dodatek : zůstalo nám trochu pomazánky, tak jsem jí na zkoušku dala do krabičky a do lednice a jde to taky. Potom pozvolna povolit v mikrovlnce a natřít.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Směs na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWmD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Směs na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWmD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

varilamyskakasicku:ahojky je ostrá a topinky se ted u nás dělají dost často ted jsem ji zkoušela dělat místo nivy jsem dala balkánský sýr a je o trošku jemnější :-K

Zdenka +++: tušila jsem, že do pomazánky jsi dala tu harissu, co je nejznámější a je pro nás všechny i nejdostupnější a hodí se do pomazánek a různě, zvlášť do ostrých, musí to být pomazánka "dáběl" pěkná:-K

Zdenko tak to JO !!!! Rád mám takové nátěrky rád, zvláště na neděli, když přijdou moje holky a já udělám pár chlebíčků, chuťovek ( pro nás skoro vesnické, - pro městské kanapky). Toto opravdu sedí. +bodík 4

Zdravím holky a všem se omlouvám už jsem tu včerá nebyla dodala jsem fotku s Harissou kterou kupuji já ....a recept zařadím do kategorie ostatní protože jsem to vše projela a nevím kam jinam bych to dala .,. Zdenka:-K

Jana Remkova: díky, musím ji na 100 % vyzkoušet, pak ji budu mít doma pořád při ruce, ráda s ní pracuji ve formě, v jaké máš receptík:-K:-K:-p;-)

Ohnivá pasta oblíbená v Maroku, Alžírsku a Tunisku. Obsahuje především chilli papričky, římský kmín, mátu peprnou, koriandr, česnek a sůl. Vše je rozetřené s olivovým olejem. Někteří výrobci preferují harisu v prášku, která se před použitím rozmíchá z vodou a olejem. (Tohle je originál);-)

rebeka: jo, tu taky znám, ale kdysi jsem ji kupovala jen v tubě, tahle se objevila později;-)

varilamyskakasicku: a je fakt dobrá;-)

Jana Remkova: Jani, díky za skvělý recept na harissu, to si ukládám, často s ní pracuji a tak se to moc hodí:-K;-)

rebeka: jo,jo Nadi, to je ona, to je ta harissa, co se nejvíce použivá u nás, není to koření Harísa:-K;-)

Jana Remkova: Harissu v tubě jsem ještě neviděl, jen ve skleničce a ona píše Harisa, tak se koukněte níž na odkaz od Andrea myslím:-K

Jana Remkova: taky ji znám v tubě, teď se objevuje v malých sklenkách, jinak ji neznám:-K

Jana Remkova:No vidíš a já ve skleničce a v pytlíku;-)

Já znám Harissu jen v tubě a už jsem ji dlouho neviděla. Kdysi jsem si ji dělala sama, ale kde jen mám ten recept?:-S Moc se mi líbí tvé topinky;-) Takže tady-z dob dávno minulých!:-D..http://www.toprecepty.cz/recept/6594-harisa/

lenka: to máš pravdu, Zdenka nám to ráda napíše;-)

varilamyskakasicku: Tak ať vysvětlí ona, navíc proč je to ve studené kuchyni, myslím kategorie:-? Zdůrazňuje tam, že se to maže na teplou topinku.:-?

1974andrea: to tady ale Andrejko ale pisatelka receptu neuvádí a to asi by měla napsat Zdenka+++, já píši odpověď na dotaz neregi, co je to vlatně - harissa, ale běžně se zde používá většinou právě ta kupovaná pálivá harissa ve skleničce, ale to už necháme na pisatelce receptu;-

varilamyskakasicku:Já vím Ivčo, já jen píšu, že existuje i harrisa ( harísa) sypké koření a bude rozdíl dát 1PL pasty a 1PL koření. Mohlo by to někoho zmást http://www.koreni.cz/detail.php?pid=216

1974andrea: cs.wikipedia.org/wiki/Harissa, mám to z tohoto odkazu

varilamyskakasicku:Ivčo, u nás je hari(ss)a pasta nebo konzistence řekněme kečupu a pak je ha(rr)isa kořenící sypká směs, tu prodává třeba Antonín.

Jumanji :
Tak Ti zkusím něco napsat o Harisse.
Harissa (někdy psáno jako harísa) je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe (v zemích Maghrebu) se používá téměř ke všem jídlům. Jako stolní koření se dosti podobá indonéskému sambalu. Koření se používá k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu a pod.;-)

Harissa obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl (5%) a olivový olej. Vyrábí se smícháním těchto ingrediencí do hustoty pasty.

Harissa se používá všude tam, kde se dá použít chilli tj. k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa a ryb a pod. Tradičně se podává s kuskusem nebo v aromatických polévkách a k dušeným pokrmům.

Harissa se prodává zavařená ve skleničkách jak na trzích v Maghrebu a na Blízkém východě, tak v Česku.

No a teď ještě vědět co je ta Harisa ?:-*

Tématické fráze:
směs na topinky, harissa originál recept, směs na topinky-recept, směs na topinku, směs na topinky recept, směs na směs na topinky, pasta na topinky, topinková směs, topinková směs na topinky, recept na smes na topinky, směsi na topinky, ostrá směs na topinky, recept směs na topinky, pasta na topinku, recepty směs na topinky, smesnatopinky, topinky recept, palivá směs na topinky, na topinky, recept na harissu

Suroviny:
česnek, sýr niva, paštika, harissa, kečup sladký, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu