Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík"hořčičák"

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 486 kJ /
355 kcal
Bílkoviny7,99 g
Tuky28,49 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 93 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy15,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka opláchneme a osušíme. Hlavu společně s vnitřnostmi použijeme např. na vývar, zadní nohy dáme do mrazáku na pozdější jinou dobrou úpravu. Zbytek králíka rozdělíme na 5 částí. Oddělíme přední nohy a hřbet naporcujeme na 3 díly. Krok 2: Suroviny na marinádu promícháme, maso v ní obalíme a necháme nejlépe do druhého dne v chladnu odpočinout. Krok 3: V pánvi na rozehřáté máslo dáme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Z porcí masa mírně odstraníme marinádu a maso prudce ze všech stran orestujeme. Krok 4: Přemístíme do kastrolu (nebo pekáčku) i s výpekem, pánev vypláchneme 150 ml horké vody a přilijeme k masu. Přidáme zbytek marinády, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na nejvyšším stupni (já mám plynovou). Krok 5: Poté výkon ubereme na polovinu, maso přelijeme vypečenou šťávou a opět pod poklicí pečeme dalších 20 minut. Pak poklici odstraníme, přilijeme trochu horké vody a ještě 10-15 minut za občasného přelití výpekem dopékáme na barvu. Krok 6: Kastrol vytáhneme z trouby a měkké maso uložíme do tepla. Do vypečené šťávy nožem seškrábeme výpečky ze stran kastrolu, přidáme záklechtku ze smetany a mouky a na slabém plameni provařujeme za stálého promíchávání 10 minut. Dochutíme solí a můžeme podávat. Jako příloha se hodí špecle, nebo těstoviny. Ale rýže by šla také.

Zveřejněno 7. 12. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Dostali jsme králíka, v mrazáku místo nebylo, tak jsem zaimprovizovala a přichystala jsem ho s tím, co bylo doma.

Z mála surovin jsme si pochutnali na príma dobrotě.

Jako přílohu jsem použila špecle, ale bez bylinek.

http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho...

Kdo nemáte mycáčka, nezoufejte a vyzkoušejte z drůbeže:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík"hořčičák"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B95N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík"hořčičák"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B95N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

prima králíček:-p:-p+15

perádní micáček, líbí se mi recept Andulko ty jsi šikula:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K:-K;-)

Všem Vám děkuji a jsem moc ráda,že Vás receptík zaujal:-):-K:-K

Moc povedené, králíčka mám ráda:yes::yes:
ukládám a posílám bod:yes:

mňam:yes:

Anna Kocikova:Aninko, krása a zajisté i chuť bezvadná o tom vůbec nepochybuji. Chválím ti všechno a dávám ti 8.bod:yes:

krááásný králíček:-p;-):yes::yes: rebí přidá bodíček;-):-D:yes:

Moc hezky upravený králíček:-p;-):yes:

Super ,dala bych si a jak, ale domácího, viděla jsem tu cenu, tak to jedině od někoho, mňam, jedině maso ala králík:-K;-):-p:yes:

Aničko:-K, dělala jsem tento týden také králíka, dostali jsme od maminky, v PH s nastavovanou kaší a byla to dobrůtka, já nejraději obírám žebírka a za toho Tvého Ti posílám pochvalu a bod, protože by mi též přišel velmi vhod :-p;-):-K +3:yes:

Jana Remkova:Děkuji:-):-K
Jani,také jsem se dnes v Kaufu dívala do mrazícího boxu na ty chudinky nedomrlé a dost se mi protočily panenky,když jsem viděla tu cenu:-S:no:To je pak rozhodně výhodnější,koupit jen králíčí zadní nohy.Ty bývají celkém hezké:-)

Hmm, králíček..viděla jsem je taky v Albertu a byla jsem zhrozená, co prodávají za zdechlinky za kupu peněz. dala bych si a tahle úprava je skvělá.:-p:yes:

Iness:To víš,že to stálo za to;-):yes:To přidávání fotek je brnkačka,ale pak ty popisky k tomu:-Ouf,to mi dává zabrat:-)):-))
Pochutnali jsme si moc:-pVůbec jsem nevěděla,jaký bude výsledek,ale masko krásně přes noc natáhlo a po upečení nebylo suché:-)Ještě jedna ťapka zbyla a tu si zlatoušek zamluvil ke snídani:-D

Anna Kocikova:Ale ta námaha za to stála ne? Králík vypadá skvěle a navíc jste si jistě pošmákli;-)

Iness::-D:-DJá už u toho pomalu usínám;-)Skoro 2 hodiny jsem ten receptík"smolila"než jsem ho napsala a společně i s popiskama přidala:-SInessko,máš pravdu;-)jdu foto přehodit:-))A Tobě děkuji za milý komentík a boďu:-*:-K:-D

Aničko parádní jídlo:-p. Ta druhá fotka je perfektní:-K. Dávám ti zasloužený první bod :yes:

Tématické fráze:
králík recepty, recept na králíka, recepty z králíka, top recepty kralik, recepty na králíka, králík recept, s čím podávat špecle, králík maso cena, výpečky z králíka, přední část králíka, zbytky králíka, kralici nohy recept, úpravva předních nohou z králíka, cena domaciho kralika, králík cena, přední králík, zbytky z kralika, top recepty z z králíka, recept z kralika, králík top recepty

Suroviny:
hřbet králičí, maso králičí, smetana, voda, mouka hladká, máslo, cibule, sůl, omáčka medová mikádo, omáčka pepřová mikado, hořčice hrubozrnná

Přidat fotografie receptu