Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horalkové pracny

Jednoduché vánoční cukroví, které zvládnou upéct i začátečníci. Do těsta se přidávají nastrouhané oblíbené Horalky, takže výsledná chuť je oříšková. Cukroví je skvělé, když je lehce pocákané čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva-ar

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 613 kJ /
2 298 kcal
Bílkoviny49,18 g
Tuky81,56 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy330,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Horalky nastrouháme a spojíme s ostatními surovinami do kompaktního těsta, které necháme v lednici alespoň 1 hodinu odležet. Krok 2: Z těsta poté odkrajujeme kousky a plníme do lehce vymazaných formiček. Krok 3: Troubu předehřejeme na 160 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Pracny pečeme asi 15 minut, záleží na velikosti formiček, a po upečení ihned vyklepneme z formiček. Krok 4: Na ozdobu mírně polijeme čokoládou.

Zveřejněno 4. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horalkové pracny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWl8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horalkové pracny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWl8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

To je mi velice lito,ale uprimne na rovinu cas take nevim. Na hodiny pri peceni vetsinou vubec nekoukam. Cukrovi porad kontroluji a jakmile zacne pri okrajich ruzovet,tak vyndavam a vetsinou hned vyklepavam z formicek,i kdyz za studena diky tuku jdou take pekne vyklepnout. Ja budu pect az od pristiho vikendu,tak jedine az potom bych Vam mohla napsat pribliznou dobu peceni ;-) Urcite je zkuste znovu,jsou vyborne :-)

Hmmmmm a jak dlouho se to má péct? Jste psali do ružova ale místo ružové bylo černé!!! :-( tak aspoň napište jak dlouho! dekuji :-)

Tématické fráze:
horalkové cukroví, jak dlouho pect pracny, pracny z horalek, pracny doba peceni, horalkove cukrovi recept, jak dlouhopéct pracny, jak dlouhopéct pracny, horalkové medvědí tlapky, horalkové tlapky, cukroví z horalek, recept na horalkové cukroví, pracny s čokoládou, mail omega.az loc:cz, jednoduchý recept na pracny, horalkove vánoční cukroví, peceni pracny z tatranek, pracny, pracny z tatranek, vanocni pracny z horalek, pracny z horalek, tatranek

Suroviny:
tyčinka horalka, tuk 100%, mouka hladká, cukr, kokos strouhaný, vejce, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu