Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carbonnades Flamandes - Vlámský guláš

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 079 kJ /
1 692 kcal
Bílkoviny233,12 g
Tuky54,53 g
Vláknina20,36 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 2,12 g
Sůl5,00 g
Sacharidy62,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostky nakrájené maso osolím, opepřím a smíchám s moukou. Na oleji maso opeču do hněda. Přidám za občasného promíchání cibuli, česnek, hnědý cukr, a bylinky. Cibule mi tak uvolní ze dna přípečky, jež mi ochutí a obarví guláš. Krok 2: Přidám pivo a dostatek hovězího vývaru. Přikryji guláš, snížím teplotu a dusím asi 1 a půl hodiny, dokud maso nezměkne. Odstavím z plotny a přidám lžíci octa. Podávám s bramborovými noky.

Zveřejněno 25. 11. 2012

Poznámka autora evosheek

Vlámský hovězí guláš, nebo-li carbonnades flamandes, je národní belgický pokrm. Vydatný a vynikající. Belgičané k tomuto guláši podávají zelný salát, pečené brambory, a láhev vína.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carbonnades Flamandes - Vlámský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYJy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carbonnades Flamandes - Vlámský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYJy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Zítra jdu do něj...:-p

No mňam, tohle je luxusní. Fakt boží. :-) Dík za recept a bod!

luxus

Pochutnala bych si,mňam:-p:yes::yes:

vypadá perfektně, :-p:yes::yes::-K

:-p:yes:

ač syta, dala bych si.. vypadá fantasticky:-p;-):yes::yes::-K

Ivo, Vlámský gulášek vypadá velmi dobře a většina gulášů nezklame a vždycky může být jiný, jako tento;-):-p Máš 6.bod:yes:

:-p:yes::yes: pěkné

:yes: líbí se mi,guláš je vždy skvělý:-*:-K:-K:-K

Líbí a moc:yes:

Guláš krásný, ale ty bramborové noky (nejsou to knedliky:-?:-D) nemají chybu:yes:

To se mi moc líbí:-)):yes: Tisknu si a v nejbližší době vyzkouším.:-K

Tématické fráze:
hnědý guláš, hovězí carbonnades, hovezi gulas hnedy, vlámský salát, belgicky gulas, pečené hovdzie, jak udělat hnědý guláš, vlamske hovězí, vlámský králík, vlámské hovězí na tmavém pivu, hnědý hovězí guláš recept, vlámský bramborový salát recept, vlámské pivní maso recepty, palivy gulas samuraj, vlamsky hovězí guláš, vlámské hovězí recept, vlamskygulas, guláš na pivu, vydatný hovězí guláš, vlamske maso na pivu

Suroviny:
maso hovězí, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej, máslo, cibule, česnek, cukr hnědý, petrželka sušená, bobkový list, tymián, pivo černé, vývar hovězí, ocet

Přidat fotografie receptu