Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový jablečný závin

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blade2peter

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 192 kJ /
1 958 kcal
Bílkoviny53,52 g
Tuky36,28 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 334 mg
Sodík 497 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy337,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh, vejce, prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a cukry vypracujeme v těsto a necháme ho v chladu asi 30 minut odpočinout. Krok 2: Mezitím si oloupeme jablka, nastrouháme nahrubo, meruňky opláchneme teplou vodou a nakrájíme na menší kousky, na pomoučeném válu rozválíme těsto na obdélník silný asi 5mm, přendáme ho na plech vyložený pečícím papírem, těsto posypeme strouhankou, poklademe jablky a meruňkami, zakápneme cukrářským aroma, posypeme mletou skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Krok 3: Strany závinu zlehka potřeme rozpuštěným máslem a opatrně zavineme. Krok 4: Po zavinutí znovu potřeme celý závin rozpuštěným máslem spolu s 1-2 lžičkami aroma (po upečení bude mít závin nádhernou vůni vybraného aroma). Krok 5: Poté ještě posypeme mletou skořicí, navrch závinu poklademe 12 rozpůlených meruněk a mírně zlehka je prsty zatlačíme do závinu. Krok 6: Pečeme při 175°C asi 25 minut. Krok 7: Hotový závin posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kousky.

Zveřejněno 3. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xL3q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xL3q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Chuťově to vypadá moc dobré a jak je vidět z řezu, závin drží hezky pohromadě. Cukrářské - v mém případě rumové aroma jsem už při pečení použila také. Možná bych do těsta dala ještě špetku soli, ale i tak :yes:+

Ale jo, proč ne? Dobré!!:-)

patlamo, patlamo ....:-((:no::-//

blade2peter 3. 12. 2012 22:11
ne nevypadl , neměl jsem pečící papír tak jsem závin dal na vymazaný a pomoučený plech

Nevypadol ti z cesta tuk?

Tématické fráze:
jablečný závin s tvarohem, jablečný závin z tvarohu, tvarohový jablečný závin, tvarohovy strudl, zavin s kypricim praskem, cukrářský závin, tvarohovo jablecny závin, jablečný závin s kypřícím práškem, tvarohový závin s jablky, závin s tvarohem a jablky, jablecny zavin s praskem do pečiva, jablečný štrůdl s tvarohem, bezlepkový tvarohový závin, tvarohový závin recept, jablečný závin tvarohový, těsto na závin s kypřícím práškem, zavinutí jablečného závinu, jablecny tvarohovy zavin, recept tvarohový závin, recept na tvarohový závin

Suroviny:
tvaroh měkký, vejce, mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr moučkový, cukr vanilkový, aroma, jablko, meruňky sušené, strouhanka, skořice mletá, cukr vanilkový, rozinky, máslo, skořice mletá

Přidat fotografie receptu