Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 586 kJ /
2 291 kcal
Bílkoviny171,34 g
Tuky110,47 g
Vláknina16,18 g
Cholesterol 649 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,45 g
Sacharidy113,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na čtyři přibližně stejné plátky. Ty zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Ručkou svou toto vše vetřeme do masa. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a masa zprudka opečeme z obou stran, což trvá cca 5 minut. Paprika nezhořkne, je to právě dnes vyzkoušeno. Maso odložíme do pekáčku. Krok 3: Připravíme mandlovou krustičku: vejce, strouhanku a mandlové lupínky promícháme vařečkou nebo rukou na kompaktní hmotu. Tu následně naneseme na orestované steaky. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a dopékáme i s poklicí cca 20 minut. Na posledních pět minut poklici sejmeme. To proto, aby byla hezká barvička a křupavá kůrčička. Krok 4: Do pánve s výpekem od steaků vhodíme okapané kapary, krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Na mírném ohni necháme za občasného promíchání zhoustnout. Podle chuti dosolíme. Ale není to třeba, kapary jsou slané samy o sobě dost. Krok 5: A jdeme na hrušku: do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu. Necháme vařit cca 5 minut. Hrušky zbavíme slupky, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně. Nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek. Krok 6: Nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata. Tento proces trvá přibližně 15-20 minut. Krok 7: Poté hrušky vyjmeme z lázně a opláchneme ledovou vodou. Pak každou půlku překrojíme a nožem vytvoříme zářezy, čím nám vzniknou hezké vějířky.
Jako příloha jsou výborné např. bramboráčky.

TIP: Rozdělení a zpracování drůbeže

Zveřejněno 1. 12. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Vaříme step by step :-)))))))))))) mírně upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWrX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWrX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

:-O no toto...ty náhodné recepty:yes::yes::yes: ...to je krása nesmírná, o víkendu jasná volba, použiji kuřecí prso...

xmonix: já moc děkuju, jsem ráda, že recept nezklamal a že chutnalo;-)
hezký den:-K:-)

Bodík je tam :yes::yes: Vyzkoušeno včera a naprostýý úúspěch!!:-K Všem to strašně moc chutnalo, jako přílohu jsem měla brambory na plátky upečené v troubě:yes: Opravdu vynikající, ty chutě se skvěle doplňují, opravdu doporučuju vyzkoušet:-)) Děkuji za skvělý receptík:-!:-K:yes:

Tak tohle jsem objevila až dneska, nádhera :yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K +29. bod:-!

Rebi, krásně sis s obídkem vyhrála i navzdory tomu, že tě čekalo krouhání zelíčka, fandím ti a tvému pracovnímu nasazení:-K

Iness: tak si ji udělej jen pro sebe:-8:-D děkuji ti:-):-K

Rebíčku, zajímavý pokrm:-p. Já bych to musela uvařit jen pro sebe, protože by mi to zbytek rodiny odmítl:-S:-D. Nemají rádi kombinaci maso-ovoce. Nebo mě napadá, že bych tedy mohla vynechat tu hrušku:-):yes:.

Obdivujem ťa, ako kúzliš v kuchyni.:yes:

Rebí, jsi čím dál tím lepší:-O:-p:yes::yes:

Porada::-D ještě že ne naopak;-):-D
díky všem za zájem a hezké komentíky:-K

dzungila: jsem ráda, žes mi odpustila:-8:-D;-)

Vše bylo již řečeno:yes::yes::-p, budu mít krásné sny a ráno hlad.:-D:-D:-//

Rebuš, "odpouštím" ti ty kapary, které nemusím :-(, ale jinak naprosto skvostně nafocené!:yes::yes::yes:

Babica by se měl od tebe učit.:yes::yes::yes:Paráda.To bych si pošušňala.:-p:-p:-p

rebeka: V poho.. :-D

aaadobromila::-8 sorry.. utekla litera:-8:-D:-D
díky:-)

rebeka: Re t t igová. ;-) :-8 Fakt to máš parádní !

rebeka:to já ráda bodíkuju ty Tvoje nádherné recepisy, jsi šikulinka;-):-*:-D:-D:yes:

jarka skrobakova: jéééžiišš.. a já ho hledala:-!:-!:-//
:-D:-D:-D:-D:-D Milouši, ale to není tvoje povinnost.. já jsem ráda za milé komentáře, a ještě víc, když někdo vyzkouší:-8;-):-)

