Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná houbová omáčka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 416 kJ /
1 055 kcal
Bílkoviny27,54 g
Tuky73,43 g
Vláknina36,35 g
Cholesterol 145 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy54,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Krok 2: V kastrole rozehřejeme máslo, vhodíme houby, osolíme a okmínujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání dusíme, dokud se tekutina, kterou houby pustily, nevydusí. Krok 3: V širším kastrole rozehřejeme olej a máslo, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, promícháme a povaříme. Přidáme podušené houby s cibulí a mírně ohřátou zakysanou smetanu (aby se nesrazila). Znovu důkladně promícháme a krátce povaříme. Krok 4: Dochutíme citronovou šťávou, jemně nakrájeným koprem (nebo petrželkou) a podle potřeby přisolíme. Podáváme s vařenými brambory (bramborovou kaší), knedlíkem nebo jen tak s chlebem.

Zveřejněno 20. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná houbová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWpD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná houbová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWpD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
houbová omáčka s koprem, houbová omáčka na smetaně, dobrá houbová omáčka s vývarem, houbová omáčka s chlebem, omačka, výborná omáčka z čerstvých hub, recept na vybornou houbovou omáčku, vyborna hribova omacka, houbová omačka, houbova omáčka s masem podle vaňka, houbova omacka se zakysanou smetanou a masem, houbova omačka bez smetany, hřibová omáčka se zakysanou smetanou, hřibová omáčka recept se smetanou, hřibova omáčka od vanka, hřibová omačka kremová recept, recept na houbovou omacku, hřibová omačka s vepřovým, houbová omáčka top recept, omačka hřibova

Suroviny:
houby čerstvé, máslo, kmín drcený, vývar, smetana zakysaná, cibule, mouka hladká, olej, máslo, kopr, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu