Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybářská pomazánka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 450 kJ /
3 454 kcal
Bílkoviny105,64 g
Tuky326,45 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 3,72 g
Sůl8,40 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzenou rybu obereme od kůže a kostí. Rybí maso, studený vařený lalok, cibuli a česnek jemně pomeleme. Dochutíme solí, pepřem a dobře propracujeme. Pomazánku, která nám zbude po ochutnávce, dáme do skleniček a zavaříme. Krok 2: Zavařujeme asi 40 minut, na druhý den zavařování zopakujeme. Pomazánka se hodí na vycházky k vodě (nejen k vodě:-) ) jako dobrá svačinka.

Zveřejněno 8. 12. 2012

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj – recept je pod názvem Rybářská svačinka ve Sladkovodní kuchařce od autora Milana Paličky.

Podobný recept dělali i staří rybáři z našeho klubového rybníka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybářská pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgwL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybářská pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgwL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

hmmm - ta musí být:yes::-D až budu dělat, umelu pro sebe si trochu odeberu (česnek se mnou dělá divy) a ostatním přidám ten česnek, nó:-p

Jiříku, jenže ty tvoje doma uzené ryby musí chutnat úplně jinak, než ty koupené. To bude jiná bašta:-p:yes:

sunny.sofi - v masně, kde nakupuji, mi lalok objednali, po dodání z jatek zavolali.....někdy tam mají i hlavy, tak ovárek z hlav nebo bůček, jak píše Jarda Kadic, se dá použít taky.
Jano, ano vlastní výroba uzených rybek. :-):-p Opět jsem udil. Tentokrát i pro kamarády rybáře, jejich ulovené kapry, i pro kamarády nerybáře, ti si koupili tolstolobiky.:-p
Recept na uzení je tady - www.toprecepty.cz/recept/28876-uzeni-ryb-a-konzervovani-uzenych-ryb-zavarovanim/

Jirko, paráda. Na té druhé fotce jsou určitě nějaké uzené rybky domácí výroby, že jo??;-):yes:

sunny.sofi: Myslím, že by šel použít i vařený bůček:-8

Recept se mi moc líbí, jen bych byla ráda, kdybys mi napsal, co lze použít místo laloku - nevím, kde ho sehnat. Jinak super recept, posílám bodík a ukládám.:yes::-p:yes:

Jiri V.::-D:-D:yes:
Pěknou,chutnou pomazánku jsi Jiřiku připravil:-p:yes::yes:a svým dovětkem v komentáři mě pobavil;-):-D

:yes::yes::-p

Péťa - jméno vzniklo podle koní, předkové sedlačili. Ale od té doby, co rybařím, odvozuji své jméno od té malé rybky pstruhového pásma - vranky.:-) Pro nerybáře, je to malá nehezká rybka.....na rozdíl ode mě :-D:-D

Zase rybí trochu jinak.;-)Je vidět, že ryby jsou Tvoje krevní skupina, vždyť i jméno zavání takovou malou rybkou.:-K:-K:yes::yes:

milý Jiří nápady hýří, pomazánka hezká je, bodík ti už letí, pozdravuj své děti a taky Petrův zdar.. hodně štěstí, žádný zmar;-):-):-K:yes:

Tématické fráze:
pomazánka z laloku, pomazánka z tolstolobika, pomazánka z uzeného tolstolobika, pomazánka z uzeného laloku, pomazanka z vareneho kapra, studený vepŕový lalok, pstruhová pomazánka, pomazanka uzený tolstolobika, uzeny tolstolobik pomazánka, pomazanka z uzeneho tolstolobik, pomayánka z uzeného tolstolobika, rybí pomazánka z tolstolobika, pomazanka s uzeneho tolstolobika, ryba lalok, pkrabí pomazánka recept z tolstolobika, rybarska palicka, uzení laloku, pomazanka z vepřoveho laloku, vařený lalok, pomazanka z vepřového laloku

Suroviny:
ryba uzená, lalok vepřový, česnek, cibule, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu