Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s karamelovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 768 kJ /
6 876 kcal
Bílkoviny84,92 g
Tuky278,13 g
Vláknina26,27 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 660 mg
Sůl2,09 g
Sacharidy984,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus:
Zapneme si troubu na 180°C.

Dortovou formu vymažeme máslem či jiným tukem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, vejce, mléko a dobře vyšleháme ručním šlehačem.

Nalijeme do formy a pečeme cca 40-45 minut. Krok 3: Jablka:

Mezi tím si na pánev nalijeme vodu, nasypeme cukr a přivedeme k varu. Potom do ní vhodíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme jablka okrájená a nakrájená na plátky + špetku skořice.

Dusíme dokud se nevyvaří veškerá voda a dáme vychladit. Krok 4: Krém:

V menším kastrolku připravíme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a dáme vychladit.

V misce necháme změknout máslo, přidáme cukr, vychladlý pudink a šlehačem vyšleháme do krému. Krok 5: Karamel:

Na pánev či do kastrolku dáme cukr, vodu a necháme roztopit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy (ke konci radši uberte teplotu, aby se cukr nezačal přepalovat).

Pomalu přidáme smetanu, rum, sůl, promícháme a necháme přejít varem..

Vychladlý korpus potřeme krémem, poklademe jablky a přelijeme karamelem.

Zveřejněno 2. 12. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s karamelovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vL10

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s karamelovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vL10

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

sandra:Ahoj Sandro, karamel ztuhne jen trošku. Určitě neztvrdne neboj ;-)

prosim vás, kdzž použiju karamel jako polevu na krém na dortu, dám přes noc zchladit do lednice, ztuhne nebo bude pořád jemný? :)

Zdenka1:Děkuji, jsem ráda že chutnal. Krásná fotka:-K

Přidávám fotku a bodík:yes:. Dortík byl moc dobrý:-p

moc dobrý :yes::-)

Iness máš to nádherné:-K:-p:yes:včetně hezky rozepsaného postupu:yes:

moc hezký dortík.:yes::yes:

Krásný :yes::yes::-K

Simča:Dej vědět jak se povedl;-). Jo a ještě jedna věc. Až budeš dělat karamel, kdyby náhodou se ti vyvařila všechna voda a začalo ti to hrudkovat, stačí přilít trošku teplé vody a znovu pozvolna rozpustit;-).

Iness:já si právě říkala,že to celé asi nebude :-D dobře tak díky moc, odpoledne se do něj pustím, dortík vypadá fakt luxusně :-)

Simča:Jej Simčo celé nééé, vidíš to musím dopsat:-8. Jen jedna lžíce;-).

a ještě jestli mohu poprosit kolik másla k jablkům? jedno celé? děkuji :-)

Simča:Určitě jde, korpus je podobný piškotu, ale určitě se nerozpadne;-).

Asi blbý dotaz ale jde korpus upéct v silikonové formě? Jestli ho mohu potom vyklopit,obávám se aby se nerozpadl,díky :-)

Zdenka1:Je to opravdu vynikající kombinace. Můj drahý pořád na něj chodí, nepotřebuje ani oběd:-//:-D:-D. Vyzkoušej a dej vědět, jak chutnal;-).

Tématické fráze:
karamelový přeliv, karamelový dort, vánoční dorty, preliv z limetky na dort, karamelový preliv na větrníky, dort s karamelovým krémem, jablkovy dezert s karamelovym prelivem, banánový dort s karamelovym přelivem, vanocni karamelovy dort, karamelový přeliv recept, vanocni dort, dort bananovo karamelovým krémem, jsablkovy kolac s karamelovym prelivem, ovocný přeliv s karamelem, dort karamelový, vánoční dorty recepty, karamelovy přeliv na zákusky, orechovy kolac s karamelovym prelivem, nebeský dort s vaječným likérem, banánový dort s karamelovým krémem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, skořice, kakao, prášek do pečiva, jablko, cukr, voda, máslo, skořice, máslo, cukr, pudink vanilkový, mléko, cukr krystal, smetana, sůl, rum, voda

Přidat fotografie receptu