Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 355 kJ / 2 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 308,85 g |
| Tuky | 44,04 g |
| Vláknina | 96,15 g |
| Cholesterol | 605 mg |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 188,50 g |
Postup přípravy
Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme, dáme do mísy a nahoru poklademe kolečka citrónu. Maso zůstane díky smíchání s česnekem a solí krásně voňavé a ochucené a díky citrónu dostane krásnou chuť a hlavně ,, zkřehne ". Krok 2: Den 2.:
Nakrájíme všechnu cibuli a dáme nejlépe půl na jednu pánev a půl na druhou pánev smažit na sádle. Cibule musí být tmavá jako opálená vařečka - nejlépe smažit ve velkém množství sádle, nesmí ale být spálená, jinak vše zhořkne a můžeme to rovnou vyhodit. Krok 3: Jakmile máme cibuli hotovou, zvlášť osmahneme na sádle maso, přidáme část cibule, papriku, nové koření, celý pepř, bobkový list, nameleme pepř, zamícháme, zalijeme vývarem a přidáme majoránku. Krok 4: Vše necháme tak 3 hodinky dusit, až bude maso měkké, tak guláš zahustíme chlebem nebo bramborami. V žádném případě moukou, je jí potom po špatném provaření cítit celý guláš a chuť také není tak dobrá jako po zahušťování chlebem. Krok 5: Nakonec vše dochutíme česnekem, solí, popř. feferonkami, čerstvě namletým pepřem a hlavně větším množstvím majoránky. Krok 6: Poté ihned guláš dáme s hrncem do studené vody a necháme při míchání chladnout, pokud není určený k okamžité konzumaci. Krok 7: Pokud guláš chcete mít co nejlepší, nechte jej alespoň 2 - 3 dny pdležet, chytne tu správnou chuť. Krok 8: Přeji dobrou náladu při vaření, dobré nervy :D a hlavně následující dobrou chuť.
Zveřejněno 5. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Davidův hovězí guláš z kližky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KEl
Moje poznámka
Davidův hovězí guláš z kližky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KEl
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
gulas z klišky,
guláš s klišky,
zahušťování chlebem,
klížka recepty,
hovězí guláš videorecept,
zahuštování guláše chlebem,
hovězí guláš z klišky,
nejlepší recepty z hovězí kližky,
hovězí guláž,
kližka recept,
guláš z hovězí klišky,
zahuštování guláše,
hovezí klizka,
nejlepší guláš z kližky,
hovezi klizka recept,
recepty z hovězí kližky,
recepty z hovězí kližky,
guláš z kližky video,
hovezí guláš zahuštěný cibulí,
recept kližka
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
paprika sušená sladká,
feferonka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
kost hovězí,
citron,
sádlo
Komentáře (9)