Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory po našimu

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 918 kJ /
458 kcal
Bílkoviny23,84 g
Tuky15,64 g
Vláknina11,15 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy51,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané syrové brambory pokrájíme na plátky, v míse promícháme s cibulí pokrájenou nadrobno, pórkem na kroužky, mrkví krájenou škrabkou na plátky, růžičkami brokolice, špekáčkem na kostičky, česnekovou pastou a rozmarýnem. Krok 2: V pekáčku důkladně vymazaném sádlem pečeme asi hodinu přikryté. Krok 3: Do podmáslí zamícháme vajíčka, osolíme podle chuti, zalijeme brambory a dopékáme nepřikryté.

Zveřejněno 23. 11. 2012

Poznámka autorky hosta

Vím, že tu je dost receptů na francouzské brambory, většina ale z vařených brambor, kdy chuť brambor se ztrácí.

Zapečení s podmáslovou zálivkou dá zajímavou pikantní nakyslou chuť

www.toprecepty.cz/recept/11997-cesnekova-pasta-nesterilovana-ii/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory po našimu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K9Nx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory po našimu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K9Nx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dobry den a ked son tie brambory.malo prevarila a trube za hodku nezmekli mam to vyhodit alebo mate neakej typ aby boli mekksie poprosim radu.
Toto sa mi podarilo 1krat udelat ale inac mam vzdy fajn a dobre udelane francuzske zemiaky..

Alena: nezměkly pokrájené na plátky a přikryté za hodinu pečení? Tak to se mi ještě nestalo - nějaké divné brambory, ne?

Dnes jsem místo mrkve dala mezi syrové brambory na kostičky nakrájený syrový celer. Pokud někomu celer nechutná, neocení - naopak, pokud někomu celer chutná - nemá to chybu

Tuhle mňamku u nás baštím jen já a vůbec mi to nevadí;-):-D:-DHlavně druhý den je moc dobroučká:-p:yes:

hosta: Vidím a lepšíí!! Jo, máš pravdu:-(, v tomhle světle je to děs běs:-(

Já vždy robím zo surových zemiakov, majú celkom lepšiu chuť a sú šťavnatejšie, ovšem ja nemusím tam mať údené:-p:-p

Mám ráda z vařených i syrových brambor. Moje mami dělává ze syrových a já radši z vařených. Ale kombinace surovin dobrá a to podmáslí to pěkně zvláční;-):yes:

Jana Remkova: Jani hlásím výměnu fota

hostičko, tak mne práve tú chuť v šupke varených zemiakov nič nenahradí, je neskutočná, do všetkých pokrmov, a keď varím zemiaky v šupke, tak polovicu zjem len tak, počas šúpania :-D:-D:-D Ale zapekám rôzne zemiaky aj surové a chutia mi, takže aj tvoj recept je výborný, až na tú mrkvu ( ale to je môj problém ;-) ). Máš bodisko ;-):-D

Jana Remkova: no v tomhle světle se fotí děsně, pokud nerozmaže blesk, tak hneš rukou:-D - zbylo mi podmáslí z té tvé úžasné bábovky:-D

Ujel ti foťák, co?:-)) Jak se daří, tak se daří. No, já sem tam ze syrových brambor dělávala, bylo to trochu rychlejší, ale zase se to déle peklo;-)

Tématické fráze:
francouzské brambory s brokolicí, brambory nářečím, francuske brambory, top recepty francouzské brambory, francouzské brambory ze syrových brambor, francouzské brambory top recepty, francouzské brambory podmáslí, brambory po francouzsky, francouzské brambory, francouzské brambory recept, francouzske brambory z varenych brambor, top recept na francouzke brambory ze syrových brambor, kyta bes kosti recept, francouzské ze syrových brambor, francouzske brambory - recept, francouzské brambory bez zapeceni, francouzske brambory ze syrových brambor videorecept, top recepty z brambor, francouzke brambory zo surovych, recepty z brambor

Suroviny:
brambory, cibule, pórek, mrkev, brokolice, špekáček, pasta česneková, sůl, rozmarýn, sádlo, vejce, podmáslí

Přidat fotografie receptu