Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žralok na prudko s bramborovou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Prvně dáme vařit brambory. Krok 2: Steaky opláchneme a osušíme. Obalíme ze všech stran v hladké mouce a nakořeníme kořením na ryby. Rozehřejeme na pánvi větší kus másla a steaky zprudka opékáme. Posypeme trochou kmínu (až na pánvi při smažení, jinak by kmín opadal). Krok 3: Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme s máslem, přilijeme trochu mléka, nasolíme a mixujeme dokud kaše není úplně hladká a nemá správnou konzistenci. Krok 4: Hrášek s kukuřicí lehce osolíme (já tady používám jen trochu vegety) a zlehka podusíme na másle. Podáváme s kolečkem citronu, na talíři ať si každý dochutí sám. Jedla jsem žraloka poprvé a přišla jsem mu takhle na chuť.

Zveřejněno 20. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žralok na prudko s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKL9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žralok na prudko s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKL9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

casino: Pokiaľ nemáte na obale nič o mrazení napísané, tak ryba bola určite mrazená na pevnine, a je teda potenciálnym rizikom. :-D Ryby mrazené na mori to na obale majú vždy napísané. ;-)

:-K
tejaja:
Díky za radu (a nemyslím to ironicky):-)
Nasadil jsem si všechny brýle a ani přes lupu jsem se na kilovém balení nedobral místa zamražení.
Snad by se dalo usuzovat z toho, že treska byla ulovena v Beringově moři, ale čertví kde ji glazovali vodou a mrazili :-8

casino: Pokiaľ kupujete akékoľvek mrazené ryby, kupujte tie, ktoré sú mrazené na lodi. Tie nie sú dopované vodou. Je to na obale napísané, že ryba bola mrazená na mori. ;-)

hospodyne: To je super, ale bohužel v paneláku nepraktikovatelné! ;-)

:-KDajda: také to tak máme. Navíc u nás stále existuje " šátečkové hospodářství" : přinesl jsem ti štiku a potřebuji kýbl brambor:-D:-D

casino: Doporučuji čerstvé ryby z Lidlu, pokud ho máte někde po ruce. Zmrazené už prakticky nedělám, rozmazlila jsem se čerstvými. V Lidlu jsou zatavené, takže nějakou dobu vydrží. Top je pro mě duhový (lososový) pstruh - chutí podoben lososu, ale méně tučný. :-K

Dajda:
Před časem na mě felčaři udělali bububu8-( tak se programově cpu mořskými rybami...
Začal jsem nešťastně MRAŽENÝM tuňákem;-( Skončil neslavně, ale u nás se nevyhodí ani ň - psovi chutnalo;-)
Dále mražená treska (či čo to bolo), ta se dala jenom vařit, páč to bylo samá voda :no: z části byla rybí polévka :yes: a z části rybí salát alá krab byl OK:yes:
Včéééra byl čerstvý pstruh (sladkovodní:-8 jen sůl + kmín na másle. Podařil se, nepřepekl jsem ho :yes::yes:
Včéééra večer mi doručili 500g chlazeného pangasia, tak bude dnes pomoučený a ovoněný česnekem... a zítra asi jen tak s kmínem...
***
OT
No, hodnotit někoho podle nicku je zavádějící a může být i zavánějící, že :-)

casino: Teď je to to velká móda kritizovat používání podravky a podobných dochucovadel. Fakt je, že člověk by to s nimi neměl přehánět, ale heslo všeho s mírou platí prakticky pro všechno. Na druhé straně před těmi deseti roky, kdy sem byl recept vložen, to nervalo žíly téměř nikomu.

elenaCZ: A proč se nemá na ryby dávat koření? :-O Ve Středomoří by Vám žraloka okořenili přinejmenším rozmarýnem a česnekem. A podravku v tomto receptu na rybu nikdo nedává, autorka připouští jen trošku vegety v zelenině, měla byste si ho přečíst pozorněji!

Víte, nick elena, který jste si zvolila, je velmi noblesní, ale k Vám se nehodí - výrazy, které používáte, svědčí o naprostém opaku. Přijde Vám normální přihlásit se na kuchařský web, vybrat si pár receptů a snažit se je shodit? Neshazujete spíše sama sebe? Ostatně taky bych se zeptala, jakou specialitou se kromě kousavých komentářů pochlubíte Vy sama?

P.S. Plněné pomeranče umím a do buřtguláše dávám mléko.:-D

elenaCZ:
No, pokud Podravka JE hnus, pak já jsem hnusák :-D ale žíly mi to nerve ;-)
Edit
Žraloka mám nejraději narychlo, jen přiměřeně osoleného, nepatrně opepřeného a kmín mi také nevadí...:yes:

MoniqueLaMutti: ten steak má zůstat přírodní co nejvíc, ne pokydanej kořením, Podravkou atd...

MoniqueLaMutti: Se snad může vyjádřit každý a ne jen ti, co sem dávají plněný pomeranče a dávají smetanu do buřtguláše atd. ne??
Ano dávat někam Podravku JE hnus, to má paní pravdu.

Kajča: no hlavně že Vy máte madam "registrovaná" hodně receptů, na které bychom se mohli podívat :-) radši ne, že? :-))

Hlavně toto je šplichta největšího kalibru, to teda tleskám slečno chytrá :-)):-)):-))

Tématické fráze:
recept žralok, recept na přípravu žraloka, žralok na másle, příprava žraloka recept, připrava žraloka, recept na žraloka, žralok recept, recepty ze žraloka, žralok příprava, mrazeny zralok, žralok mražený recept, žralok na kmine, pečený žralok, recepty žralok, žralok s bramborem, recepty žralok vanočni, žralok recepty, žralok na talíři, recepty na přípravu žraloka, ryba na prudko

Suroviny:
filet ze žraloka, koření na ryby, máslo, kmín celý, mouka hladká, brambory, mléko, sůl, hrášek mražený, kukuřice mražená, citron

Přidat fotografie receptu