Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambůrky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frodobagin

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 281 kJ /
3 413 kcal
Bílkoviny173,88 g
Tuky104,79 g
Vláknina67,23 g
Cholesterol 386 mg
Sodík 1,73 g
Sůl3,80 g
Sacharidy414,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do míchací misky dát sůl, pepř, protlačený česnek, hořčici, šťávu z vymačkaného citronu, a promíchat. Krok 2: Maso nakrájet na plátky tl. 0,5-1cm a nechat ochladit v mrazáku kvůli lepšímu krájení. Krok 3: Schlazené plátky masa nakrájet na kostičky a promíchat v míchací misce s připravenou směsí. Krok 4: Pekáč vymazat sádlem. Brambory nakrájet na kráječi na kolečka tl. cca 2-3mm. Cibuli nastrouhat na hrubo. Krok 5: Do sádlem vymazaného pekáče vyskládat první vrstvu brambor a posolit a velmi lehce popepřit. Krok 6: Lehce posypat nastrouhanou cibulí a poházet po bramborách trochu masových kostiček obalených ve směsi. Krok 7: Opět naskládat vrstvu brambor atd. Opakovat až dojdou ingredience. Mě to vychází tak na 5-6 vrstev tak, aby na vrchu byly brambory. Krok 8: Do míchací misky po masové směsi nalít smetanu a promíchat s mlékem kvůli zředění a lepšímu protečení mezi brambory. Krok 9: Promíchat a zalít připravené brambory. Krok 10: Vrch pekáče opatřit alobalem a vložit do trouby a píct při 200°C cca 50-60 minut. Krok 11: Pak sundat alobal a nechat péct cca 20 minut kvůli kůrčičce.

Zveřejněno 7. 12. 2012

Poznámka autora frodobagin

Pozn.:

Zkoušel jsem to s tymiánem (špetka) a jalovcem (4 kuličky rozdrcené) přidaným do smetany. MAZEC. Pálí to jako prase a je to nakyslé až nahořklé. Takže tymián ani jalovec NE. Jalovec je ostrý jako břitva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambůrky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYGm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambůrky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYGm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

:-p:yes:

Líbí se mi to masko nakrájené na kostičky;-)Je to zase něco jiného a určitě podle uvedených surovin to bude šťavnatá a pikantní dobrota:-p:yes::yes:

jarda Kadic: a já tě následuji!! Taky mám ráda jednoduché a dobré recepty a člověk, ikdyž je dělává sem tam, si zrovna vzpomene, že už je dlouho neměl;-)

jarda Kadic: jj, máš pravdu, většina asi čte "stejné recepty":-O, ale já tam vidím "podobné recepty" :-8:-D;-), což je opravdu něco jiného:-*
Také je dělávám často, ale je jasné, že pokaždé jsou doma trochu jiné suroviny, které je nutno spotřebovat...

magdalenka: Já na těch receptech také nevidím nic nesmyslného.Každý je maličko jiný,a určitě jsou všechny dobré, něco takového už doma děláme snad 30 let,a vždy trochu jinak a pokaždé si pochutname.Dávám bod:yes:

spagetka: mne až také nezmyselné nepripadajú. Zdajú sa mi poodobné, podrobne to skúmať nebudem. Stále je to zapečená zmes zemiakov a mäsa so šľahačkou.

Pajaja:Hm, já bych řekla že jo, autor to určitě upřesní ;-);-)
Vidíš ty nesmyslný podobný recepty? :-O:-O:-O

To bude dobrota, jen nevím, kam s tou hořčicí? Do té smetany?:-p:yes:

No souhlasím, že míchat tymián s jalovcem nám taky nechutná, ale jen tymián a třeba trošku libečku nebo bazalky?;-):-p:yes:

Tématické fráze:
zapečené brambůrky, jak dlouho pict zapikane brambory, pečené kotlety se šlahačkou, zapékané brambůrky, chipsy na zapečené, zaoecene brambůrky, vepřové kotlety se šlahačkou, zapecene brambory s slahackou, zapečené brambory co dům dal, maso se slahackou, domácí brambůrky citron, jednoduché moučníky michaci, jak udělat domácí brambůrky s horcici, zapeceny chipsy, bramburky se smetanou zapecene, kraječ bramburek, vepřové na kostičky s brambůrkem, zapečenej čaj, krajec na bramburky

Suroviny:
brambory, maso vepřové, cibule, citron, česnek, hořčice plnotučná, sůl, pepř, smetana 12%, mléko

Přidat fotografie receptu