Berušky cukroví
Linecké těsto nám poskytuje celou řadu možností, jak ho využít. Mezi dětmi jsou nejoblíbenější tvary zvířátek, pokud možno co nejbarevnější. Tady máte příležitost, jak jim udělat radost!
Suroviny pro 1 dávka
asi 40 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 661 kJ / 6 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,91 g |
Tuky | 407,61 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 139 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 556,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse (nebo na vále) zadělejte všechny ingredience na těsto a vypracujte hladké tužší těsto. To uložte asi na 20–30 minut do lednice odpočinout a ztuhnout, jinak by se pak špatně válelo.
Krok 2: Odpočaté těsto rozválejte na plát tenký asi 2 milimetry a vykrajovátkem ve tvaru kapičky (nebo prostě takovém, aby to nakonec vypadalo jako beruška :-)) vykrájejte všechno těsto.
Krok 3: Jednotlivé kousky cukroví klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi 7–9 minut, záleží na vaší troubě. Hotové cukroví nechte úplně vychladnout.
Krok 4: Všechny ingredience na krém vyšlehejte dohladka. Polovinu vychladlých kousků cukroví naplňte pomocí cukrářské zdobičky krémem nebo stačí použit sáček. Pak druhou část cukroví přiklopte a nechte v chladu ztuhnout.
Krok 5: V misce smíchejte suroviny na polevu a umíchejte je opět dohladka. Ztuhlé cukroví v ní z jedné strany opatrně máčejte. Nechte chvilku zaschnout. Nakonec na berušky namalujte krovky a tečky, ideální je na to čokoládová poleva v sáčku, kterou stačí rozehřát v teplé vodě.
Zveřejněno 25. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Berušky cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLvV
Moje poznámka
Berušky cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLvV
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 4 minutami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 33 minutami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 35 minutami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 55 minutami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 2 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 3 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 4 hodinami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 4 hodinami
Tématické fráze:
vánoční cukroví berušky,
linecké berušky,
čokoládové berušky,
růžové cukroví,
berusky z lineckeho testa,
berušky recept,
recept na vánoční cukroví,
vánoční berušky,
recept na berusky,
čokoládová beruška,
krovky pro berusku,
krovky berušky,
berušky vánoční cukroví,
pěkné cukroví,
beruška obecná,
beruška obecná,
berusky-cokrovi,
vánoční cukroví pro narocne,
cukrovi pro narocne,
cukroví ze zdobičky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
šťáva citronová,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
tresť mandlová sladká,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda,
potravinářské barvivo červené,
poleva čokoládová
Komentáře (21)