šmankote já jsem neposlala bodík, tak už tam je :-O:-O;-):yes::yes::yes::-K

varilamyskakasicku: Ivo, neboj se toho.. musíš to hned ze začátku přiklopit, nezhořklo nic.. já měla spíš strach z té papriky, když se to mělo zprudka restovat, ale nezhořkla ani ta
moc všem děkuju, dobře se to čte:-8:-)

Más to Nadi moc pěkně vymyšlené a upravené, krása, umíš to kouzelně naaražovat, to umí málokdo, tak kouzelně, jako Ty,mne se to masíčko s těma mandličkama občas chytá a hořkne, ale máš ten talíř opravdu jako "nabídku dne 1/12 moc krásnou a super":-K;-):yes:

Parádní, skvostný recept:-p+:yes::yes: a všechno už je vypsané níže:-D

Tak ko krása na talíři, Nadi nebyla u toho i Ája?? To bych jí neodpustila;-):-D:-D
Jsi holka šikovná:yes::yes:

Báseň na talíři:yes::yes::yes:

Co dodat?..holky uz vse podstatne napsaly..jsi velice prevelice sikovna kucharinka..:yes::yes::-K:-K..krasna prezentace..:yes::yes:

Kurňa, Nadi, to je teda zase kulinářská rapsodie, ale, víš co si myslím:-? Leda prdlačky bezesné noci kvůli bílé kouli na obloze, ale ty jen dumáš, co nám tu zase naservíruješ, abychom tu slintali blahem, ovšem nasucho, to je ti jedno, že:-(:-? ;-):-):-D +13:yes::-K

maris:já si to Maruško raději ani nepředstavuji;-)ať nemusím závidět:-8
Rebi,moc fajnově jsi navařila:-K:-p:yes:

To je opět nádhera - recept, fotky - zkrátka všechno a to si jen představuju, jak skvěle to muselo chutnat:-p:-):yes::yes:+11

Jana Remkova::-// ti dám, suchoprda:-! ty.. :-S:-D:-D:-D jo, myslím, že by ti to chutnalo;-):-8:-)

aaadobromila::-8 ó, děkuji, paní Retigová:-8:-D:-D;-):-)

Rebeko to je nádhera! Krásné fotografie a recept moc hezký !!! Z posledně přidaných receptů u mě tenhle vede :-8 :-K

rozmarynaH: No, víš, řekni mi poctivě, z čeho je ta ženská takový suchoprd, že?:-D Nadi, jako vždy, dokonce i ty ingredience jsou super pro mne!!;-):yes::yes:

Nóó:-O, ta omáčka by mi moc chutnala a o hruškách ani nemluvě:-p. Všechno dohromady je to určitě moc dobré. Takové kombinace mám ráda:-p:yes:

no opět další tvoje dobrota:yes::yes:

nádhera, moc se mi líbí recept:-p:-p:yes::yes::yes::-K

Moc hezké:yes:+

:-p:yes::yes:+6

díky holky:-), je opravdu lahodné.. všechno pospolu krásně ladí;-)
stehno velké jako kjááva:-D, takže z druhé poloviny bude zítra "jako čína"

1974andrea: ta omáčka je luxusní:yes: a to, v čem se hruška pošírovala, jsem už vypila:-8:-D:-D

Mám moc ráda stehenní krůtí maso;-), dělám z něj i guláš. Máš to fakt parádní, omáčka by mi chutnala a voňavá hruštička k tomu:-p:-p:yes:

překrásné...:-K:-p:yes:

Tuším, tu se vytahuje rebíček, neb to na Pokecu vykecal. Beru šéfe.;-):-p:yes:, můžu dát bodík, když už jsme ten gang? Ale udělám, čestný pijonýrský ;-);-):-D:-D

:yes::-p:-p

Tématické fráze:
omáčka s kapary, kapary omáčka, krůtí plátek paní starostové, pošírovaná hruška, omáčka z kapary, kapari omacka, krůtí maso na hruškách, omáčka z kaparů, krůtí stehenní steak, "krůtí plátek paní starostové", leda hruska, pošírovaná hruška-recept, do čeho použít kapary, omáčka kapari, kapary omáčka recept, krůtí steak, omáčka na steaky s kapari, omáčka s kapari, steak lada hruska, krůtí steak recept

Suroviny:
maso krůtí, sůl mořská, pepř mletý, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, lupínky mandlové, olej, smetana, kapary, hruška, víno bílé, voda, cukr třtinový, skořice mletá, zázvor mletý

Přidat fotografie receptu