Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí hřbet po bulharsku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 317 kJ /
315 kcal
Bílkoviny13,21 g
Tuky1,77 g
Vláknina29,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy51,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahňací chrbát posypeme jemne korením, paprikou a nakoniec osolíme. Krok 2: Do olejom vymazaného pekáča narežeme na kolieska narezanú cibuľu, na mesiačky narezané paradajky a na rezance narezanú papriku. Vložíme strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Krok 3: Na zeleninu uložíme chrbát. Krok 4: Dokola rozložíme na väčšie kúsky narezanú kapustu, osolíme, posypeme rascou a mletou červenou paprikou. Podlejeme 2,5 dl vody a zakryté dusíme v rúre pri 220°C domäkka (cca 1 hod). Krok 5: Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a zapečieme do chrumkava.

Zveřejněno 18. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřbet po bulharsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoAE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřbet po bulharsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoAE

Komentáře (13)

Cleverka: a v bravčových rebierkach alebo napr. srdiečku zvieratko nevidíš ? Jahňací chrbát vyzerá presne tak hrozne ako bravčové karé alebo teľacia hruď či iné mäso. :-D;-)
Ak sa pečie hovädzie alebo bravčové, tiež sa pečie v kuse a nie v malých kúskoch, nie?;-)

Jehněčí je jistě dobré maso, ale ten hřbet....brrrr to vypadá hrozně:-O. Já bych to tedy naporcovala na menší kousky, abych to zvíře v tom kusu flákoty neviděla...Jinak recept je fajn;-).

Ďakujem za komentáre aj bodíky, jahňacie je neskutočné mäsko :yes:;-)

Terezko, máš to opravdu pěkný a musí to dobře chutnat. Na talíři to vypadá, jako by tam ležely vedle sebe 3 salámové šišky:-D Dávám ti ráda 6.bod:yes:

:yes::yes::yes::-p:-p:-K

:yes::yes:

:-p:yes:

rebeka: rádo se stalo :-D;-)

tejaja: ďakujem veľmi pekne:-)

rebeka: Naďka pravdaže, z hocijakého druhu jahňaciny ;-):-D jo, zelí ( idem to tam doplniť ), ale kľudne môžeš aj ružičkový kel :-D;-)

a šlo by to i z kýty? hřbet totiž nemám:-// jenom svůj.. a to bych vařila hooodně dlouho:-D a kapustičku můžu dát i růžičkovou:-?;-) nebo ty máš na mysli zelí:-O:-?

spagetka: neviem, či od Bulharov, ale tak sa to volá :-D:-D:-D

Já to tušila, že to je od Terezky, hmmmm a určo je to od Bulharů? Né vážně, vypadá to moooooc dobře :-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jehněčí hřbet na zelenině, jehněčí hřbet recept, jehněčí hřbet recepty, jehneči hřbet, recepty na jehněčí hřbet, jehněčí recepty, jehneci hrudi, nadívané jehněčí, jehněčí hruď, recept na jehneci hrbet, recept.z.jehneciho, jehněčí hřbet příprava, jehněčí po balkánsku, pikantní jehněčí hřbet recept, jehněčí hřbet se s zelím, jehněčí kýta hrbet, jehněčí hřbet recept se zeleninou, jehněčí kýta po v bulharsku, jehněčí recept, jehněči kare recept

Suroviny:
sůl, pepř, majoránka, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče, zelí, česnek, sůl, paprika sušená sladká, kmín celý

Přidat fotografie receptu