Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrašenky

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

j.skvarilova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 897 kJ /
692 kcal
Bílkoviny34,50 g
Tuky7,67 g
Vláknina25,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 990 mg
Sůl4,70 g
Sacharidy109,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny smícháme dohromady na hustější těstíčko. Krok 2: Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme zvolna dozlatova. Krok 3: Po usmažení necháme hrašenky odkapat na sítku a přebytečný tuk vysušíme na ubrousku.

Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.

Zveřejněno 2. 12. 2012

Poznámka autorky j.skvarilova

Tyto zeleninové kousky můžete podávat jenom tak, nebo s dressingem, olivami nebo nějakou jinou dobrotou .)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrašenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pL1p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrašenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pL1p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dnes jsem vyzkoušela..je to výborné:-*:-K:-K:-K

1974andrea:Také mě tato dobrota v Kroměříži zaujala,moc chutnala,takže jsem se ulakotila a hned si 3 kilečka Hrašky koupila;-)Přece nebudu troškařit:-*:-D
Zaokrouhluji na desitečku:-p:yes::yes:

1974andrea:Mockrát Vám děkuji za reakci na poznámku od autora vseumel!:-) Je to přesně tak, jak píšete. Hraška v tomto receptu opravdu nahrazuje vejce, mouku popřípadě i strouhanku. Hraška se dá jinak používat třeba i místo jíšky a dají se z ní udělat opravdu excelentní pomazánky ;-)

1974andrea: Souhlasím a mám také vyzkoušené. Dávala jsem mrkev a celer:-p:yes:

vseumel:Hraška nahrazuje vejce a mouku nebo strouhanku, takže ze vzniklé hmoty určitě smažit lze, mám vyzkoušeno;-)

TAK JE VELMI DOBRY I KVETAK S HRASKOU.

Moc tomu receptu po pravdě nerozumím. Hrášku neznám. Když smícháme přece nakrájenou zeleninu s vodou, tak nám nevznikne žádná hmota, ale cosi tekutého. Jinak fotka vypadá hezky.:-p

vseumel: proto je v receptu ještě Hraška, která má konzistenci mouky ;) nahrazuje zde jak vejce, tak i klasickou mouku ;)

:yes::yes:

Já jsem to chutnala v Litoměřicích na Zahradě Čech a je to opravdu výborná chuťovka:yes::yes:

Je to opravdu recept na ty kousky, které se dají ochutnat na výstavách ve stánku Cerie :-)
Hrašenky jsou ideální místo jednohubek. Zkuste si je udělat třeba na silvestra. Jsou totiž rychle udělané a opravdu potěší ;-)

1974andrea: a já u stánku na Farmářském trhu, taky mně to moc chutnalo, měli tam červené zelí:-p:yes:

Tohle jsme jedli v Kroměříži ve stánku, kde propagovali Hrašku, bylo to dobré;-):yes:

Tématické fráze:
cerie, skvarilova recepty, cerie recept, cerie recepty, hraška recepty, cerie na na hrášku, hraska jak udelat, hrášenky-smažené zeleninové kousky, hraška recepty, jak udelat stanku, smažený celer hraška, slané pečivo na výstavní stánek, anything, exelentní těstičko na obalování, pomazánky z hrašenky

Suroviny:
hraška, voda, mrkev, cibule, brokolice, olej

Přidat fotografie receptu