Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenová omáčka s hovězím masem

Křenová omáčka je rychlá, zdravá, chutná a navzdory použitým dražším surovinám je ve výsledku levná. Jako tradiční přílohu podáváme houskový nebo karlovarský knedlík, varianta s vařeným vejcem místo masa chutná i s bramborami.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 085 kJ /
259 kcal
Bílkoviny1,36 g
Tuky24,80 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme z másla a mouky jíšku, kterou zalijeme silným vývarem, přidáme polovinu skleničky křenu a povaříme. Krok 2: Základ omáčky by měl mít hustší konzistenci, počítejte s tím, že se zředí smetanou. Dosladíme a dosolíme. Krok 3: Do nebublajícího kastrolu odstaveného z ohně vmícháme zbytek křenu a smetanu. Navrch položíme plátek másla, který zabrání utvoření škraloupu, až omáčka vychladne. Krok 4: Maso, uvařené den předtím prohřejeme a můžeme podávat. Jako příloha se hodí asi jen knedlík.

TIP: Křen v kuchyni

Zveřejněno 21. 11. 2012

Poznámka autorky hosta

Vývar jsem si připravila předchozí den a protože vařím na klasickém kuchyňském sporáku na dřevo, nepotřebuji pomalý hrnec, na správném místě plotny mohu "pomalit" celý den :-)) Křen používám zásadně nakládaný, se syrovým nemám dobré zkušenosti v teplé kuchyni, má tendenci hořknout.

Recepty, které jsem tu našla, používají jako základ křenovky mléko. Nám takto chutná víc, i postup je trochu jiný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Gr7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Gr7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

výborné, doporučuji :-)

Dovolím si přidat foto. Je skvělá :-):yes:

Jana Remkova: Díky, Jani, to mne moc těší:-)

rihana: PŘESNĚ!!!:yes:

Taky jsem ji neuměla, byla nějak nahořklá. Až jsem se někde dočetla, že čerstvý křen se musí dát až úplně nakonec a jen lehce přejít varem. A takhle byla dokonalá. Díky za připomenutí. :-p

Tuhle omáčku jsem se musela naučit. Vzpomínám si, že když jsem ji kdysi uvařila dětem, vůbec jim nechutnala:-D. Až tady na Topkách jsem zjistila, jak na to;-) a dcera uznala, že je dobráá!:-D:yes:

hosta:dík, zhruba toľko porcií by som varila pre nás.

křenovou já moc ráda:yes::yes::-K

magdalenka: ta sklenička má cca 20 dkg, vše se odvíjí od toho, kolik toho vaříš, nám tentokrát stačila - možná jsem dala lžičku navíc z předchozí:-D

MoniqueLaMutti: no někdy nestačí, ale tenhle má extra říz. vařila jsem asi tak čtyři-pět porcí, jsme dva a jedli bychom to týden

já nevím....vám všem opravdu stačí sklenička křenu????? já teda musela letět ještě do večerky pro druhou, s jednou to bylo úplně slaboučké a až s tou celou druhou to získalo ten správný říz :-p podotýkám, že jsem toho nenavařila kotel, ale pouze klasickej třílitrovej hrnec ....:-))

hosta: Mám dotaz - aký veľký je ten chren - koľko asi gramov, koľko omáčky máš z jednej fľaštičky? Koľko bežných stravníkov z toho nakŕmiš? Ďakujem.

Bibinka: no vidíš, já ho koupila ve starožitnostech, mám ráda staré anglické vzory. hluboké, mělké, nějaké mísy - jen ne malé, bohužel. na focení není ideální, ale není ani ideální světlo

Hosti, krásná a dobrá klasika a už to to musím napsat-máš servis jako já:-D;-) a i proto máš 4.bod:yes:

my děláme zádadně s vepřovým srdcem a s vařeným bramborem

křenovou mám rádi, dělávám i z čerstvého, ale je to mrška, někdy zhořkne, když se převaří:-//
výborná je i uzeným vepřovým jazyčiskem:-D:-D:yes:;-)

Omáčka bez mléka by určitě chutnala i nám, z mlékem nedělám žádnou omajdu, mužský to nemaj rádi.:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Křenovku mám ráda, dělávám s vývarem z uzených kostí do základu omáčky.

Tématické fráze:
křenová omáčka s hovězim, křenová omáčka podle pohlreicha, krenova omacka s hoveziho masa, hovezi maso s krenovou omackou, křenová omáčka pohlreich, křenovå omáčka k masu, křenová omáčka videorecept, křenová omáčka s veprovym masem, krenova omacka, hovezi v krenove omacce, hovezi s krenovou omackou, hovezi na krenu, hovezi křenova omacka, křenová omáčka z hovězího masa, top recepty křenova omáčka, nejlepší křenová omáčka, hovězí maso v křenové omáčce, křenová omáčka s kuřecím masem, křenová omáčka s vývarem, křenová omáčka kucharka pro dceru

Suroviny:
vývar hovězí, vývar masový, máslo, mouka hladká, křen nakládaný, smetana ke šlehání, sůl, cukr, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu