Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník by Tescoma

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kriss Kriss

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 922 kJ /
6 913 kcal
Bílkoviny95,26 g
Tuky288,64 g
Vláknina13,90 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 3,84 g
Sůl1,20 g
Sacharidy976,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto kromě mouky smícháme a mixujeme minimálně 10 minut v hrnci nad parou, dokud nám směs nezhoustne. Po sundání z páry pomalu přidáváme mouku a těsto pořádně zpracujeme. Až je těsto vláčné, zabalíme jej do potravinové fólie a necháme 30 minut odležet v pokojové teplotě. Krok 2: Po odležení rozdělíme na 4 (příp. i více) částí. Každou z nich rozválíme na tenkou placku a na pečicím papíře pečeme v troubě na 180°C cca 5 minut. Po upečení a mírném vychladnutí si vyřežeme (pomocí formy či pokličky či čehokoliv jiného) pláty na medovník. Odřezky rozemeleme, tuto směs poté použijeme na "obalení" medovníku. Krok 3: V 250 ml mléka smíchaném s 150 g cukrem moučkou si uvaříme vanilkový pudink. Ještě do teplého pudinku přidáme máslo a rozšleháme. Krok 4: Do 0,5 l zakysané smetany si přidáme instantní kávu a cukr. Mně osobně tohoto krému ještě zbylo, takže jsme ho potom dojedli, protože nám velmi chutnal. Možno však udělat i z méně než 500 ml zakysané smetany. Krok 5: Jednotlivé pláty na medovník si pokapeme vychladlým černým čajem. Poté natřeme plát jedním z krémů, posypeme ořechy a přiložíme plát druhý. Ten opět pokapeme vychladlým čajem a natřeme druhým krémem, posypeme ořechy a přiložíme další plát. Takto střídáme krémy dokud nám nezbudou žádné pláty. Krok 6: Celý medovník (vrch, boky) si potřeme jedním z krémů, já osobně potírala krémem 2, protože mi ho hodně zbylo. Na potřený medovník nasypeme směs z odřezků tak, aby nebyl vidět ani krém, ani pláty medovníku. Krok 7: Tento hotový dezert necháme odležet v lednici, aby nám jednotlivé pláty změkly a medovník se dobře krájel. Doporučuji nechat odležet přes noc.

Zveřejněno 22. 11. 2012

Poznámka autorky Kriss

Recept jsem objevila v magazínu Tescoma, proto jsem ho nazvala Medovník by Tescoma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník by Tescoma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNmG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník by Tescoma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNmG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Určitě dobrý, jako všechny medovníky:-p:yes:, ale u nás co je s pudinkem tak nefrčí:-S

Tématické fráze:
tescoma recepty, teskoma schutí, tescoma.cz recepty, tescoma schuti, recepty tescoma, recepty moučníky tescoma.cz, teskoma recepty, nova.cz tescoma recepty, www tescoma cz recepty, teskoma, nova.cz/tescoma, teskoma schuti recepty, tescoma schutí recepty, www tescoma cz, teskoma vaří, www teskoma schuti cz, nova cz - teskoma schutí, nova.cz/teskoma, teskoma.cz, tescoma schuti cz

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr moučkový, máslo, med, mléko, soda jedlá, koření do perníku, máslo, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, smetana zakysaná, káva instantní, cukr moučkový, čaj černý, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu