Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí polévka z krůtích krků a žaludků s drobenkou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 355 kJ /
1 041 kcal
Bílkoviny68,21 g
Tuky20,35 g
Vláknina19,94 g
Cholesterol 598 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,19 g
Sacharidy138,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí krky a žaludky dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce (nebo do tlakového hrnce). Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit společně s cibuli, česnekem a kořením. Krok 2: Po 20 minutách přidáme očištěnou zeleninu a ještě dalších 20 minut vaříme. Mezitím si z vajec, vody, soli a mouky uděláme těsto na drobení do polévky. Krok 3: Do mističky dáme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a uděláme si tužší těsto, necháme malinko oschnout a pak jej nastrouháme na slzičkovém struhadle. Krok 4: Vývar pak přecedíme. Krok 5: Maso z krků obereme, žaludky a zeleninu pokrájíme nadrobno. Zavaříme drobení nebo jinou zavářku, dochutíme solí, kari kořením nebo špetkou muškátového květu a pepřem. Polévku na talíři zdobíme petrželkou.

Zveřejněno 18. 11. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Polévek je tu hodně, tak jsem přidala ještě jednu pro začátečníky podle receptu naší babičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí polévka z krůtích krků a žaludků s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEWj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí polévka z krůtích krků a žaludků s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEWj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

i my měli velmi často drobení v polévce:-D:yes: a o této polévce vůbec nepochybuji:-p

to je jak od mamky, hlavne ty "nudle" z tohoto testa jsem vzdycky milovala. jinak vyvar ne jedna z oblibenych polivek, velkej bod, diky za pripomenuti:yes::yes:

nofrona: díky Nofronko;-)

Připomíná mi to polévku od babičky, hlavně to strouhání:-p:yes::yes:

Eliška: podle babiččiny kuchařky a i zde na netu se vaří krůtí droby v tlakovém hrnci se vaří jen 15-20 minut a jsou měkkounké, krásně, když se kouknu na recepty na netu, je tam udávána doba i kratší? Ale toto je uvařeno a vše vyzkoušeno, jak v tlakovém hrnci, tak po dobu vaření na elektrickém sporáku 40-50 minut vařím je tak přes 42 let, ale pcohopitelně Vy si vařte vše, vývar, jak dlouho chcete, proč ne :-K
V kuchařkách babiček se uvadí toto:
" vaříme krky a drůbky doměkka ", /doba se zde ale neuvádí/... a pak se pokračuje postup dál....

Já bych kvůli síle a chuti vývaru vařila určitě déle. A zvlášť v receptu, který je určen začátečníkům, by základní postupy měly být správně.

Bibinka: to rizoto mne napadlo, až když jsem zjjistila, kolik masa jsem pak měla, tak příště a díky:-K

Sylva01: v papináku to je měkké za 15 minut, vařením to bylo měkké, jak píši / může být i celkem 45 minut/

Polívka z krůtích krků patří k našim nej! polívkám:yes:
Zmiňovaných 40minut varu (20+20) ale určitě nebude stačit k tomu, aby bylo maso měkké.

mnaaam:yes::yes::yes:

Ivčo, tuhle polévku dělám docela často, je výborná a za ní následuje hned rizoto z obraných vyvařených krků a dokonce tu oba recepty jak na polévku, tak na rizoto mám;-); Dávám ti 4.bod:yes:

Tohle strouhání naše babi používala do polévek často;-)

Tématické fráze:
krůtí polévka, krůtí polévka s drůbky, polévka z krůtích krků, krůtí polívka, jak dlouho vařit krůtí krk, polévka z krůtích drůbku, krůtí polévka tlakovem hrnci, jak dlouho vařit krůtí krky, krůtí polévka recept, drobénková polévka, jak dlouho varit krky, krútí žaludky, polévka z krůty, jak dlouho se vaří krůtí krky, jak dlouho vařit krůtí žaludky, vyvar s drobenkou, jak dlouho vařit drobení do polévky, krůtí krky polévka, krůtí krky v tlakovém hrnci, jak dlouho vařit kureci krky

Suroviny:
krky krůtí, žaludky krůtí, sůl, cibule, česnek, pepř celý, koření nové koření, mrkev, petržel, celer, koření kari, mouka hrubá, vejce, voda, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu