Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Laskonky z těsta

Tyto laskonky se od klasických bílkových skořápek značně liší, nicméně patří mezi oblíbené cukroví našich babiček i prababiček. Kokosové těsto se tradičně rozválí a následně vykrojí požadovaný tvar. Po upečení se plní kokosovým krémem.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

slunickovin slunickovin

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 828 kJ /
7 368 kcal
Bílkoviny51,05 g
Tuky565,13 g
Vláknina46,50 g
Cholesterol 642 mg
Sodík 422 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy496,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto vytvoříme smícháním všech surovin. Nejlépe nám to půjde, když si tuk hrubě nastrouháme. Ze začátku moc nedrží při sobě, ale pak se spojí. Krok 2: Vypracované těsto dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Krok 3: Chladné těsto vyválíme na pomoučeném vále asi na tři milimetry vysoký plát. Krok 4: Vykrajujeme z něj oválky o průměru tři centimetry. Krok 5: Urovnáme na vymazaný plech a pečme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut. Krok 6: Na krém utřeme máslo s cukrem do pěny, postupně přidáváme mléko, nakonec kokos a vyšleháme do tužšího krému. Krok 7: Krémem spojujeme vždy 2 oválky k sobě. Laskonky můžeme dozdobit čokoládovou polevou.

TIP: Příprava dokonalé čokoládové polevy

Zveřejněno 30. 11. 2012

Poznámka autorky slunickovin

Recept pochází pro ženy.cz, vyzkoušela jsem ho a je moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Laskonky z těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNx9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Laskonky z těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNx9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (33)

100% tuk používám jen zcela vyjímečně, ale tento recept jsem riskla a zkusila a nemá chybu. Vynikající cukroví. Díky za recept :-K:yes:

Tyto "laskonky" dělám už léta, jen krém dávám karamelový. Jedno karamelové salko rozmixuju s jedním máslem. Do klasických laskonek to má hodně daleko, ale kdo má rád kokos, tak si je zamiluje! :yes: Doporučuji vyzkoušet ;-)

Tyhle dělám už léta, jsou moc dobré a slepuji nuttelou:yes:

Dobrý den tyhle lásko niky dělat už dost let a jsou vvýbore . Jen se na jazyku rozplývajī. Nevšímejte si rýpalů , kdo rype sám nic neumí než je kritizuje :)

petra: já si z toho nic nedělám,každý si může napsat svůj názor :-)

Zobrazit starší odpověď

Ráda čtu a zkouším podle vás recepty,mrzí mi ale jak jsou některý lidi blbky a hned kritizují.Učený z nebe nespadl.Vše se má vyzkoušet a tak dál pwčte.já ty laskonky taky vyzkouším a dávám palec nahoru.Papa:-))

Kašlite na tych čo ryju, oni nevedia nič iné. Pači sa mi to a skusim.
www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/6.gif

Mňa by zaujímalo, ako sa robí ten krém. Škoda, že to autorka neuviedla. Alebo niekto pozná postup???

magdalenka: krém si můžete udělat jaký chcete jaký máte ráda :-)

Pokud jsem dobře četla,zdroj tam je uvedený. Tento recept dělala už moje mamka před 50 lety. Žádný zázrak,ale každému chutná něco jiného. Myslíte si,že v kvalitní cukrárně dávajíjenom kvalitní suroviny? To by potom nemohlo vypadat krásně,takovou dobu. Něco o tom vím. Většinou bývají negativní reakce od lidí,kteří toho ještě moc nepředvedli. Tak na ně kašlete a pečte,pečte,zkoušejte. Domácí je zcela určitě lepší,než kupované.

Robila som ho a je výýýýýbornýýýýýý.Aj tuk 100% , ale možeš dať mwww.inzerat.czaslo,je to na tebe

Nedoporučuji! Nejnechutnější cukroví, které jsem kdy jedla. Ten ztužený tuk je naprosto nepoživatelný. Prostě pachuť. Toť můj názor :)Každopádně, pokud někomu chutná,klidně si ho jezte na klila.

75andrea:děkují:-K

Dávám bodík a určitě vyzkouším.:yes::-p

slunickovin:Děkuji za odpověď;-).

Iness:děkují za podporu Iness:-K já jsem dala omegu,ale nechej si chvíli v teple,pak nakrájej nožem, aby se ti lépe pracovalo,no ze začátku se to drolí, ale pak to půjde v pohodě,až je upečeš nech si je v chladu oni vypadají jako by trochu masné ale jsou dobré,mně třeba chutnají:-K

Pěkné, kokos mám ráda, to určo vyzkouším. Z rýpalek si nic nedělej. Pokud vím, tak v pravidlech není že musíš udávat zdroj;-). Oni jen závidí, jak jsi šikovná:-D.
Mě osobně zajímá, jaký jsi ty použila do těsta tuk:-).

Tématické fráze:
nejlepší laskonky, falešné laskonky, recept na nejlepší laskonky, vánoční cukroví laskonky, vánoční cukroví recepty laskonky, falešné laskonky recept, vánoční laskonky, vánoční cukroví nejlepší recepty laskonky, laskonky ze ztuženého tuku, rychlé laskonky, laskonky, klasické laskonky, jaky krem do laskonek, recepty vánoční laskonky, krém na laskonky recept, nejlepší recept na laskonky, krém na laskonky recept, laskonky.cz, laskonky top recepty, falešné laskpnky

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk 100%, kokos, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, kokos, mléko, poleva čokoládová, tuk

Přidat fotografie receptu