Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové pyré k masu, na topinky a pod.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 846 kJ /
680 kcal
Bílkoviny75,50 g
Tuky24,33 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,87 g
Sůl4,00 g
Sacharidy33,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maslovú tekvicu umyjeme, vydlabeme, pokrájame - časť "krk" len nakrájame na cca 1,5 cm kolieska a dáme na pečící papier do rúry upiecť - 200°C cca 20 minút. Krok 2: Je dobré naraz si upiecť aj väčšie množstvo, pár dní to v chladničke vydrží. Odstránime šupu, vidličkou alebo tyčovým mixérom vymiešame na kašu, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, rozmiešame s mäkkým taveným syrom.

Zveřejněno 21. 11. 2012

Poznámka autora magdalenka

Používame ako prílohu napr. k mäsu alebo rybe, príp. ako pomazánku na topinky.

Vhodnejšie je použiť cesnak pečený - celú hlavičku zabalenú v alobale pečieme cca 40 minút. Zo šupiek vytláčame upečený obsah. Chuťovo je to oveľa vyšší level.

Mám rada túto tekvicu, experimentujem s ňou v kuchyni rada.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové pyré k masu, na topinky a pod.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrKQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové pyré k masu, na topinky a pod.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZrKQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Líbí;-)i s parádní fotkou:-p:yes::-K

ivulinka::-K

:yes::yes::yes::-p:-K:-K:-K

Tanicka:Tady mají dýně na kusy 29.90Kč, alespoň jsem je viděla v Albertu

Super:yes:ďalší zaujímavý recept na tekvicu:-p

Tanicka:ja kupujem tie "dlhokrké" (ale nie na Slovensku, na SK sú značne drahšie). V tom krku žiadne semienka nie sú - vidíš na obrázku to koliesko - je bez semienok. A ja po upečení to šrotujem aj so šupkou, nevadí mi.:-D

magdalenka::-8..že mě to nenapadlo, já ji zrovna nedávno viděla SK, tak to bylo myšleno jako reakce na Tanicku.

Delam skoro stejne, krome cesneku pridam trochu rozmarynu. Pecu ale v MV na Crisp asi 18 min.V polovine otocim. Pred pecenim dyni oloupu a nakrajim na vetsi kusy, posolim a zastriknu olivym olejem. Velka dobrota.

chocolate:mrkni a hádaj, kto to sem pridal?http://www.toprecepty.cz/recept/6841-falesna-slepi...

Magduško, koukám, že nejen medvěd a mangold:-).
Mohla bys psát tematické kuchařky:yes:.
btw-z odpadu se prý dá uvařit polévka ala hovězí http://www.toprecepty.sk/recept/2187-falosny-hov%C....

Magduška, poznám a potvrdzujem, že recept je výborný, všetkým doporučujem nebáť sa dyne a vyskúšať :yes:;-)

Tanicka: Tánička, polovičku nevyhodíš. Je pravda, že dyňa má vnútri semená, ale okrem semien je už zrelá dyňa vlastne dutá. Takže dáš preč len šupku. A aj keď ju rozrežeš, neolúpaná ti v chlade vydrží aj týždeň. Urobíš z nej veľa rôznych jedál.;-)

Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi líbí víc recept nebo fotka, obojí je krásné:-):yes::yes:+6

Tady se prodává většinou kilo za 29, 39, i 49 :) - tzn. kolikrát by ta jedna dýně vyšla na 120 Kč, což mi přijde hrozné, na to, že se půlka vyhodí :/

Tanicka: neviem, čo je u vás levné, neviem posúdiť - ja kupujem u nás za cca 60 centov za kilo.

Tématické fráze:
dýňové pyré k masu, dýňové pyré jako příloha, dýňová pomazánka na topinky, směs na topinky z dyne, dýňový krém k masu, pyré k masu, dýně na topinky, dýňové pyré, dynová přiloha k masu, pomazanka z dynoveho pyre, co uvařit z dýňového pyré, dýnový k, dýně směs na topinky, dyňové pyré příloha, dýňové pyré z pečené z dýně, pecene dýňové pyré, pečené dýňové pyré jako příloha, dýně pod maso, dýně hokaido jako příloha na topinky, priloha z dyne jako pomazanka k masu

Suroviny:
dýně, sýr tavený, sůl, pepř, česnek, ořech muškátový, chilli

Přidat fotografie receptu