Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinový špíz s brusinkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Porce: 4 špízy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 592 kJ /
620 kcal
Bílkoviny64,20 g
Tuky13,63 g
Vláknina12,42 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,64 g
Sacharidy25,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, cibuli na osminky, a žampiony na čtvrtky. Maso naložíme minimálně na hodinu do marinády z uvedených surovin. Krok 2: Mezitím na oleji mírně opečeme žampiony tak, aby zůstaly šťavnaté.
Maso vyjmeme z marinády, osolíme a napichujeme střídavě s cibulí a žampiony. Špízy opečeme ze všech stran na rozpálené pánvi s trochou oleje, pak je vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 3: Do výpeku nalijeme víno, zbytek marinády, šťávu z pomeranče, sójovou omáčku a vmícháme brusinky. Vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne do požadované konzistence. Dochutíme.

Zveřejněno 22. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový špíz s brusinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEyj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový špíz s brusinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEyj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Ježkovy voči:-OTak tohle bych si po té nemocniční stravě dala z fleku,mňam:-p:yes::-K

Pěkné, ale jsem na tom jako Ivanka Ch, já už jsem taky někdy strašně a moc unavená a v mém věku mne to zmáhá, až Ti bude 60 a více let, tak pak už to pocítíš vše úplně jinak, ale je to moc pěkné:-K

:yes:jako vždy krásně zpracované:-*:-K:-K:-K

Moc krásný recept Andrejko, jsi prostě výborná kuchařka, krásné foto:-p:-p:yes::yes::-K jako vždy u mně za jedničku s hvězdičkou:-K:-K:-K:-K:-))

Děkuji všem:-K, které recept zaujal a tu omáčku zkuste třeba i k jinému masíčku, je moc dobrá;-)

Krásný receptík,špíz:-p:-phmmm a ze zvěřiny to musí být mňamka:-p:yes:;-)

Opět krása na talíři:-p+:yes::yes: Moc se Ti povedlo, to jsou výhody ty zdroje:-D pro našince problém, ale jak se říká náhoda je někdy...:-D

1974andrea:No já už se toho nadělala strašně moc, nikdy jsem neprotestovala, ale v mém věku už mě to nějak zmáhá. To poznáš jednou sama. Ale jinak masíčko je to eňoňuno. Máme ho moc rádi, ále no nic no.

Ivana Ch:Já se klidně kvůli tomu maso obětuju;-)

1974andrea:No ono to čištění a odblanění masa je něco. Teda hlavně to odblanění. Moc dobře to znám, ale potom je to dobrůtka.Porcování už není taková hrůza, začínám už ale protestovat.

Krásný recept, ukládám si, mám kousek kančího, je to plec, takže ne na minutku, ale suroviny by šly použít i na dušení:-)+6

Jana Remkova:Jo a co se bizonů týče, ty chová zase jinej soused, někde na Šumavě, ale ten je lakomej, radši maso vyváží:-S

hosta: špíz spíš hned sníš:-8:-D:-D:-D
Pilsi, máš to dokonalé;-):-):yes::yes::-K
bod je samozřejmostí:-K tvé recepty jsou zárukou úspěchu:yes:

Jana Remkova:Mám štěstí na sousedy, pořád něco tahají, protože doma se jim s tím nikdo nechce čistit a porcovat;-)

1974andrea: No..prosím..z koloucha. Si děláš srandu??:-O Nebyl to třeba bizon??:-D:-D Kde tady vzít takové maso! Už se ale fakt těším na Kaufland, tam sem tam určitě něco takového bude;-)

Jé - jako špíz:-p to jsem netušila, tím spíš:yes: a ukládám

Jana Remkova:Já použila hřbet z koloucha Jani, kančí závoz snad teprve bude;-)

No, právě z té zvěřiny to musí být dobrůtka. Jenže kde vzít panenku z kance?:-D U nás nic takového není. Snad kolem svátků nějaká divočina bude, ale panenka..o tom pochybuji. Máš to za plusa!:-):yes:

Díky Evi;-)

Vypadá to dobře:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
brusinková omáčka recepty, špíz z divočáka, zvěřinové recepty, špízy s omáčkou, špízy z divočáka, brusinková omáčka, odblaneni masa, srnčí špízy, porcování kance, brusinková omáčka recept, zvěřinové recepty z kančího masa, špíz z kančího masa, porcování zvěřiny divocak, odblanění kance, kančí špíz, odblanění králíka, srnčí kýta porcování, srnčí špíz, odblanění zvěřiny, jak porcovat kance

Suroviny:
hřbet srnčí, žampióny, cibule červená, sůl, víno červené, olej, tymián čerstvý, jalovec, brusinky, omáčka sojová, víno červené, pomeranče

Přidat fotografie receptu