Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 690 kJ / 2 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 265,78 g |
Tuky | 98,03 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 2,72 g |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 5,22 g |
Sacharidy | 89,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce namočíme do trochy mléka na kostičky nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Do velké mísy dáme oba balíčky mletého masa, sůl a pepř podle chuti, jednu opravdu vrchovatou lžíci a ještě trochu dobré mleté sladké papriky (používám maďarskou), rozklepneme 5 vajíček, přidáme zelenou petrželku, velkou na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek podle chuti – já použil 8 malých stroužků, čajovou lžičku římského kmínu, velkou špetku kardamonu, docela velkou hrst v dlaních rozemnuté sušené majoránky, vymačkané kostky rohlíků a strouhanku postupně podle potřeby. Na pořadí vcelku nezáleží. Celé to pořádně prohněteme.
Krok 2: Trochu jsem se z rána nudil tak jsem si směs namíchal docela brzy. Z toho vyplynulo, že před pečením jsem to vlastně nechal v míse při pokojové teplotě odležet asi tři hodiny a myslím, že to mělo pozitivní vliv na chuť výtvoru.
Krok 3: Mezi tím jsem si uvařil tři vejce na tvrdo. Později jsem ze směsi vytvaroval dvě šišky. Jednu jsem vyplnil vařenými vejci, druhou klobáskou, která se sama samotinká krčila v ledničce. Šišky jsem umístil v míse z varného skla, trochu podlil vodou a celé jsem to lehce pocoural olivovým olejem.
Krok 4: Pekl jsem horkovzdušné troubě odkryté asi ¾ hodinky při 145°C, potom další cca ¾ hodiny při 180°C. Časy jsou samozřejmě orientační. Každý nejlíp ví jak mu peče trouba. Během druhého pečení jsem to asi dvakrát přelil výpekem.
Po dobu přípravy jsem pozapoměl na focení a po dopečení se na sekanou spolustrávníci vrhli tak rychle, že jsem vyfotil jen torzo. Tahle sekaná nám dost chutnala. Dělal jsem ji dnes k obědu, jsme 4 a už nemáme ani drobek.
Po dobu přípravy jsem pozapoměl na focení a po dopečení se na sekanou spolustrávníci vrhli tak rychle, že jsem vyfotil jen torzo. Tahle sekaná nám dost chutnala. Dělal jsem ji dnes k obědu, jsme 4 a už nemáme ani drobek.
Zveřejněno 17. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgrG
Moje poznámka
Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgrG
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 7 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 3 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 5 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 18 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 19 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 19 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 20 hodinami
Tématické fráze:
sekaná v horkovzdušné troubě,
sekana v troubě,
kuchař ví sekaná,
horkovzdušná trouba pečení sekané,
jak dlouho se peče sekaná,
jak dlouho péct sekanou,
sekaná horkovzdušná trouba,
sekana se pece odkryta,
kuchar vi mlete maso,
pece se sekana odkryta,
jak se pece sekana v troube,
kuchar to vi,
jak dlouho delat sekanou v troube,
jak se peče sekaná v v troubě,
dobrá sekaná kuchař ví,
sekaná.cz,
jak pect sekanou v troube,
sekaná s vařenými vejci,
kuchař ví-sekaná,
dopečení sekané
Suroviny:
maso hovězí mleté,
maso mleté mix,
klobása,
rohlík,
mléko,
strouhanka,
vejce,
petrželka,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
cibule,
česnek,
římský kmín mletý,
kardamom,
majoránka,
olej olivový
Komentáře (6)