Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 369 kJ /
805 kcal
Bílkoviny2,73 g
Tuky82,24 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dvou PL másla opečeme cibuli a česnek. Přidáme kachní játra - tak, aby zůstala uvnitř růžová, ale aby nebyla syrová. Krok 2: Směs rozmixujeme, přidáme zbylé máslo, smetanu, sůl, pepř a znovu promixujeme. Krok 3: Přidáme jemně nasekanou slaninu a pomerančovou marmeládu. Promícháme vidličkou, dáme do misky, zakryjeme alobalem a necháme ztuhnout v ledničce. Nejlépe chutná s chipsy z toustového chleba. Krok 4: Recept na toustové chipsy:
Toustový chleba rozválíme na tenké plátky, odkrojíme kůrky, přepůlíme plátky /kůrky použijeme třeba do polévky na druhý den/ a dáme je pak na chvíli zapéci pod gril do zlatava a pěkně dokřupava/. Upravujeme je dál podle sebe, nebo jako klasické topinky s česnekem a pak mažeme paštikou.

Zdroj: časopis : Marianne, pí. Karolína Kamberská

Zveřejněno 22. 11. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Paštiky si dělám sama, ale místo brusinek jsem použila tuto marmeládu s pomerančovou kůrou, ale ta nemá chybu, už mi jí muž "vzal do parády", ta kůra v ní je vážně moc dobrá. Ještě zkusím sehnat někde tu limetkovou marmeládu, jak měla Andrejka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7zr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7zr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Alena Wardasová 11. 3. 2017 19:56
Vypadá luxusně, už se mi sbíhají sliny, zítra určitě vyzkouším

nofrona: je, ještě dnes máme na chlebík, ale opáčko se musí konat:-K:-)

Ivčo už mám uloženo;-), určitě to bude dobrotka:-p:-p

Eliza: děkuji Eli, je moc dobrá, manžel mi ale tvrdí, že ten džem jen málo ppříště, že jo, ale on prý, radši bez, no mne to chutnalo, ale druhý den je nejlepší, je rozleželá a superka:-K

Ivčo, ta musí být skvělá...;-) Určitě vyzkouším, zatím posílám bod.:yes:

návštěvník: děkuji, já nedávám sem recepty od kolegyněk, toto jsou recepty z časopisu Marianne z října 2012, od jedné autorky časopisu. Mám zde také paštiku, ale tato byla moc dobrá, lepší:-K;-)

návštěvník 23. 11. 2012 22:29
Stejná paštika jako před cca 4 lety od maris.Jen jsou použity játra z kachny.Fotka je pěkná.

Anna Kocikova: díky, Aničko, nějak mi ta paštička zde rychle od večera zapadla, ale byla moc dobroučká, tak jsem se o její chuť chtěla s Vámi podělit:-K

Ivuš,máš to parádní:-K:-p:yes:

Přiznám se, že paštiky od té doby, co nechováme čuníky, už nevyrábíme, ale tuto bych ochutnala hned. A luxusní je i foto, tak ráda posílám bod :-p:-K:yes:+5:-K

Ivčo, máš pěkné fotky;-), paštika bude dobrá. Musím se přiznat, že jsem domácí ještě nedělala, protože u nás se paštiky nejí.

Olinka5555: tato je velmi rychlá Oli, šup sem, šup tam a je hotová, jen se nechá pak ztuhnout, četla jsem vídeňské recepty, jako je sachr dort, řízky vídeňské i paštičky, tak jsem jednu přidala. Dělávám ji jinak s brusinkama, ale toto je změna v postupu, je celá jinak, než ji dělávám. Ta marmeláda pomeranč s kůrou je moc dobrá, manžel už se do ní pustil a díky:-K

super, dělám podobnou z kuřecích jater a je taky mňam, ale s pomerančovým jsem nezkoušela, určitě vyzkouším. Vypadá to dokonale.:yes:
PS: paštiky vůbec nekupujeme, když na ni dostaneme chuť, tak si uděláme domácí:-)))

:yes::-*:-K:-K

varilamyskakasicku:Ivi, kachní jatýrka, jsou moc dobrý a paštika z nich musí být luxusní. Máš 2.bod:yes:

Tématické fráze:
paštika podle karolíny, kachní játrová paštika recept, kachní játrová paštika recepty, karolína kamberská recepty, kachní játrová paštika, luxusní domácí paštika, domácí paštika pohlreich, pastika od karoliny, karolína paštika, nejlepší paštika z kuřecích jater, karolína recepty paštika, celerova polevka karolina kamberska, paštika z kuřecích jater podle polreicha, luxusní játrová paštika, paštika podle polreicha, domaci pastika od karoliny, pastika karolina, paštika z kuřecích jater podle karoliny, pastika dle karoliny, recepty od karolíny

Suroviny:
máslo, cibule, česnek, játra kachní, smetana sladká, sůl, pepř, marmeláda pomerančová, slanina anglická,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu