Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ražničí s marinádovou šťávou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 719 kJ /
2 084 kcal
Bílkoviny162,22 g
Tuky105,57 g
Vláknina56,70 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 2,82 g
Sůl6,50 g
Sacharidy108,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy si uděláme marinádu z oleje, worcesteru, rajčatového protlaku, rozdrceným česnekem a citronové šťávy, maso si nakrájíme na kousky, aby šly napichovat, prosolíme je a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc. Krok 2: 2 cibule nakrájíme na kolečka, papriku a anglickou slaninu na čtverečky, salám na půlkolečka a rajčátka na půlky a střídavě napichujeme na špejli, nebo kovovou jehlu, na oba konce navlečeme víno a hezky nám to bude držet. Zbylou marinádu si necháme na později. Krok 3: Nejlépe na grilovací pánev si dáme malé množství oleje, necháme ho rozehřát a vložíme ražničí k opékání, nejprve zprudka po všech stranách, pak přikryjeme a opět ze všech stran dusíme na malém plameni, aby bylo ražničí pěkně měkké. Krok 4: Třetí cibuli si nakrájíme na měsíčky, které přidáme okolo ražničí a necháme osmažit ke konci dušení masa a již nepřikrýváme. Krok 5: Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a do výpeku, když je cibule mírně osmažená vlijeme marinádu, která nám zbyla, můžeme naředit malým množstvím vody a necháme vařit-redukovat, podle toho, kolik šťávy chceme. Krok 6: Nakonec dochutíme, přidáme plátek másla na zjemnění a nasekanou petrželku na vůni a ozdobu, ražničí vrátíme do šťávy na prohřátí a můžeme servírovat.

Zveřejněno 23. 11. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Šťáva je moc dobrá, maso měkoučké a podávala jsem s pečenými bramborami v troubě na kmínu, česneku a osolené. Každý si může dát na špejli ingredience jaké má rád, nebo zrovna doma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražničí s marinádovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWOr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražničí s marinádovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWOr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

marcela239: Ten česnek patří do marinády, už jsem doplnila a díky:yes:

V surovinach jsou 3 strouzky cesneku, kdy se kam davaji? Neni to napsane v postupu. Diky :yes:

Iness:Iness, tak si uděláme brzy výměnu, ty uvaříš jeden den moje ražničí a já udělám tvé brambůrky...asi příští týden;-):-?

Jani to ražniči vypadá skvěle, chtěla jsem dělat dnes, ale nakonec jsem dělala ty brambory. Na tohle taky dojde:-p.

Anna Kocikova:

To není banalita, to je kultura (anebo nekultura?).

Bibi, máš to moc hezky zdokumentované. Určitě je to dobroučké a když je k tomu příloha bramborová:-p, není co řešit.+10:yes::yes:

Pavel::-D:-DTo by mě nenapadlo na takovou banalitu upozorňovat v komentáři;-)
Bibinko,věřím,že jste si pochutnali,mňam:-p:yes::-K

Nádherné fotky,Bibi:-KHneď bych si dala:-p

:-p:-K:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes:

Špízy nikdy nezklamou:-p:-):yes:

Bude to dobrota:yes:

Opravte, prosím, správně je "ražniči" a ne "ražničí"

:-p Moooc šikovný recept a pěkné foto. Už vím, co budeme mít zítra k obědu.:yes::-K

Krásný receptík a výsledek je z fota vidět,hned bych si dala také:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
ražnici naložené, ražničí, ražniči recept, maso na ražničí, naložené maso na ražničí, recept ražniči, naloženi masa na ražniči, jak nalozit maso na ražniči, nalozene raznici, marináda na ražniči z kýty, recept na ražničí, ražniči na špejli do trouby, moje ražniči, ražniči z lososa, recepty ražničí, maso na raznici jak naložit, přírodní ražniči, naložit maso na ražniči, smetanove brambory a ražnici, dusene raznici

Suroviny:
kýta vepřová, slanina anglická, salám vysočina, paprika čerstvá červená, cibule, rajče cherry, víno hroznové, máslo, petrželka, olej, sůl, česnek, olej, omáčka worcesterová, protlak rajčatový, citron

Přidat fotografie receptu